V čem spočívá problém Arsenalu?

Stejně jako vy jsem i já po včerejší prohře nesmírně naštvaný, takže jsem si svůj vztek chtěl vybít na článku, v němž bych se pokusil shrnout, co všechno je na dnešním Arsenalu špatně. Bohužel mě ale nenapadla ta správná slova, a tak jsem se rozhodl přeložit dva články z fandovských webů The Gunners, se kterými 100% souhlasím.

Arséne Wenger musí dávat přednost budoucnosti Arsenalu, a ne budoucnosti hráčů(wrighty7.blogspot.com)

Arséne Wenger je manažerem Arsenalu, a proto by měl už dávat na první místo budoucnost Arsenalu, a ne budoucnost hráčů.

Už mnohokrát jsem četl rozhovory s ním, v nichž prohlašoval, že nechce podepisovat nové hráče, protože by tím ohrozil budoucnost a rozvoj nějakého nadějného a talentovaného mladíka ve svém kádru. Myslím si, že je na čase, aby pan Wenger tuto svou filozofii změnil.

Le Boss vložil do svých hráčů obrovské množství důvěry a víry, a jak se mu za to většina z nich zatím odměňuje?!

Nemůžu popřít, že by naše sestava “nepřetékala“ talentem, ale podle mě chybí naším hráčům něco jiného.

Je to jenom otázka přístupu. Pokud se i nadále nebudou dostatečně snažit v zápasech s méně slavnými kluby, potom je na čase, aby “fuck-offali.“(tohle slovo fakt nedokážu přeložit do slušné formy :D). My fanoušci totiž chceme vidět, že všichni hráči jsou hrdí, že mohou nosit dres s kanónem na hrudi.

Naše sestava by mohla mít veškerý fotbalový talent světa, ale stejně to nic neznamená, pokud hráči nezmění svůj přístup. Chybí nám ten správný přístup a Le Boss by to měl napravit.

Podle mého většina hráčů ani zdaleka nesplácí Wengerovi jeho důvěru. Je na čase postavit na první místo klub a ne hráče. Arséne, poskytl jsi jim šanci, a oni se ti takto odvděčili. Pro budoucnost Arsenalu, udělej s tím něco!!!

Keep it Goonerish……..

Je na čase poskytnout Cescovi prázdniny.(goonerholic.com)

Sobota, 13.prosince 1997. Arsenal právě utrpěl zahanbující domácí porážku s Blackburn Rovers. Je to čtvrtá prohra Arsenalu v této sezóně, a další dvě prohry přišly proti v té sezóně sestupujícím celkům, tedy Sheffieldu Wednesday a Derby County.

Je těžko říct, jestli máme horší start do této sezóny nebo jestli byl horší do sezóny 1997/98, protože v té jsme vypadli v poháru UEFA už v prvním kole s PAOK Thessaloniki.

Štístko Arsenalu, a vůdce mužstva tehdy neměl příliš dobrou formu. Tony Adams nebyl fit ani po fyzické stránce a ani po té mentální, a výsledkem bylo to, že se Kanonýrům příliš nedařilo. Arséne Wenger pochopil co má udělat. Náš kapitán byl poslán domů na prázdniny, aby si odpočinul od fotbalu, a mohl se tak dostat zpět do fyzické a psychické pohody, a aby tak mohl předvést vše, čeho byl schopen.

3.května 1998. Tony Adams střílí čtvrtý gól svého mužstva na Higbury a Arsenal vyhrává double. Do konce sezóny sice ještě zbývaly další dva zápasy, ale titul Arsenalu už žádný tým vyfouknout nemůže. Po mizérii z prosince už není ani památky. V době nepřítomnosti svého vůdce hrál londýnský celek celkem dobře, a když se vrátil, dovedl svůj tým k zisku double.

Sobota, 15.listopadu 2008. Cesc Fabregas dostal už svou pátou žlutou kartu v této sezóně, což znamená, že bude v příštím zápase chybět. Včerejší zápas byl čtvrtou porážkou Arsenalu v této sezóně. Pokud kdy bylo na čase, aby na chvíli odešel, je to právě teď. Nastal čas, abychom čelili nepříjemným faktům.

Cescovi Fabregasovi je 21 let, a v létě pomohl Španělsku k zisku titulu na EURU. Pět let se vyvíjí z učedníka Patricka Vieiry ve skvělého fotbalistu. Fabregas by měl být nástupcem vůdců na Grove po Vieirovi, Henrym, Berkgampovi, a Piresovi.

Cesc vlastně hraje nepřetržitě na vrcholové úrovni už 15 měsíců, a my všichni přemýšlíme, proč je vlastně teď horší, než jeho často opomíjený partner ze zálohy, Denílson? Nic Vás nenapadá?

Možná je na čase, aby se Wenger zachoval k Cescovi jako správný otec, položil mu ruce na ramena, a poslal ho na měsíc na dovolenou. Ať jede domů, to mu určitě prospěje. Ať se napije dobrého vína, nají se dobrého jídla, a užije si společnost svých přátel a své rodiny.

My fanoušci klidně vydržíme posměšky tisku, pokud bude výsledkem to, že se nám před Vánoci vrátí v plné parádě jeden z nejlepších záložníků na světě, odpočatý a v dobré pohodě.

Pochybuji o tom, že nás čeká stejná heroická sezóna jako v roce 1998. Tehdy jsme na dálku soupeřili o titul pouze s ManYoos, kteří nevydrželi tlak z naší strany. Letos už o titul bojuje jak Chelski, tak i ShitterPool. Tři skvělé týmy se jenom těžko všechny najednou zhroutí, a umožní nám tak vyhrát titul. Nicméně, zdá se, že s největší pravděpodobností postoupíme do další fáze Ligy Mistrů, a čerstvý a odpočatý Cesc bude pro tyto zápasy nesmírně důležitý.

Je na čase, aby si náš vůdce zasloužil trošku odpočinku.