Manchester City 1:0 Arsenal FC – Hodnocení hráčů

Dnešním zápasem jsme mohli sesadit šejky z prvního místa tabulky a zároveň jsme se mohli přiblížit na dohled vedoucím týmům. Bohužel se tak nestalo díky gólu Davida Silvy, na který jsme už nedokázali odpovědět, ač snaha i šance byly.

   Szczesny 7,5 – gól nebyla jeho chyba, jinak působil jistě, na můj vkus to s to jistotou někdy ale přehání (obranné kličky ve vlastním vápně). Vychytal několik tutovek a nebýt jeho, výsledek by dnes byl mnohem horší.

   Vermaelen 8 – V první půli celkem s přehledem zvládal pozici levého beka, po zranění Djoroua a příchodu Miquela, který zaujal jeho místo, se posunul na pro něj v Arsenalu typickou pozici stopera, kde zpočátku vyrobil pár chyb, ale pak si zvykl a vrátil se ke svému stabilnímu výkonu. Ke konci se aktivně zapojil do útočení, lítal po hřišti nahoru a dolů a vyrobil dvě hodně nebezpečné střely na bránu, které ale bohužel pro nás Hart i s trochou štěstí zlikvidoval. Pro mě MOTM i proto, jak ke konci dirigoval celý tým.

   Koscielny 6,5 – V první půli jsem si říkal, že to bude jasný MOTM, jeho výkon byl excelentní, nikoho přes sebe nepustil a míče odebíral s prstem v nose. Jeho rozehrávky měly oči i přesnost a vše korunoval výlet na půli soupeře v 35. minutě a vytvoření nebezpečné gólové situace. Po přesunu na pravého beka šla ovšem jeho hra dolů a i díky jeho nedorozumění s Mertesackerem vznikla v naší obraně díra, kterou už Song nestihl zalátat a která vyústila v gól do naší sítě. I dále pak vyráběl hloupé chyby, po jedné z nich Zabaleta nastřelil tyč. Na stoperu neskutečně vyrostl a pro mě je teď na této pozici srovnatelný s Thomasem, jako pravého beka bych ale raději už viděl Baca nebo Jenkinsona.

   Mertesacker 5,5 – Už minule jsem psal, že je nedůrazný a to platí i dnes. Přehled má, ale k čemu to je, když v mnoha situacích jen stojí a kouká, jak kolem něj procházi míč. Díky své výšce by měl kralovat ve vzduchu, ale ani to se neděje. Má výrazný podíl na gólu do naší sítě. Jeho rychlost taky není nijak úžasná, díky čemuž si ho dnes Aguero několikrát vychutnal. V 80. minutě nechal Aguera naprosto nepochopitelně vystřelit na bránu, aniž by cokoliv udělal. Zlepšuje se, ale na můj vkus pomalu a měl by být spíše hráčem na lavičku.

   Djourou 5 – Průšvih. Nestíhal, ztrácel, jeho hra byla nepřesná. Hlavně díky jeho chybám vznikly nejnebezpečnější akce City v první půli. v 10. minutě mu utekl Zabaleta a předložil krásnou gólovku tuším Aguerovi, který ji naštěstí nevyužil. Ve 26. minutě nesmyslně ztratil, následkem čehož byl bleskový protiútok City. V druhé půli střídán pro zranění.

   Song 7 – Jeho obranná hra byla jako obvykle dobrá, byl všude a jakmile měl míč, nikdo mu ho nevzal. Dopředu už to tak slavné nebylo, jeho přihrávky nebyly tak precizní, jako jindy, i tak pro mě dnes ten lepší mezi záložníky. Při Balotelliho průniku ale možná mohl být důraznější a díky páté žluté si nezahraje proti Aston Ville.

   Arteta 6,5 – Mikelova pozice je už jasná, zklidňuje hru a rozdává míče spoluhráčům, sám moc tvořit nemá a podle mě je to škoda, jeho vysunutí dopředu ke konci nám prospělo. Celkově ale nebyl moc vidět a i když si svou práci odvedl, umí to i lépe.

   Ramsey 5,5 – Vím, že si to v komentářích zase schytám, ale ani dnes jsem nebyl  z Aarona nijak na větvi a párkrát jsem si říkal, že je na ručník. Zase běhal po celém hřišti, snažil se, ale snaha nestačí. Míč mu uskakoval, párkrát mu utekl do outu, patičkami v závěru zbytečně dvakrát odevzdal míč. Mohl dát gól, ale místo střely z voleje se rozhodl si míč zpracovat a bylo po akci. Nechci mu křivdit, talent má a i dnes to několikrát předvedl, v současnosti ale podle mě ještě nemá na to, být tvůrčí mozek naší zálohy a potřeboval by vedle sebe někoho zkušenějšího (Rosa), nebo alespoň někoho, kdo by mu s tím pomohl (Jack).

   Gervinho 6,5 –  Mám takový pocit, jestli náhodou něco nechytil od Aršavina… Jinak slušný výkon, hlavně v první půli neustále ohrožoval soupeřovu obranu, skoro všechny akce ale končily buď na kličkách, nebo na neškodné finální přihrávce. Ke cti je mu třeba přičíst, že se poctivě vracel a pomáhal s bráněním. Chce to jen zapracovat na zakončování a bude veseleji.

   Walcott 5 -Dnes byl naprosto neviditelný. V prvních minutách zápasu se párkrát pokusil svými chytrými narážečkami zrychlit hru, spoluhráči ale nebyli na stejné vlně a po chvíli se Theo zcela vytratil ze hřiště. V druhé půli vystřelil pěkně na branku, ale to je vše, v 69. minutě byl vystřídán Aršavinem.

   RvP 7 – Snažil se, běhal a byl tam, kde bylo třeba, bohužel stejně jako proti Evertonu, nedostával zezadu míče, jaké potřeboval a proto se musel hodně vracet a pak zase chyběl vepředu. Nedovedu si představit, co by mohl udělat lépe. Jeho místo je ve vápně, tam ale bohužel nemá od spoluhráčů takovou podporu, jakou by potřeboval.

   Miquel 5 – Poté, co přišel, šla hra celé obrany dolů. Podskakoval a ztrácel míče a při gólu místo pokrytí úplně volného Silvy chytal lelky. Je mladý a bylo vidět, že je nervózní a chybí mu zkušenosti. Postupem času se jeho hra zlepšila a ke konci už hrál tak, jak jsme u něj zvyklí.

   Aršavin 3 – Pro mě letos obrovské zklamání, když už se dostane na hřiště, nic z toho není a dnešek nebyl vyjímkou. Kdyby tam nebyl, nikdo si toho asi ani nevšimne.

Chamakh – nehodnocen.

 

Opět se ukázalo, že v naší záloze je po odchodu Fabregase díra, kterou zatím nikdo nezaplnil, je jen nahrubo zalátaná, což někdy stačí, někdy ale ne. Ač to říkám nerad, i hra Citizens byla plynulejší a více oku lahodící, my jsme působili poněkud křečovitě, naše přihrávky byly pomalé, nepřesné a povětšinou bez nápadu. Není mi jasné, proč Wenger nenasadil Rosu, tohle byla podle mého názoru přesně situace, kdy by nám prospěl.

Současně je třeba si uvědomit, že jsme prohráli s vedoucím týmem tabulky u něj doma o jeden gól, což není žádná tragédie. Jak by to asi vypadalo před třemi měsíci…

Teď jen se z toho rychle oklepat a připravit se na další zápas, sezóna je ještě dlouhá. Navíc únor je tu co by dup a s ním i Jack, tak hlavu vzhůru a come on you Gunners!