MANCHESTER CITY – ARSENAL FC : PREVIEW

 *UPDATE* sestava podle čtenářů

{tab=Základní info}

 18.12.2011 (neděle)


17:10  (SEČ)


Etihad Stadium

Bude upřesněno

Zápas vysílá LIVE Sky Sports 1 a zřejmě i DIGI. je to trhák kola, takže ani o streamy nebude nouze. 

Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info, myP2P, atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).

ZDE můžete zvolit svoji optimální sestavu pro zápas s Manchesterem City. Dotazník bude uzavřen v sobotu ve 12:00.

{tab=Nominace}

Nominaci očekávejte přibližně 24 hodin před zápasem

ARSENAL

{tab=Možná sestava}

Arsenal má zadní řadu již několik zápasů bez krajních hráčů a poměrně úspěšně mu tak hrají čtyři stopeři Vermaelen, Koscielny, Mertesacker a Djourou. Takže pokud budou všichni fit, je jasné, že nastoupí. Před nimi bude Alex Song s Artetou a Aaronem, i když je to možná řadě z nás, včetně mě, trochu proti srsti. No a útok Wenger měnit určitě nebude, takže zleva Gervinho, Robin a Theo.  

 

ZDE můžete zvolit svoji optimální sestavu pro zápas s Manchesterem City. Dotazník bude uzavřen v sobotu ve 12:00.

 

{tab=Sestava čtenářů}

 

Celý týden měli čtenáři našeho webu možnost volit sestavu, která podle nich nastoupí v zápase se $ity. Této možnosti využilo přesně 400 goonerů a společně vybrali následující sestavu.

Do branky se postaví Wojciech Szczesny, který získal téměř 100% veškerých hlasů, pouze jeden gooner by mezi třemi tyčemi viděl raději Manuela Almuniu.

Ani v obrané řadě nás nečeká žádné překvapení, na pravém kraji by se podle Vás měl objevit Johan Djourou, který získal 89% hlasů. Stoperskou dvojici vytvoří Per Mertesacker a Laurent Koscielny, kteří získali 95%, respektive 67% hlasů. Obranu uzavírá Thomas Vermaelen, kterého byste nejraději viděli na levé stráně, ten obdržel 79% hlasů.

Záloha, kterou jste zvolili, se nijak neliší od té, která nastoupila v minulém zápase proti Evertonu. V záloze se tedy objeví Alex Song se ziskem 99% hlasů a bude zaujímat post defenzivního záložníka. Za středního záložníka jste vybrali Mikela Artetu, který stejně jako Song získal 99% hlasů. Poslední článek zálohy není nikdo jiný než Aaron Ramsey se ziskem 65% hlasů.

V centu naší ofenzívy se samozřejmě objeví Robin van Persie, kterého vybralo 398 hlasujících a na křídlech ho budou podporovat Theo Walcott a Gervinho. Theo získal 98% hlasů a Gervinho o 7% méně, tedy 91% hlasů.

 

Návrhy na zlepšení zasílejte na ludekporizka(zavináč)gmail(tečka)com díky.

{tab=Manchester City}

Celý název

Manchester City Football Club

Přezdívka

City, The Citizens, The Blues

Založen

1880 as St Mark’s (West Gorton)

Stadión

ETIHAD Stadium 

(Kapacita:47,726)

Majitel

Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan

Předseda

Khaldoon Al Mubarak

Manažer

Roberto Mancini

Soutěž

Premier League

2010-11

Premier League, 3.místo

Co říci k The Citizens, snad raději nic obsáhlého. Tento klub je díky svým majitelům, kteří do něj „lijí“ prostředky hodné ročních rozpočtů některých zemí a jako kdyby snad peníze pro ně neměly žádný význam, dostatečně probírán, propírán a tedy znám. Mě osobně tento dříve sympatický klub z dob Marka Hughese dá se říci ani nezajímá. Nesouhlasím totiž zásadně s tím, jakým způsobem je fotbal zastiňován bezednými finančními zdroji. Nesmíme totiž v peněžním přílivu ze středního východu vidět jen nákupy hráčů v desítkách miliónů, jejich multimiliónové platy, či roční  hospodářské ztráty v desítkách či stovkách miliónů liber, ale jde i o další stovky miliónů liber jdoucích do klubové infrastruktury a managementu. Prostě v Manchesteru se podle mého páchá „zločin“ na fotbalu a jestli to někdo brzy neodreguluje, bude to mít pro anglickou ligu neblahé následky.

Týmu italského elegána se v poslední době moc nedaří, i když stále ještě vede tabulku EPL. Vypadl však v Lize Mistrů a páteční losování se odehraje bez něj, což je bezpochyby velká rána pro ambice nejen petrolejářů, ale i samotného Manciniho, který se nechal několikrát před sezónou slyšet, že chce všechny 4 trofeje. Takže mohu s klidným svědomím ale s malou aktuallizací zopakovat to, co jsem psal do preview před Carlingem, tedy, že jestli do vypadnutí v Lize Mistrů byl tento klub jako pověstná mucholapka, sbírající hráče odevšud i stylem…jen ať raději sedí u nás na lavičce nebo hostuje, než by hrál třeba v Arsenalu…, a šíře kádru City byla a je s jinými kluby neměřitelná, co můžeme čekat po fiasku v Lize Mistrů? Buď odchod Manciniho, nebo další zimní a letní nákupy, které avizuje Mancini již nyní s tím, že jeho tým ještě není dost zkušený na týmy jako jsou Bayern, Inter, AC či Real s Barcelonou (rozuměj, nehrají u nás dostatečně dobří hráči, takže je z těchto týmů koupíme). Jen by mě zajímalo, jak dlouho to Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan bude bavit. Ale to je na jinou úvahu. 

 

Takže veřejně dostupné zdroje nám sdělují, že klub našeho soupeře byl založen již roku 1880 pod názvem St. Mark’s (West Gorton) a ten současný název získal v roce 1894. Nejúspěšnější období klubu  se datuje na přelom 60. a 70. let. kdy klub vyhrál nejen všechny tři dlouhodobě se hrající domácí soutěže (+ superpohár), ale triumfoval i v Poháru vítězů pohárů (1970). Celkem pak má z domácích trofejí na kontě dva anglické tituly (1937, 1968), pětkrát triumfoval v FA Cupu (1904, 1934, 1956, 1969, 2011), dvakrát v Ligovém poháru (1970, 1976) a třikrát v Community Shield.

 

{tab=Match Facts}

ARSENAL

 posledních 6 zápasů v lize W W W D W W

 poslední vítězství 10.12. doma Everton, poslední prohra 2.10. venku To.tenham

 

 

MANCITY

 posledních 6 zápasů v llize W W W D W L 

 poslední vítězství 3.12. doma Norwich, poslední prohra 12.12. venku Chelsea

 zápas určitě vynechá suspendovaný Gael Clichy (červená karta v utkání s Chelsea) 

 

 

ARSENAL vs. MANCITY

 poslední ligový zápas obou celků na Etihad Stadium skončil 24.10.2010 vítězstvím kanonýrů 3-0 (Nasri, Song, Bendtner)

 

 

 

{/tabs}