FULHAM FC – ARSENAL FC: Preview

 

20.4.2013 (sobota)

16:00  (SEČ)
 

Craving Cottage


Marriner – Scholes, Massey (Moss)
 

Streamy naladíte například na wiziwig.eu. (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).

 


Možná sestava

Před sobotním derby s Fulhamem budeme netrpělivě očekávat rozhodnutí o několika hráčích. Na hraně je situace kolem záložníků – testy projdou Cazorla, Wilshere, Rosický i Oxlade-Chamberlain. Jasné je, že nebude pro zranění žeber k dispozici Fabianski.

Nastoupíme tedy nejspíše ve složení  Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Arteta, Ramsey – Walcott, Rosický, Cazorla – Giroud. Myslím, že bychom všichni dokázali z fleku nasázet pět jiných sestav, divácky přitažlivějších, ale realita bude zřejmě takováto. Zejména mi v sestavě chybí Jenkinson, naopak v mých očích si nyní nezaslouží základ Walcott, který naší v současné formě nedává nic navíc. V posledním zápase byl zřetelný rozdíl po jeho vystřídání a nástupu Alexe, který, aniž by postrádal Walcottovu přímočarost, přinesl do hry více techniky a kombinace. Je to samozřejmě dáno i nástupem čerstvého hráče z lavičky, ale věřím, že Alex by nyní dokázal naši hru směrem dopředu zvednout i jako hráč základní sestavy. A výrazně by mi v takovéto sestavě chyběl bojovný výkon Podolskiho. Myslím, že Giroud na hrotu podporovaný z jedné strany „tankem“ Podolskim a ze strany druhé technikem typu Cazorla či Oxlade-Chamberlain, navíc za zády s Rosickým by nám proti týmu, který se zaměří hlavně na defenzivu, měl přinést plný bodový zisk.


Představení soupeře

Celý název

Fulham Football Club

Přezdívka

The Cottagers

Založen

16.8.1879 jako Fulham St Andrew’s Church Sunday School

Stadión

Craving Cottage

(Kapacita: 25,700)

Majitel

Mohamed Al-Fayed

Předseda

Mohamed Al-Fayed

Manažer

Martin Jol

Soutěž

Premier League

2010-11

Premier League, 9. místo

V honu za místem v příští sezóně Ligy mistrů nás čeká přijatelný soupeř, který si však nezaslouží žádné podcenění. V zápase na Emirates Stadium na podzim jsme uhráli jen remízu, i díky neproměněné penaltě z nastaveného času.

Fulham hraje v klidném středu tabulky, od sestupových pozic si zatím drží bezpečný odstup, k pohárovým pozicím to naopak má nepřekonatelně daleko. Před sezónou vhodně posílili, ostatně z 48 branek ve všech soutěžích jich 25 vstřelily právě nové akvizice. Lví podíl na tom má zejména Dimitar Berbatov, který po příchodu z United dokazuje, že ještě nepatří do starého železa. 13 ligových branek je docela slušná porce, vždyť v lize je jen sedm lepších střelců.
 


Match Facts

ARSENAL

Arsenal vyhrál sedm z devíti posledních ligových zápasů (W7 D1 L1)

Kannýři vstřelili v posledních 15 minutách zápasů 18 branek, zdaleka nejvíce v celé lize

Od neproměněné penalty proti Fulhamu se Mikel Arteta ze značky pokutového kopu pětkrát nemýlil

FULHAM

Ze tří posledních zápasů uhráli jen bod

V této sezóně získali v londýnských derby 11 bodů

Proti Fulhamu si letos soupeři vstřelili již 5 vlastních branek

ARSENAL vs. FULHAM

V posledních čtyřech vzájemných zápasech Fulham neprohrál

Na Craven Cottage Kanonýři vyhráli naposledy v září 2009 

Z 23 vzájemných zápasů v Premier League vyhrál Arsenal 15, Fulham jen 3

 (BBC)