ARSENAL FC – FC SCHALKE 04: Preview

 Anketa čtenářů

{tab=Základní info}

24.10.2012 (středa)

20:45 (SEČ)
 

Emirates Stadium


 

Eriksson, Klasenius, Wärnmark (všichni SWE)

    Prima COOL

Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info,atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).

{tab=Nominace}

Mannone, Santos, Mertesacker, Vermaelen, Jenkinson, Cazorla, Arteta, Ramsey, Gervinho, Podolski, Giroud, Martinez, Coquelin, Djourou, Koscielny, Arshavin, Chamakh, Frimpong, Gnabry

{tab=Možná sestava}

Pro středeční utkání nemůžeme počítat s Walcottem, Oxlade-Chamberlainem a Gibbsem, mimo zůstavají dlouhodobě zranění Rosický a Diaby a do zápasu nezásáhnou ani hráči, kteří nastoupili v pondělí do zápasu za U21, tedy Sagna, Wilshere a Frimpong. Dobrou zprávou je, že se do sestavy vrací Koscileny.

Schalke 04 je nepochybně spolufavoritem naší skupiny, nečeká nás lehký zápas a hlavně jsou ve hře tři body, které nám po třetím hracím dnu mohou dát lehčí nohy do odvet v Německu či Řecku. V sestavě nás zřejmě nečekají žádné experimenty a bláznivá rotace hráčů. Na hřiště tedy pravděpodobně vyběhne sestava ve složení Mannone – Jenkinson, Mertesacker, Vermaelen, Santos – Arteta, Coquelin – Gervinho, Cazorla, Podolski – Giroud.

Je také možné, že vzhledem k ofenzivní síle soupeře opět budeme hrát se zahuštěným středem, tedy se zálohou Arteta, Coquelin, Ramsey, před nimi Cazorla a v útoku dvojice Gervinho, Podolski. Musím říct, že právě tato varianta by se mi líbila víc. Napjatě budu také očekávat, zda zranění Walcotta a Chamberlaina dá na trávníku prostor Aršavinovi, u kterého si ještě nechci připustit, že jeho dny v klubu skončili. Nikomu to neříkejte, ale já ho bohužel pořád vidím optikou toho úžasného zápasu s Liverpoolem. A pokud v zápase dostane z lavičky příležitost někdo z mladíků, vidím to na Gnabryho.

{tab=Sestava čtenářů}

ZDE můžete opět zvolit vaši sestavu pro nadcházející zápas. Omlouvám se, ale google dokumenty se mnou dnes příliš nespolupracují, takže není možnost volby mezi tří a čtyř člennou zálohou.

 

„Pouhých“ 186 čtenářů se zapojilo do naší ankety, která skončila následovně.

V bráně ani obraně nás opět nečeká žádně překvapení a uvidíme tak stejné hráče jako při minulém zápasu. Jen ro úplnost Vito Mannone se postaví mezi tři tyče a v obraně Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen a Andre Santos.

Jedna změna nás ovšem čeká v záložní řadě, která bude tří členná (problémy s google.com stále přetrvávají) a bude v tomto složení, Mikel Arteta, Santi Cazorla a nově Francis Coquelin, který nahradí Aaron Ramseyho.

Ani útok nikoho nepřekvapí v útoku nastoupí Olivier Giroud, kterého ze stran budou doplňovat Lukas Podolski zleva a Gervinho zprava.

Mannone (168), Jenkinson (184), Mertesacker (113), Vermaelen (171), Santos (178), Arteta (183), Cazorla (179), Coquelin (109), Podolski (155), Gervinho (134), Giroud (152)

{tab=SCHALKE}

Celý název

Fußball-Club Gelsenkirchen-Schalke 04 e. V.

Přezdívka

Die Königsblauen, Die Knappen

Založen

4.5.1904

Stadión

Veltins-Arena

(kapacita 61,673)

Majitel

Předseda

Clemens Tönnies

Manažer

Huub Stevens

Soutěž

Bundesliga

2011-12

Bundesliga, 3.místo

Schalke zatím v domácí lize šlape, drží třetí místo, jedinou skvrnkou na dosavadním průběhu ligy je domácí prohra s Bayernem. Zdá se, že sázka na nizozemského trenéra Stevense, jednoho z pouhých tří zahraničních trenérů v Bundeslize, zatím v Gelsenkirchenu vychází. Hubertus Jozef Margaretha Stevens v loňské sezóně převzal tým po Ralfu Rangnickovi, dovedl jej do čtvrfinále Evropské ligy a třetím místem v lize zajistil letošní účast v Lize mistrů.

Těžko říct, jestli se Schalke v Lize mistrů daří – mají 4 body po dvou zápasech, to je určitě dobrý start, dokázali vyhrát na horké řecké půdě, ale doma ztratili body za remízu s Montpellier, které zcela jistě není favoritem skupiny. Získat ztracené body na Emirates stadium je smělý plán a pokud se podíváme na kádr Schalke rozhodně není nereálný.

Schalke disponuje zejména hrozivou útočnou silou a je s podivem, že v Bundeslize má zatím průměr pouze něco málo přes dvě branky na zápas. Na hrotu se pohybuje Huntelaar, za ním zpravidla hraje Lewis Holtby a z křídel útok podporují Afellay a Farfán. Gólově se začíná prosazovat také devatenáctiletý Julian Draxler. Zatím za očekáváním je gólový příspěvek švycarského křídelníka Barnetty, který přišel před sezónou z Leverkusenu a jehož kolonka gólů zatím neobsahuje žádnou položku.

V posledním ligovém zápase s Dortmundem zvítězilo Schalke na hřišti soupeře 2:0 po gólech Afellaye a Högera. Hosté nastoupili v sestavě Unnerstall – Uchida, Höwedes (c), Matip, Fuchs – Höger (79. Jones), Neustädter – Farfan (70. Barnetta), Holtby (86. Moritz), Afellay – Huntelaar. Jen na lavičce zůstali Hildebrand, Kolasinac, Pukki a Marica.

{tab=Match Facts}

ARSENAL

 Arsenal odehrál celkem 22 soutěžních zápasů s bundesligovými týmy s bilancí 12-4-6 a skóre 45:31

 Domácí utkání s německým týmem prohrál pouze jedenkrát, v roce 1996 vyloupila Highbury Borussia Mönchengladbach

 Lukas Podolski nastoupil proti Schalke jako hráč 1.FC Köln a Bayernu Mnichov v 10 zápasech a vstřelil 4 branky

 Per Mertesacker nastoupil za Hannover a Werder proti Schalke celkem dvanáctkrát, jediným gólovým zápisem je jeho vlastní gól v dresu Hannoveru v březnu 2004

SCHALKE 04

 Schalke se proti anglickým týmům nedaří, z 11 zápasů má bilanci 3-2-6 a skóre 12:22

 Jediný bodový zisk na anglickém hřišti už má pořádné „vousy“ – v roce 1958 uhrálo Schalke remízu s Wolverhampton Wanderers

 Pro Schalke 04 jde o pátou účast v Lize mistrů, naposledy v ročníku 2010-11 po úvodní poražce od Lyonu odehráli devět utkání bez porážky (7-2-0), v semifinále ale dvakrát prohráli s United

ARSENAL vs. SCHALKE 04

 Oba týmy se potkaly v základní skupině Ligy mistrů v ročníku 2001/02 a vždy udržely výhodu domácího prostředí – Arsenal doma vyhrál 3:2, Schalke 3:1

 Arsenal doma vyhrál 6 utkání s německými týmy v řadě, Schalke poslední čtyři utkání na anglických hřištích prohrálo

 Ve finále EURO 2008 se na hřišti potkali Mertesacker, Podolski, Cazorla a Metzelder. Mertesacker a Metzelder spolu hráli ve stoperské dvojici

{/tabs}