ARSENAL FC – SWANSEA CITY AFC: Preview

 Čtenářská anketa

{tab=Základní info}

1.12.2012 (sobota)

16:00 (SEČ)
 
Emirates stadium

  Mark Clattenburg

   

Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info,atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).

{tab=Možná sestava}

Tipovat sestavu na zápas se Swansea je velmi obtížné. Jednak mi krtek nenechal svou vyhlášenou křišťálovou kouli a za druhé by si troufnul tipovat sestavu po předchozí zápasové houpačce jen blázen.

Arsenal je na sedmém místě tabulky a má jedno jediné štěstí : vyjma klubů z Manchesteru, které (zatím) hrají jinou ligu, ztrácí všichni dokola kolem nás, takže i přes tu výsledkovou tragédii z posledního měsíce (tři remízy z nichž jen jedna snese pojmenování vyhovující) držíme relativně malý bodový odstup od třetí Chelsea.

Posledních 5 zápasů máme P-R-V-R-R a před námi jsou zápasy s relativně hratelnějšími soupeři. I když, co je dnes pro The Gunners „hratelné“. Na každý pád, než přijde lednové období pravdy, hrajeme 7 zápasů, ze kterých si podle mého nemůžeme dovolit ztratit ani bod. A pokud nějaký ztratíme, nemáme na čele EPL co dělat, fakticky a ani verbálně.

Odrazit k lepším výkonům se musíme právě v utkání se Swansea. Což pro unavené hráče nebude lehké zadání. Boss má tak na výběr ze dvou variant :

a/ v sobotu nasadit áčko a pod Olymp poslat náhradníky a smířit se s druhým místem ve skupině LM (Schalke neprohraje, tomu se nedá věřit, že by si šanci na první flek nechali ujít)

b/ v sobotu nasadit mix áčka s náhradníky a totéž poslat do Atén

Moje představa na sobotu je tato :

V brance bude Sczczesny s tím, že do Pireusu letí Mannone.

Obrana proti Swansea nastoupí ve složení : Jenkinson, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs.

Záloha zítra vyběhne ve složení Coquelin, Wilshere, Cazorla. Rosický bude střídat, aby si Boss ověřil jeho připravenost zastoupit Cazorlu v Pireusu.

V útoku nastoupí Giroud, OX a Arshavin.

/Patrick/

 

{tab=Sestava čtenářů}

ZDE je opět možnost volby Vaší sestavy. Z důvodu jasné „dominance“ tří členné zálohy jsem vypustil možnost volby čtyř členné, pokud s tím nesouhlásite reagujte v komentářích. 

{tab=Swansea}

Celý název

Swansea City Association Football Club

Přezdívka

The Jacks, The Swans

Založen

1912 (jako Swansea Town)

Stadión

Liberty Stadium (kapacita 20,750)

Majitel

akciová společnost, 20% vlastní sdružení fanoušků

Předseda

Huw Jenkins

Manažer

Michael Laudrup

Soutěž

Premier League

2011-12

Premier League, 11. místo

{tab=Match Facts}

ARSENAL

  Arsenal nasbíral nejmenší počet bodů za prvních 14 kol sezóny pod vedením Arsene Wengera. Hůře si vedli naposledy v roce 1994, kdy měli ve stejné fázi sezóny 19 bodů.

  Vyhráli pouze tři z posledních devíti zápasu na Emirates Stadium (3 výhry, 4 remízy, 2 prohry).

  Tuto sezónu pouze jednou za všechny zápasy inkasovali v druhém poločase více gólů než vstřelili.

  Jsou jediným klubem Premier League, který nedostal gól v posledních 15-ti minutách zápasu.

Gunners vyhráli všech posledních 5 zápasů kde byl rozhodčím Mark Clattenburg.

Theo Walcott by nastoupil ve 100. zápase za Arsenal v Premier League.

SWANSEA

  Swansea jsou neporaženi 5 posledních ligových zápasů, což je jejich nejlepší výkon kromě roku 1982, kdy neprohráli v devíti zápasech, mezi lednem a březnem.

  Od března letošního roku nevyhráli dva po sobě následující zápasy Premier League.

  Ve všech pěti zápasech, které tuto sezónu vyhráli, dali jako první tým gól. Swansea a Manchester United jsou jediné dva týmy EPL, které dokázali udržet všechny body když vedli zápas.

ARSENAL vs. SWANSEA

  Toto je 12. setkání klubů na fotbalových hřištích, sedmé v nejvyšší lize. Arsenal vyhrál 6 zápasů, Swansea 4, remizoval se jednou.

  Swansea porazila Arsenal venku v nejvyšší lize pouze jednou a to v únoru 1982.

{/tabs}