Talking Heads: Arsenal v Newcastle

 

V sobotu nás čeká těžký a důležitý zápas. Arsenal bude potřebovat všechny tři body, aby se udržel na vyšších příčkách Premier League. Jako vždy jsou tady Talking Heads a svůj názor na nadcházející utkání přinesli Adrian Clarke a YW z blogu A Cultured Left Foot.

Adrian Clarke, host ve studiu

Zdá se, že už uplynula nějaká chvilka od té doby, co hrál Arsenal naposledy doma a já doufám, že tým začne tam, kde skončil před pár týdny proti West Bromwichi, když podal plnokrevný výkon.

Mužstvo Alana Pardewa je pod velkým tlakem a schází mu sebevědomí, takže pokud začneme rychle a budeme hrát ve vysokém tempu, mohli bychom Newcastle sfouknout jako svíčku.  Největší nebezpečí bude samozřejmě představovat Demba Ba, kterého bych jednoho dne rád spatřil v červenobílých barvách Arsenalu. Na zemi i ve vzduchu je ho opravdu plno a naši hráči ho budou muset velice pozorně střežit. Snad tým tvrdě zapracuje na tom, aby Strakám zabránil dostat senegalského střelce do hry.

Arsenal letos doma předvádí rozporuplné výkony, ale pokud naplní svůj potenciál, vidím jen jeden možný výsledek a to je domácí výhra, která by byla příjemným zakončením uplynulého roku.

YW, A Cultured Left Foot

Výhra s Wiganem byla vynikající. Arsenal potřeboval vyhrát, třeba ošklivým způsobem a ukázal, že na to má návod. V současné chvíli jsou výsledky důležitější než předváděná hra, dlouhá vítězná šňůra by mohla vrátit týmu sebevědomí a přinést zpátky plynulé přihrávky, které jsou schopni předvádět. Odložení zápasu s West Hamem by nám mohlo pomoci a hráči si snad budou chtít na Newcastle vyšlápnout. Bylo by příjemné zvítězit oslnivým výkonem, ale body jsou to jediné, na čem teď záleží.

Arsenal by si měl dávat pozor, aby Demba Ba nebral tento zápas jako konkurz do týmu Arséna Wengera, před otevřením přestupového okna. Venkovní bilance Newcastlu je velice mizerná, Straky získaly pouhé 4 body z 27 možných. Porážka na Old Trafford bude jak povzbuzující, tak demoralizující. Vstřelení tří gólů jim dává naději, že dokážou využít jakoukoliv nedbalost Arsenalu. Newcastle však bude mít obavy o vlastní defenzivu, gól inkasovaný v poslední minutě musí mít obrovský dopad na sebevědomí.

Každopádně jde o zápas, který by měl Arsenal vyhrát, pokud chce reálně pomýšlet v příští sezóně na fotbal v Lize Mistrů. A já jsem přesvědčen, že to dokážou.

/arsenal.com/