NEWCASTLE UNITED FC – ARSENAL FC: Preview


Základní informace

19.5.2013 (neděle)

17:00 SELČ
 
 St.James’s Park
Webb – Mullarkey, Cann (Friend)

  

Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info,atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).


Možná sestava

Čeká nás poslední zápas sezóny, který v podstatě rozhodne, zda byla úspěšná či ne. Velmi dobrou ligovou formou v tomto kalendářním roce jsme dohnali zbytečné ztráty a bojujeme o místo v Lize mistrů. Pokud zvítězíme, bez ohledu na výsledky soupeřů, bude nám patřit minimálně čtvrtá příčka.

Je skoro jisté, že v posledním zápase bude chybět Mikel Arteta a Arsene Wenger se nijak netajil tím, že zvažuje nasazení Jacka Wilsherea do tandemu s Aaronem Ramseyem. Další změnou bude návrat Girouda po skončení karetního trestu a to pravděpodobně přímo do základní sestavy. Sestava tedy bude vypadat následovně:

Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Ramsey, Wilshere – Walcott, Rosický, Cazorla – Giroud

Je možné, že si místo útočného hrotu udrží Podolski a na Girouda zůstane lavička. A jako varianta s malou pravděpodobností se jeví stažení Rosického k Ramseymu, posun Cazorly na střed, Podolskiho na křídlo a nasazení Girouda na hrot útoku. Nabízí se i další varianty, ale žádnou další skutečně reálnou nevidím. Jen těžko totiž dá manažer přednost Coquelinovi před Wilsherem, či snad Monrealovi před Gibbsem. A že by si Jenkinson zahrál v posledním zápase sezóny, ve které přesvědčil fanoušky o svých schopnostech, v základu, se mi jeví také jako nepravděpodobné.

 


Představení soupeře

 

Celý název

Newcastle United  Football Club

Přezdívka

The Magpies, The Toon, Geordies

Založen

9.12.1892

Stadión

St.James‘ Park (kapacita 52,404)

Předseda

Derek Llambias

Manažer

Alen Pardew

Soutěž

Premier League

2011-12

Premier League, 5. místo

Existují nějaké „normální“ zápasy s Newcastlem? Když se podívám zpátky na zápasy od jejich návratu mezi elitu v ročníku 2010/11, je každé vzájemné utkání něčím speciální. Už třeba přítomnost Joey Bartona dávala zápasům zvláštní nádech bitvy na hraně.

Vzpomínejte se mnou – v ročníku 2010/11 jsme v listopadu na Emirates Stadium dostali na konci prvního poločasu gól od Andyho Carolla a nedokázali jsme zápas otočit. A na konci zápasu dostal červenou Koscielny za faul na pronikajícího Rangera. Byla to jeho druhá červená v ročníku a mnozí začali kroutit hlavou, co nám to zase manažer dovedl za nadělení do stoperské dvojice. Únorová odveta na hřišti Strak se odvíjela podle zcela jiného scénaře. Ve 26.minutě jsme se štípali, jestli nesníme. To totiž Van Persie vstřelil branku, kterou upravil stav zápasu už na 0:4 pro Kanonýry. Zdálo se, že je utkání dohrané, jenže domácí nesložili zbraně a když v 50. minutě uviděl Diaby červenou kartu, zaveleli k obratu. Utkání skončilo 4:4.

Ročník 2011/12 jsme zahajovali v St.James’ Parku právě se Strakami a Gervinho získal jedinečnou možnost seznámit se se zlým mužem anglického fotbalu. První zápas v Premier League pro něj skončil již v 75. minutě po potyčce s Bartonem a červené kartě. Zápas skončil 0:0. Domácí odveta přinesla  čtvrté zmrtvýchvstání v řadě. Ve čtrnácté minutě Ben Harfa poslal Straky do vedení, vzápětí srovnal Van Persie. Utkání směřovalo k remíze, když v dlouhém nastaveném čase poslal míč do sítě Vermaelen – v tu chvíli již končila 94.minuta.

A v této sezóně? V posledním zápase kalendářního roku 2012 dostal Newcastle opožděnou vánoční nadílku a z Emirates si odvezl sedm úhledně zabalených golů. Zápas ozdobil hattrick Theo Walcotta, přitom až do 70.minuty to bylo na hraně. Třikrát Arsenal vedl, třikrát dokázali hosté vyrovnat. Potom ale dvě branky Walcotta a dvě Girouda převážily vítězství na naši stranu s konečným skóre 7:3.

Takže doufám, že v neděli to opět bude báječný zápas , klidně tentokrát bez nervů a deseti branek, stačí prostě vyhrát.


Match Facts

ARSENAL

Arsenal neprohrál posledních devět ligových utkání

Poslední čtyři venkovní utkání Arsenal vyhrál

Čtyři hráči Arsenalu letos vstřelil více než deset ligových branek. V éře Premier League je to teprve počtvrté, co se to některému klubu podařilo

NUFC

Jen sestupující Reading a Wigan dostali více branek než Newcastle (67)

V posledních dvou domácích zápasech nedali branku

Z 19 zápasů proti týmům z horní poloviny tabulky vyhráli jen 3 (W3 D4 L12)

ARSENAL vs. NUFC

Čtyři z pěti posledních vzájemných utkání v St.James‘ Parku skončili remízou

Z posledních jedenácti igových zápasů mezi těmito soupeři Arsenal pouze jednou prohrál (W5 D5 L1)

Podzimní zápas na Emirates skončil i díky hattricku Walcotta 7:3 ve prospěch Kanonýrů

(BBC)