ARSENAL FC – LIVERPOOL FC: Preview

{tab=Základní info}

30.1.2013 (středa)

20:45 (SEČ)
 
Emirates Stadium

 

Friend – Ledger, England  (Moss)

   

Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info,atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).

{tab=Možná sestava}

Do sestavy se vrací Vermaelen, to je asi nejdůležitější informace. K dispozici budou hráči, kteří o víkendu odpočívali, stále budeme postrádat Coquelina a Artetu. Více v injury news.

Můžeme tedy očekávat sestavu ve složení Szczesny – Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs – Ramsey, Diaby – Cazorla, Wilshere, Podolski – Walcott. Nabízí se také varianta, že v posledním zápase chybující Mertesacker přepustí místo Koscielnymu. Také je možné složení středu zálohy Diaby, Wilshere, Cazorla, v takovém případě by na hrotu hrál Giroud s podporou Walcotta a Podolského z křídel. Další změny se ale očekávat nedají. U Bacaryho budeme doufat, že mu prospěl odpočinek, Giroud zřejmě (vyjma výše zmíněné varianty) přijde jako střídající hráč, stejně tak Oxlade-Chamberlain a Rosickému zatím chybí zápasová praxe.

O víkendu nás čeká zápas se Stoke, v něm dostanou zřejmě příležitost v základní sestavě někteří hráči z lavičky. A v dalším týdnu budeme napjatě očekávat, jaké ztráty nám přinese únorový termín pro mezinárodní přátelské zápasy.

{tab=Liverpool}

Celý název

Liverpool Football Club

Přezdívka

The Reds

Založen

15.3.1892

Stadión

Anfield (kapacita 45,522 )

Majitel

Fenwaz Sports Group

Předseda

Tom Werner

Manažer

Brendan Rodgers

Soutěž

Premier League

2011-12

Premier League, 8. místo

Liverpool se i letos pokouší vrátit na úplnou špici Premier League, pro letošní sezónu mu hlavní vzpruhou mělo být angažování manažera Rodgerse, který v loňské sezóně odvedl velmi dobrou práci s týmem Swansea. Těžko říct, jestli Brendan Rogers tušil loni 13. května po porážce Liverpoolu 1:0 na Liberty Stadiumv posledním utkání sezóny, že za necelé tři týdny už bude trénovat tehdejšího soupeře.

Liverpool loni vítězstvím v Ligovém poháru po šesti letech dokázal doplnit svoji sbírku trofejí o rekordní osmý pohár z této soutěže. Ačkoliv nyní Liverpool neprochází nejúspěšnějším obdobím, jejich sbírka pohárů je úctyhodná. Jsou nejúspěšnějším anglickým týmem v evrospkých soutěžích, pětkrát vyhráli Ligu mistrů (lepší je jen Real a AC Milán), třikrát Pohár UEFA/Evropskou ligu (a opět je to rekord, stejně na tom je také Juventus a Inter). Na Ostrovech se také nemají za co stydět – osmnáctkrát vyhráli titul a sedmkrát FA Cup, o Ligových pohárech jsem se již zmínil.

The Reds pro letošní sezónu přivedli ze Swansea také Joe Allena, v zimním přestupovém období přišel z Chelsea Daniela Sturridge. V ligové tabulce jsou aktuálně o jednu příčku a tři body za Arsenalem, na Emirates Stadium tedy jednoznačně míří s cílem tento rozdíl smazat.

{tab=Match facts}

ARSENAL

 Arsenal má po 23 zápasech 37 bodů, stejně na tom byl loni. Počet 10 výher je zatím nejnižší v této části sezóny od příchodu Arsene Wengera.

 Theo Walcott již vstřelil 17 branek, z toho 10 ligových. Zatím hraje svoji nejproduktivnější sezónu.

 Olivier Giroud vstřelil v posledních 3 domácích zápasech 4 góly. Celkem jich na Emirates v lize dal již 7, je nejlepším „domácím“ střelcem

LIVERPOOL

 Z devíti posledních zápasů v lize 6 vyhráli, 3 prohráli

 V posledních 10 zápasech vždy skórovali

 Luis Suarez je první hráč Liverpoolu, který dokázal dát do konce ledna 20 branek od dob Michaela Owena, kterému se to povedlo před 11 lety

ARSENAL vs. LIVERPOOL

 Oba týmy se v historii střetly ve 213 zápasech, Arsenal vyhrál 76 zápasů, Liverpool 82

 Z posledních 11 ligových zápasů prohrál Arsenal jen jednou (W4 D6)

(BBC)

{/tabs}