ARSENAL FC – SOUTHAMPTON FC: Preview

Možná sestava,H2H

{tab=Základní info}

15.9.2012 (sobota)

16:00 (SEČ)
 

Emirates Stadium


 
Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info, myP2P, atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).

{tab=Nominace}

 Předběžné nominace

Arsenal: Szczesny, Jenkinson, Vermaelen, Mertesacker, Gibbs, Cazorla, Diaby, Oxlade-Chamberlain, Arteta, Podolski, Giroud, Mannone, Koscielny, Ramsey, Santos, Coquelin, Walcott, Gervinho, Djourou

Southampton:Davis, Gazzaniga, Richardson, Butterfield, Clyne, Fox, Shaw, Yoshida, Hooiveld, Fonte, Seabourne, Stephens, Chambers, Ward-Prowse, Do Prado, Chaplow, Cork, De Ridder, Ramirez, Lallana, Schneiderlin, Puncheon, Hammond, Davis, Lambert, Lee, Rodriguez, Mayuka

{tab=Možná sestava}

Čtvrtek je tu a s ním i pravidelný pohled na možnou sestavu pro nadcházející zápas. V sobotu nás čekají The Saints, jejichž dosavadní výkony v EPL nezbývá než označit jako rozporuplné. Dokázali jako nováček potrápit oba kluby z Manchesteru na straně jedné – shodně prohráli o gól 3:2 (se City venku, s United doma), na druhé straně padli doma s Wiganem 0:2. Po třech zápasech jsou tedy bez bodu a určitě se pokusí nějaký utrhnout na Emirates. Arsenal naopak v posledním utkání zabral, konečně vstřelil branku a do domácího zápasu vstoupí povzbuzen výsledkem z Liverpoolu.

Do branky Arsenalu se vrací Wojciech Szczesny. V obraně nastoupí na okrajích pravděpodobně Jenkinson a Gibbs, otázkou je složení stoperské dvojice. Očekávanou první volbou by měla být dvojice Koscielny – Vermaelen. Oba jsou k dispozici, na druhé straně dvojice Mertesacker – Vermaelen ještě nedostala branku. Mertesackerovi jde k dobru poziční hra, Koscielny má navrch s příspěvkem k útočné fázi. Můj tip je dvojice Koscielny – Vermaelen.

V záloze bude pravděpodobně chybět Diaby, kterého Wenger po drobném zranění zřejmě bude šetřit pro zápas Ligy mistrů a šanci od začátku dostane nejspíš Aaron Ramsey. Tomu by tato role mohla sedět, útočné aktivity budou ležet spíše na Santi Cazorlovi, defenziva na Mikelovi Artetovi a Ramsey by měl hrát něco mezi nimi. Uvidíme jak se mu bude dařit, právě v této sezóně má šanci přesvědčit, že do A týmu Arsenalu patří, věk ani zkušenosti už mu nemohou být omluvou pro matné výkony.

V útoku očekávám trojici Oxlade-Chamberlain,Giroud, Podolski. Je možné, že Walcott naskočí v základní sestavě a na lavičce zůstane AOC, záleží jak projde Theo po nemoci zdravotními testy.

Nasazení hráčů bude trenér zvažovat i z pohledu nadcházejícího zápasu v Lize mistrů, kdy již v úterý zamíříme na hřiště francouzského mistra z Montpellier. Můj tip je, že navážeme na dobré výkony v obraně, Olivier protrhne střeleckou smůlu a zvítězíme 2:0.

Aktuální injury news naleznete ZDE.

{tab=SOUTHAMPTON}

Celý název

Southampton Football Club

Přezdívka

The Saints (Svatí)

Založen

21.11.1885 jako St.Mary´s YMA

Stadión

St.Mary´s Stadium

(kapacita: 32,690)

Majitel

DMWSL613 Limited

Předseda

Nicola Cortese

Manažer

Nigel Adkins

Soutěž

Premier League

2011-12

The Championship, 2. místo

Když 7 .května 2005 v nastaveném čase zápasu s Crystal Palace vyrovnal obránce hostujících Saints Higginbotham na 2:2, oddechli si všichni fanoušci Svatých na jižním pobřeží a začali doufat. V posledním kole čekal na Svaté těžký soupeř – Manchester United – ale na rozdíl od Southamptonu, který hrál o záchranu, „účkům“ už o nic nešlo. Na druhou pozici Arsenalu měli nepřekonatelnou ztrátu a třináctibodový náskok před Evertonem jim zajišťoval třetí příčku. Domácí tak mohli doufat, že se i bez vyloučeného střelce Petera Crouche udrží v Premier League. Za příznivých okolností by jim k tomu stačil i jediný bod. 15. května před více než 32,000 diváků vedli už v 10. minutě díky vlastenci O´Shea, který usměrnil do vlastní sítě míč po rohu Le Sauxe. Jenže už za pár minut O´Shea napravil chybu centrem na hlavu Fletchera, který vyrovnal. Diváci se ještě krátce po přestávce zaradovali, protože ostatní výsledky byly pro Saints více než příznivé, ale pak během jediné minuty karnevalová atmosféra utichla. Crystal Palce vyrovnali proti Charltonu, West Brom se trefil proti Portsmouthu, odvěkým rivalům Southamptonu. A navíc Ruud van Nistelrooy vstřelil branku, která poslala United do vedení a Southampton do druhé ligy. Do konce zápasu už Saints nedokázali srovnat krok, v tu chvíli už potřebovali pro zachování prvoligové příslušnosti skórovat dvakrát. A tak po 27 letech v první lize zamířili pod vedením Harryho Redknappa do té  druhé.

Letos se jim podařilo vrátit po dvojím postupu, v roce 2009 totiž spadli až do League One. Za úspěšným postupem vzhůru stojí jednak společnost předloni zesnulého Markuse Liebherra, která v roce 2009 klub zakoupila a také osoba trenéra Nigela Adkinse, bývalého brankáře Wiganu, který klub vede od září 2010.

Southampton F.C. vyhrál v roce 1976 FA Cup, jejich nejlepším umístěním v lize bylo druhé místo v sezóně 1983/84. Známí jsou svou mládežnickou akademií, ze které pochází například Theo Walcott nebo Alex Oxlade-Chamberlain.

 

{tab=Match Facts}

ARSENAL

 Arsenal nevyhrál již čtyři domácí utkání – to je nejdelší série po přesunu na Emirates. Pětkrát po sobě doma Arsenal nevyhrál naposledy v období od listopadu 1994 do února 95.

 Poprvé za své působení v nejvyšší soutěži Arsenal udržel ve třech úvodních zápasech čisté konto. Poslední ligový tým, který dokázal udržet čisté konto ve čtyřech úvodních zápasech, byl Portsmouth v sezóně 2005-06.

 Kanonýři již 22 domácích zápasů nekopali penaltu, naposledy v dubnu 2011 proti Liverpoolu

 Santi Cazorla je nejlepším ligovým nahrávačem v útočné „třetině“ hřiště s 88 úspěšnými přihrávkami

SOUTHAMPTON

 Svatí  jsou zatím jediný tým, který letos v lize nezískal ani bod

 Southampton jen jedinkrát prohrál čtyři úvodní zápasy sezóny v Premier League. V ročníku 1998-99, kdy k tomu došlo, nakonec zakončil ligu na 17.místě.

 Proti Southamptonu směřovalo více střel než proti jakémukoliv jinému týmu (19)

ARSENAL vs. SOUTHAMPTON

 Od listopadu1987 a prohry 0:1 Arsenal doma v ligovém zápase se Southamptonem neprohrál již 17 zápasů.

 V ročníku 2004-05, kdy The Saints naposledy hráli Premier League, skončili oba vzájemné zápasy remízou.

 Alex Oxlade-Chamberlain vstřelil v 36 zápasech za Southampton 9 branek, Theo Walcott je stále nejmladším hráčem, který za ně nastoupil v soutěžním zápase. Při jeho debutu v srpnu 2005 mu bylo 16 let a 143 dní.

(BBC)

 {/tabs}