ARSENAL FC- NORWICH CITY FC: Preview

 


Základní info

13.4.2013 (sobota)

16:00 (SEČ)
 
Emirates Stadium

 

Jones – Kirkup, West (Graham)

 

Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info,atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).


Možná sestava

Čeká nás opět anglický týden, bude nám chybět vykartovaný Mertesacker a nad Rosickým visí otazník. To je v kostce výhled na víkend, samozřejmě se ale podívá na sestavu i podrobněji. Sobotní zápas s Norwich se nabízí do kategorie „povinné tři body“, ale tuhle kategorii nemá nikdo rád, protože vždy zavání průšvihem. V sestavě bude několik změn, ať už vynucených absencí hráčů nebo výhledem na důležitý zápas s Evertonem v úterý. Vezmeme to od lesa, tedy od branky přesněji.

V ní nás čeká opět Fabianski, který odsunul mimo základní sestavu svého kolegu z klubu i reprezentace a snaží se dokazovat, že právě on je v obou zmíněných  případech správnou volbou číslo jedna. Před něj se možná postaví čtveřice Jenkinson, Koscielny, Vermaelen, Monreal. Sagna si zahraje v úterý, Gibbs nejspíš také, proč by tedy nehráli s sobotu tito krajní beci? Uvidíme, zda to v klubu vidí stejně. Záloha bude mít složení Arteta, Ramsey, Cazorla. Wilshere podle mne nastoupí až v úterý, v sobotu půjde do zápasu z lavičky. V útoku očekávm na křídlech Podolskiho a Gervinha, na hrotu Girouda. Walcott by mohl nastoupit na pár minut v závěru. Je také možné, že uvidíme křídelní hru v podání dvojice Gervinho, Oxlade-Chamberlain a na hrotu bude Podolski. Variant se nám nabízí více, například Oxlade-Chamberlain může hrát ze středu, Cazorla z křídla. Uvidíme, jak nám to v sobotu namíchá trenér. Pokud jde o mne (a hlavně vzhledem k tomu, že zápas bohužel neuvidím) – když budou tři body, ať hraje na křídle klidně Squillaci.


Představení soupeře

Celý název

Norwich City Football Club

Přezdívka

The Canaries, Yellows

Založen

17.6.1902

Stadión

Carrow Road (kapacita 27,220)

Předseda

Alan Bowkett

Manažer

Chris Hughton

Soutěž

Premier League

2011-12

Premier League, 12. místo

 Zápas s Arsenalem v osmém kole byl pro našeho soupeře jistým zlomem. Do té doby nevyhráli Kanárci žádné utkání a byli jedním z jasných kandidátů sestupu. Vitězstvím s Arsenalem zahájili desetizápasovou šňůru neporazitelnosti, které je vynesla až na sedmou příčku. Aktuálně drží příčku třináctou a na nejbližší sestupovou příčku mají náskok pět bodů. Jenže mají odehrány dva zápasy navíc oproti osmnáctému Wiganu a rozhodně zatím nemohou v klidu spát.

Hráči Norwich v této sezóně vstřelili pouhým 30 branek, méně zásahů má na kontě pouze Stoke a QPR (shodně 28). Polovinu těchto gólů docílili ze standardních situací, to nám odpovídá jednoznačně na otázku, zda pro nás může být Norwich nebezpečným soupeřem. O pozici nejlepších ligových střelců se v týmu dělí Holt a Snodgrass, oba s 5 zásahy.


Match facts

ARSENAL

Kanonýři vyhráli šest z posledních sedmi zápasů

Na Emirates Stadium padlo letos nejvíce gólů v celé lize – 59. Domácí jich vsítili 39, hosté 20.

V posledních třech zápasech Gervinho dvě branky vstřelil a na další tři nahrál

Norwich City

Posledních pět zápasů nevyhráli

Z 18 posledních venkovních ligových zápasů vyhráli jen jedenkrát

Jen Stoke a QPR vstřelili méně gólů než Kanárci (30)

ARSENAL vs. Norwich City

Deset pokusů bylo třeba, aby Arsenal opět podlehl Norwich City – podzimní zápas vyhráli domácí 1:0 díky brance Holta

Zápas na hřišti Arsenalu vyhráli Kanárci naposledy v srpnu 1992 (2:4), tedy ještě na Highbury