ARSENAL FC – NEWCASTLE UNITED FC: Preview

  

{tab=Základní info}

29.12.2012 (sobota)

18:30 (SEČ)
 
Emirates Stadium

 

 Foy – Child, Lennard (Taylor)

  

Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info,atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).

{tab=Možná sestava}

Po zápase s Wiganem jsme kupodivu nepřišli o žádného hráče, naopak se k prvnímu týmu po absenci způsobené nemocí opět připojí Giroud a Rosický (aktuální injury news naleznete ZDE). Tým navíc dostal k dispozici týdenní oddech díky odloženému utkání s Kladiváři a proti Strakám doma může vyrukovat v plné síle.

Arsene Wenger pravděpodobně nezasáhne nijak záasdně do sestavy, která odehrála poslední zápasy a nedočkáme se žádných větších překvapení. Navrátilci Giroud s Rosickým pravděpodobně dostanou ještě čas, aby nabrali stoprocentní zápasovou kondici a uvidíme je nejspíš pouze jako střídající hráče, žádné další změny nejsou nijak vynucené a tipování sestavy je vcelku sázka na jistotu. Nejpravděpodobnější je tedy „obvyklá“ sestava Szczesny – Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs – Arteta, Wilshere, Cazorla – Oxlade-Chamberlain, Walcott, Podolski.

Vypisovat další varianty by bylo mlácení prázdné slámy, nevěřím, že Wenger postaví jinou sestavu, zvlášť když měli hráči k dispozici týdenní pauzu. Změny pro tento zápas, pokud k nim dojde, budou výhradně vynucené nemocí či zraněním. Doufám ale, že právě navrátilci po nemoci dostanou alespoň třicet minut času a navíc – že tato půlhodina nebude vynucená tím, že budeme dohánět ztrátu na soupeře…

{tab=Newcastle}

Celý název

Newcastle United Football Club

Přezdívka

The Magpies, The Toon

Založen

9.12.1892

Stadión

St.James´ Park (kapacita 52,404)

Majitel

Mike Ashley

Předseda

Derek Llambias

Manažer

Alan Pardew

Soutěž

Premier League

2011-12

Premier League, 5. místo

V posledním letošním zápase přivítáme doma Straky. Tým z Newcastlu letos nenavázal na úspěšnou loňskou sezónu, ve které šlapal na paty favoritům a kdyby si tým nevybral před koncem roku 2011 slabší „chvilku“, kdy nevyhrál šest zápasů v řadě, mohl klidně obsadit i vyšší příčku než tu pátou.

Alan Pardew udržel loňský kádr pohromadě, doplnil jej snad jedinou výraznější posilou, nizozemským záložníkem Anitou, ale tým kosí zranění (známe, že?). Mimo hru jsou obránci Stuart a Ryan Taylor a  záložníci Ben Arfa, Gosling, Obertan, Cabaye i Vuckic. Ti všichni se do týmu budopu vracet v lepším případě až v lednu, někteří si možná zahraje až v březnu či dubnu. A Newcastle tak od začátku listopadu padá tabulkou dolů, navíc v letošním rořníku nevozí body z venkovních zápasů – nevyhrál ještě žádný, čtyřikrát remizoval.

V týmu i přes bídné výsledky zažívá další výbornou sezónu senegalský útočník Demba Ba. Po loňských 16 ligových trefách jich letos stihl nastřádat již 11 a začíná pokukovat po přestupu do týmu, který mu zajistí hru o čelo tabulky. Opakovaně byl v médiích spojován s lednovým přestupem do Arsenalu. Vzhledem k tomu, že jeho smlouva údajně obsahuje výstupní klauzuli na pouhých £7,5 milionů, je možné s trochou nadsázky spekulovat, že si po zápase na Emirates už nechá tašku v domácí šatně.

{tab=Match Facts}

ARSENAL

Arsenal má za sebou tři vítězné ligové zápasy v řadě, poprvé od března

V kalendářním roce 2012 Kanonýři vyhráli jen 18 ligových zápasů, vyrovnali tak Wengerovo minimum ze sezóny 1997 

Walcott vstřelil letos již 11 soutěžních gólů, to je jen o dva méně než v jeho zatím nejproduktivnějším sezóně 2010-11

NEWCASTLE

Straky prohrály sedm z devíti posledních ligových zápasů

Letos ještě nedokázaly v lize vyhrát venkovní zápas (D4 L5)

V posledních šesti zápasech vždy skórovaly

ARSENAL vs. NEWCASTLE

Z posledních deseti vzájemných zápasů Arsenal pouze jednou prohrál (W4 D5 L1)

Z 18 ligových střetů na hřišti Arsenalu dokázal Newcastle  čtyřikrát vyhrát

Ve stejný den se soupeři potkávají v historii potřetí, předchozí utkání v letech 1984 a 2004 Arsenal vyhrál

{/tabs}