Tottenham Hotspur 1-4 Arsenal FC – Hodnocení hráčů

Derby s hezkým výsledkem za námi

Fabianski – 6: Dostal další šanci, ale příliš práce neměl. Za gól ho neviním, ale zase na druhou stranu když už tu stranu vystihne, chytat by se to mělo. Střely, které na něj počas zápasu mířily, nebyly tak nebezpečné a Fabi je chytal v pohodě. Nebyl si příliš jistý ve výkopech, podařilo se mu něco poslat do autu, něco nepřesně, něco přesně. Vyloženě chybu neudělal, perfektní to ale zdaleko nebylo a s takovou Almuniu opravdu nevytlačí.

Eboue – 7: Defenzivně určitě slabší z dvojice krajních obránců, dopředu zase o něco výraznější. Postupem času čím dál víc kvalitně podporoval ofenzivu, povětšinou byl přesný, některé situace asi mohl řešit jinak. Směrem dozadu si počínal solidně, krom jedné dvou nepřesností si věděl se soupeřem rady, neměl žádný větší problém, stíhal rychlostně i pozičně, dobrá práce.

Djourou – 6,5: Já pořád doufám, že se rozehrává. Nedělá vyloženě klukoviny nebo velké hrubice, nohama i hlavou je velmi přesný, to se neztrácí, ale ta drobná zaškobrtnutí, kterých bylo trochu více než je zdrávo, vytvářejí pro soupeře nebezpečné situace. Začátek měl opravdu slabší, postupem času se lepšil, v prodloužení za rozhodnutého stavu opět podklouzl. Stále mám v hlavě jeho výkony před zraněním, ale po sezóně se může přihodit cokoliv, i odchod, protože jeho pozice je řadu let podobná a s podobným výkonem se přes první tři stopery dostat nemůže.

Koscielny – 8: Vynikající výkon a pro mě MOTM, i když se dá spekulovat, jestli by toto ocenění neměl dostat Jack. Já od tohohle borce ale neviděl jedinou chybičku, naopak řadu velmi důležitých vyhraných soubojů, které mohou rozhodovat o zápase. Samozřejmě nejvýraznějším momentem byl skluz proti střele Lennona. O jeho preciznosti ve vzduchu snad ani nemá cenu hovořit, všechno vyhrával s naprostým přehledem, byl velmi přesný i po zemi, bez nějakého zaváhání. Stačí se vyvarovat kiksů jako proti Boltonu a Blackburnu a nikdo nebude moct nic namítat.

Gibbs – 7,5: Nepamatuju si zápas za poslední dobu, kdy by zklamal. Opět výborný, naprosto stoprocentní dozadu, vystřídalo se na něm více soupeřů, ale i s rychlostí Lennona si v pohodě věděl rady. K tomu přidal dopředu něco, na co nejsme od Clichyho zvyklí, kvalitní cross. Uvidíme, na jak dlouho bude zraněn, byla by škoda ho ztratit na delší dobu.

Denilson – 7: Jak se u něj běžně říká – stroj. Opět strojové tempo, bojovnost, odebírání míčů, pár pasů, pokusy o střelbu, stihl všechno, v ničem výrazně nevynikal, ale prakticky vůbec nic nepokazil, přidal do hry svůj solidní standard, díky kterému může AFC držet míč a neztratit, snad kromě dvou tří nepřesných pasů velmi přesný. AFC začíná hrát v záloze dozadu trošku jiným stylem a Deni z tohoto stylu bude těžit, stejně jako dnes. Všichni se vraceli, všichni hráli dopředu, skvělé defenzivní doplňování tří středových hráčů.

Wilshere – 8: Asi by se měl o MOTM podělit s Koscielnym, ale což. Já čekal, že postupem času bude upadat. Ne, pořád stejné tempo, jak říká Miken99 – má „drive“, vezme míč a peláší drobnými krůčky dopředu, v maximální rychlosti si narazí a pořád běží a běží, jeho hra je velmi vitální, pro soupeře velmi nebezpečná, umět si v maximální rychlosti narazit je devíza těch nejlepších. Bylo na něj spácháno několik nebezpečných zákroků, schytal toho hodně. Samozřejmě měl několik nepřesných přihrávek a horších odhadnutí některých defenzivních situací, ale všechny úkoly plnil dobře a je čas říct, že Jack se stal plnohodnotným hráčem A-týmu, který může kdykoliv nastoupit.

Nasri – 7: Patrick v minulém HH vyslovil „mně se nelíbil“. Já to dneska zkrátka musím zopakovat. Jeho neustálé otáčení se dokola mi začíná trochu vadit, 5 metrů od branky levačkou nevystřelí, přitom se dlouhou dobu chlubil solidní hrou oběma nohama. Jeho klička, kdy si míč vede jen pravou je stále a pořád stejná, nikdo mu na ní neskočí, dnes ji použil snad 5x a vždy k ničemu. Pochvalu zaslouží alespoň za neúnavný presink, ale prototyp Cesca to zkrátka není, na to nemá vhodný timing pro přihrávku ani drzost ty kolmice vůbec zkoušet, což mě mrzí, to není v noze, ale v hlavě, s tím se ale musí vypořádat sám, hráč to je vynikající, snad se forma zvedne.

Rosický – 6,5: Odvedl si svoje, měl spíše tišší zápas, kdy posouval míč, i když ze začátku měl míčů hodně a rozdával a rozdával. U strany ale moc nevymýšlel, pomáhal týmu kombinačně. Tak jako Nasri i on slušně presoval, po jedné takové akci vyslal Velovi míč. Střídání bylo dobrým řešením.

Lansbury – 7: Start za Arsenal po delší době a musím říct, že zapůsobil. Především v první půli byl k nezastavení, stejně jako jeho spoluhráči i on velmi dobře presoval, ke své buldočí běhavé hře přidal i slušnou dávku kreativity a přesnosti, tak přesného si ho nepamatuju. Ve druhé půli nebyl tak moc výrazný, ale 120 minut v tempu vydržel, když bylo potřeba, pomohl si taktickým faulem, dnes se mu zápas povedl.

Vela – 6: Samotnému na hrotu se mu příliš nedařilo, přitom zas tak sám nebyl, podporu spoluhráčů měl slušnou. Dostal se do jedné velmi dobré šance, ale hlavičkou do branky nemířil. Trochu na něj nezabijácky se choval po pasu Rosy, kdy byl skoro sám před bránou, ale nakonec se otočil a ještě přihrával, škoda této akce. Stejně jako u Rosy i tady bylo střídání dobrým řešením.

Střídající hráči:
Arshavin – Na zastřelení. Na důležitost zápasu kašle a furt zkoušel něco, čím by se mohl zapsat do dějin. Neustále zkoušel chodit do dvou hráčů, zkoušel patičky a podobné finesy, nakonec si ten gól dal, ale mně se tohle nelíbí, jiný bohužel nebude a to mě vytáčí.

Chamakh – To, že je opakem AA ví každý. Neměl tolik možností něco ukázat, ale platný byl. Opět velmi dobře využíval hru tělem, u řady míčů byl rychleji než stopeři soupeřů, penalta na něj jasná, dobře si počkal mezi hráči. Já mám první možnost se mu omluvit, že jsem mu nevěřil. Snad bude alespoň v těchto výkonech pokračovat, pro tým je velmi platný.

Clichy – jedno hezké sólo, zápas už se dohrával

Zápas měl Arsenal vyhrát už v základní hrací době, soupeř byl opravdu nulový, prakticky si nevytvořil pořádnou šanci, střed hřiště jim naprosto nefungoval (jak by mohl, když tam byla ta dvě nemehla), využívali pouze strany a individuální kvalitu hráčů na stranách popřípadě nákopy dopředu, kde Rusák moc šancí proti našim stoperům neměl. Nakonec však muselo rozhodnout prodloužení a prakticky rozhodla kvalita z lavičky, která nahradila ty méně výrazné hráče. Moc se mi zamlouval presink, takhle to má vypadat, 3-4 hráči neustále napadající obránce soupeře, tímto způsobem dali Invincibles spoustu gólů. Soupeře už víc špinit nehodlám, ten se svým výkonem pošpinil sám, stejně tak jako se pošpinili jejich fans, kdy jich tam zůstala tak 1/6, a pohled na plačícího Y*da tomu dnešnímu cirkusu jen nasadil korunu.

See Ya