ARSENAL FC : WEST BROMWICH ALBION – PREVIEW

  UPDATE: PREVIEW+favourite line-up+nominace

{tab=Základní info}

 5.11.2011 (sobota)

16:00  (SEČ)


Emirates Stadium


Michael Oliver

(asistenti: Breakspear, Cairns, 4.rozhodčí: Walton, delegát: Cusack, PGMO: Bennett)


 wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info, myP2P, atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).

{tab=Nominace}

Nominaci můžete očekávat zhruba 24 hodin před zápasem

ARSENAL

 

Szczesny, Santos, Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen, Jenkinson, Walcott, Song, Ramsey, Arteta, Van Persie, Gervinho, Fabianski, Rosicky, Park, Benayoun, Frimpong, Djourou, Arshavin, Oxlade-Chamberlain, Miyaichi

WBA

Foster, Fulop, Reid, Jones, Jara, Olsson, McAuley, Dawson, Tamas, Mattock, Shorey, Brunt, Morrison, Mulumbu, Dorrans, Thomas, Gera, Tchoyi, Odemwingie, Cox, Fortune

{tab=Možná sestava}

 

Předpokládaná sestava (k 31.10.2011, bude aktualizováno dle zápasu LM a nominace):

Ligový zápas následuje po dvou těžkých bitvách – zápas na Stamford Bridge a domácí utkání v Lize mistrů s Olympiquem sebraly hodně sil nejvytěžovanějším hráčům. Naproti tomu se jedná o zápas s relativně lehkým soupeřem, který si ale nezaslouží žádné podcenění. Domácím vítězstvím musíme potvrdit stoupající formu týmu a tři body získané, možná trochu nečekaně, na hřišti londýnského rivala. Přesto zřejmě dostane čas k odpočinku před reprezentační pauzou část základní jedenáctky.

V brance se objeví současná jednička Wojciech Szczesny.

Obrannou vozbu před ním vytvoří Mertesacker a Koscielny, ze stran budou hrát Jenkinson a Santos.

Do zálohy naskočí jako defenzivní štít Frimpong, před ním se postaví k útočným úkolům Rosický a Arteta.

V útočné řadě budou k bráně WBA ze stran pronikat Andrej Aršavin a Alex Oxlade-Chamberlain, v centru útoku nejspíš naskočí Chamakh, který by potřeboval vstřelil nějaký, třeba i náhodný, gól a získat zpět sebevědomí, které jej zdobilo v první polovině minulé sezóny.

Jako další možnou variantu vidím odpočívajícího Mikela Artetu a v záloze spíše defenzivně naladěný dvojblok Frimpong – Coquelin, který dá volné ruce, nebo spíše nohy, směrem dopředu Rosickému.

 

EDIT 2.11.2011: Asi nejenom mne zaskočila sestava proti OM v zápase, kterým jsme mohli rozhodnout o postupu do další fáze LM a navíc si upevnit pozici na čele skupiny. Zdá se, že AW věří, že potřebné body uhrajeme po reprezentační přestávce s Borussií a na horké řecké půdě a nechal odpočívat některé hráče.

Je jasné, že AW dává Premier League prioritu a protože soupeři, kteří nám stojí v cestě do Big4, mají pro toto kolo  relativně snadný los, úkolem bude hlavně udržet kontakt a čekat na klopýtnutí (věřím hlavně Fulhamu).

Jeětě než budeme mít k dispozici nominaci k zápasu, zkusím si zavěštit následující:

V obraně nastoupí Johan Djourou. Je nutné, aby si držel zápasovou praxi a v posledních zápasech se mu docela dařilo. Hrát potřebuje jistě i Koscielny, který v úterý odpočíval. AW se tedy může rozhodnout pro několik variant, na místo stopera může aktuálně volit z pěti hráčů a v záloze má ještě Alexe – jaká příjemná změna!

Djourou může nastoupit na kraji obrany nebo na stoperu po boku Laurenta. Já sázím na jeho nasazení k postranní čáře, kde zatím předváděl slušné výkony. Stoperskou dvojici bych si představoval ve složení Vermaelen – Koscielny. Spíš ale očekávám dvojici Koscielny – Mertesacker. Výškový průměr základní jedenáctky WBA v posledním zápase byl 185,2 cm a Perovi centimetry se budou hodit. Levá strana patří Santosovi, v tomto zápase bude mít dost prostoru pro naplnění svých útočných choutek a snad za ním nebude zůstávat příliš velká mezera.

Útočná vozba zřejmě nebude postrádat RvP. V útrý si odpočinul, do zápasu naskočil z lavičky a i když neskóroval, prokázal svoji schopnost dostávat se do šancí. Je možné, že opět naskočí jako žolík, ale spíše nastoupí od začátku a odehraje podle vývoje zápasu pouze 60 – 70 minut.

Ze stran ho podpoří již avizovaný Andrej Aršavin a AOC.

Zálohu jsem si nechal na konec. S WBA nás čeká těžká bitva a zápas bude nejspíš hodně bolet. AW by nás asi hodně zaskočil, pokud by od začátku opět nehrál Tomáš Rosický, na druhou stranu trenér ví, že česká reprezentace hraje v reprezentační přestávce „o všechno“ a Tomáš si rozhodně neodpočine. Takže bez dlouhých komentářů – záloha Song, Arteta, Rosický.

V průběhu zápasu se na hřiště podle mne podívají Vermaelen, Walcott a Frimpong nebo Coquelin.

Update 4.11.2011:

Arsene Wenger prohlásil, že v základu nastoupí Robin van Persie. Nyní se již dá předpokládat, že sestava dozná minimum změn oproti zápasu s Marseille.

Základní sestava tedy bude pravděpodobně ve složení:

Szczesny – Jenkinson, Mertesacker, Vermaelen, Santos – Song, Arteta, Ramsey – Gervinho, Van Persie, Walcott

Otazník zůstává nad případným zařazením obránců Koscielnyho a Djourou, popřípadě záložníka Rosického. Wenger ale zřejmě přes citelné absence na straně WBA nehodlá žádné hráče šetřit, ačkoliv většina reprezentantů včetně Afričanů zamíří v pauze ke svým národním týmům.

 

{tab=W.B.A.}

Celý název

West Bromwitch Albion Football Club

Přezdívka

Albion, The Baggies, The Throstles, West Brom, WBA

Založen

1878 jako West Bromwich Strollers

Stadión

The Hawthorns

(Kapacita: 26,484)

Majitel

West Bromwich Albion Holdings Limited

Předseda

Jeremy Peace

Manažer

Roy Hodgson

Soutěž

Premier League

2010-11

Premier League, 11.místo

 

Po těžkém venkovním zápase na Stamford Bridge čeká Arsenal domácí zápas s lehčím soupeřem. The Baggies budou navíc postrádat svoji útočnou hvězdu, Shane Longa, kterého zranění postavilo na několik týdnů mimo hru a který bude citelně chybět i Irsku v barážovém dvojutkání s Estonskem o postup na Mistrovství Evropy.

The Baggies (nejlépe přeložitelné jako „Pytlaři“, více o přezdívce dále) minulý rok v září překvapivě získali tři body na Emirates, i přes obrovský leč impotentní tlak Kanonýrů v závěru a dva góly Nasriho v poslední čtvrthodině. V prvním poločase Almunia chytil penaltu, ale v druhém inkasoval dvakrát během dvou minut a hráči v poli už nedokázali výsledek otočit. A první z překvapivých domácích proher byla na světě.

V zápase po zranění poprvé nastoupil Diaby a je málo pravděpodobné, že v tom letošním utkání se stane totéž. Pokud náhodou ano, snad se mu bude dařit podstatně lépe než minulý rok (známka od Tenisty 4,5).

A slíbený původ přezdívky na závěr… Populární přezdívka The Baggies má několik různých vysvětlení a traduje se již od konce 19.století. Snad to souvisí s pytlovitými kalhotami, které oblékali dělníci z oceláren a továren tzv. Black Country, aby se chránili před rozžhavenými jiskrami kovu. A fanoušky Albionu tak častovali jejich dávní nepřátelé – fandové Aston Villy. Jiné prameny říkají, že to souvisí s „bagmeny“, muži s koženými pytli, kteří v nich přenášeli vybrané vstupné od turniketů do kanceláře klubu u půlící čáry. A možná je to jen vzpomínka na pytlovité trenýrky hráčů kdysi v počátcích fotbalu. Každopádně klubový maskoti se jmenují Baggie Bird a Baggie Bird Junior v odkazu na tuto přezdívku a drozda ve znaku klubu.

{tab=Match Facts}

ARSENAL

Ligová bilance WLWWW (řazeno od nejstaršího zápasu)

Posledních pět zápasů ve všech soutěžích AFC vyhrál s bilancí 18:6

Po drtivé prohře na Old Trafford Arsenal zvedl hlavu – v následujících deseti zápasech pouze dvakrát prohrál a dotáhl se na dostřel Big4

W.B.A.

Ligová bilance DDWWL (řazeno od nejstaršího zápasu)

  K poslednímu ligovému zápasu nastoupil WBA se základní jedenáctkou Foster, Olsson, McAuley, Jones, Tchoyi, Brunt, Reid, Thomas, Mulumbu, Scharner, Odemwingie

  WBA patří zatím mezi nejméně skórující týmy v lize, letos mají horší bilanci jen 3 týmy, přes svoji střeleckou impotenci drží zatím 13. příčku

  Na kontě mají pouhá tři vítězství a 11 bodů, ale 2 z vítězství a 7 bodů celkem vybojovali ve venkovních zápasech

ARSENAL vs W.B.A.

Arsene Wenger je na lavičce Arsenalu od roku 1996, za stejnou dobu trenér WBA Roy Hodgson vystřídal 12 štací v 11 různých klubech

Poslední setkání AFC a WBA na Emirates skončilo překvapivou výhrou WBA 3:2

Venkovní zápas letos v březnu na The Hawthorns skončil remízou 2:2

Útočník  Peter Odemwingie byl údajně v hledáčku AW v letním přestupním období, nejlepší střelec WBA v loňské sezóně (15 branek) má letos zatím zvlhlý prach a vstřelil jediný gól

{/tabs}