Bendtnera opět trápí třísla

 

I když jsem původně o mistrovství světa vůbec nechtěl psát, zdravotní stav dánského útočníka a jeho přetrvávající potíže s třísly můj názor změnily a „donutily“ mne k malému zamyšlení.

 

Je to již bezmála osm měsíců, co z trávníku Emirates Stadium doslova odkulhal Nicklas Bendtner a nemohl se tak zúčastnit druhého poločasu demolice našeho městského rivala. Skoro ihned po té následovala operace třísel, rekonvalescence a až únorový návrat do víru Premier League. Z počátku vše vypadalo dobře, Nicklas se rozehrál, byl platným členem týmu, ale ke konci sezóny se opět začaly vracet problémy, které zavinily nucenou zimní pauzu a ohledně zdravotního stavu Nicka se vynořovaly i otazníky kolem možných skrytých následků jeho letní automobilové havárie. Nicklas Bendtner již hned po skončení sezóny v Anglii hlásil reprezentačnímu trenérovi přetrvávající bolesti třísel, to však nic nebránilo jeho zařazení do národního kádru. Nick sice trénoval odděleně, do přípravných zápasů nezasahoval, ale na mistrovství světa již byl podle reprezentačních lékařů v pořádku a nastoupil do obou zápasů dánské reprezentace proti týmům Holandska a Kamerunu, když v tom druhém dokonce vstřelil gól.

 

O to více překvapila dnešní agenturní zpráva, podle které náš útočník s největší pravděpodobností vynechá rozhodující zápas dánské reprezentace na šampionátu, utkání s Japonskem. Nicklas na jednom z tréninků ucítil opět prudké bolesti a byl nucen trenéru Olsenovi ohlásit nepříjemnou zprávu, tedy že není schopen hry. Manager dánské reprezentace dokonce musel přiznat, že zranění Nicklase je vleklé a že jeho lékařský tým musel po každém zápase či tréninku hodnotit Nickův zdravotní stav.

 

Při pročítání „plačtivých“ slov trenéra Olsena si tak říkám, jak musí být Bossovi, který ty všechny pokusy musí sledovat z povzdálí bez možnosti zasáhnout. Do začátku předsezónní přípravy zbývají necelé 4 týdny a pokud dnes Dánsko vyhraje, Nicklas bude své zdraví u reprezentace pokoušet ještě minimálně do 29.6., kdy účast jeho týmu ukončí v osmifinále s největší pravděpodobností Paraguay nebo Itálie. Chápu Nicklasovu touhu hrát na šampionátu, ale pokud cítil bolesti již v přípravě na MS, myslím, že i z hlediska jeho nové konkurence v Arsenalu nebylo rozhodnutí o odjezdu do Afriky uvážené. Díky mistrovství světa, a to i kdyby se vrátil zdráv, začátek sezóny, přípravný camp i předsezónní zápasy v Rakousku či na Emirates Cupu určitě nestihne. A až se někdy koncem srpna, po uzdravení, dostane do dobré fyzické kondice a zařadí se k A týmu, může být již jeho místo v útoku obsazené. Boss v takových případech nezná slitování, stačí si vzpomenout na Gilberta a Flaminiho. A Nickovi nezbude než čekat na svou příležitost na lavičce. A z té se mu bude těžko dokazovat, že má na to být nejlepším útočníkem na světě.

 

 

/Patrickův blog/