Aprílový žert – Gazidis připustil problémy

Ivan Gazidis se rozhodl vyjádřit k informacím ostrovního tisku, který již několik dní rozebírá finanční situaci klubu s tím, že Arsenal má vážné finanční problémy.

Gazidis, jako osoba zodpovědná za finance klubu, sdělil, že klub musí omezit výdaje.

„Z rozhodnutí vedení klubu jsem pověřený komentovat  nejnovější informace médií o financích klubu. Potvrzuji to, o čem se mluví již několik dní – klub musí omezit výdaje a nalézt způsob na zmenšení deficitu v rozpočtu.“

„Máme krizi. Příjmy z vysílacích práv a od sponzorů nedosáhly očekávané výše. Navíc se musíme vypořádat se vzrůstajícími platy hráčů a trenérů a také s velkými splátkami za stadion. Zejména posledně jmenované náklady urychlily ztrátu likvidity klubu. Globální ekonomická krize a zejména politika bank nám v rychlém splacení dluhu nepomáhá.“

Gazidis rovněž potvrdil, že správní rada posoudí možnost prodeje cenných hráčů, za které se dají získat na přestupovém trhu dobré peníze.

„Ano, i takovou možnost bereme v úvahu [prodej hráčů – pozn.red]. Výdaje na platy hráčů jsou významnou položkou v našem rozpočtu. Prodej nejlépe placených fotbalistů by pomohl výdaje snížit a k tomu by klub obdržel značnou částku na odstupném. Pokud nebudeme mít jinou možnost, rozhodneme se k tomuto kroku. V tuto chvíli jsme ještě nepřijali žádné rozhodnutí“, uzavřel Gazidis.

 

/ESPN/


P.S. redakce gunners.cz přeje všem kanonýrům vykutálený první aprílový den 🙂