Přestupové spekulace III. – 1. 7. 2013

  

Přestupových spekulací i jiných nesmyslů se nám letos urodilo tak požehnaně, že to náš redakční systém opět neskousnul, museli jsme to rozdělit a tak zde máme již třetí pokračování.

A tak neváhejte, vstupte, čtěte, diskutujte, vážně to však neberte. Mějte stále na paměti, že devět z deseti lékařů nedoporučují přestupové spekulace číst, natož o nich přemýšlet. A komu by se zastesklo po úplně prvních spekulacích, stačí udělat KLIK, ty ne tak moc fousaté jsou zase TADY.

1. 7. 2013

Don Vito Mannone by mal zajtra absolvovať vstupnú lekársku prehliadku v Sunderlande. Keď už veľmi nechodia dnu, aspoň chodia von…

Vraj Gonzalo Higuain nepríde? Jack Wilshere ho začal followovať na Twitteri. Aký väčší dôkaz chcete?!

Zdalo sa, že Spuds sa podarí získať chorvátsku dvojicu Tin Jedvaj a Alen Halilovic. Avšak je možné, že Arsenal ešte zabojuje a vytrhne nevinných chlapcov zo slepačích pazúrov.

Už vieme, prečo sme sa cez víkend nedočkali žiadneho podpisu. Dvorný fotograf Arsenalu si užíval hudby na festivale Glastonbury. Stuart MacFarlane taktiež prilial trochu oleja do ohňa svojim tweetom: „Loved @GlastoFest but looking forward to getting back to work tomorrow, big season ahead COYG #afc“ (Krásny @GlastoFest, ale teraz sa už teším na zajtra do práce, veľká sezóna pred nami COYG #afc“). Stuart, nezvyšuj naše nádeje!

K Johanovi by sa mohol pripojiť Nicklas Bendtner a odísť do Franfurktu. Všetko by mohlo byť uzatvorené už tento týždeň. A vraj za 4.5 milióna libier? Wau!

Johan Djourou odchádza na sezónne hosťovanie do nemeckého Hamburgu, s možným trvalým prestupom za 2.5 milióna eur. Nech sa darí, Johan! (AFC dostane 800 tisíc eur za jeho hosťovanie)

Syn Julio Cesara projevil přání zůstat v Londýně. Tak snad mu taťka vyhoví. 

Dobrá správa od nášho Jacka Wilshera. Podľa jeho slov má členok na 100% v poriadku a teší sa na prípravu. Vyjadril sa aj k špekuláciám: „Keď si pozriete akých hráčov typu Higuain sa snažíme priviesť, to vás musí motivovať.“

Podľa nemeckej tlače, Leverkusen odmietol ponuku Arsenalu na kúpu Larsa Bendera. Jeho výstupná klauzula by vraj mala byť približne 15 miliónov libier, avšak Leverkusen odmietol 19 miliónovú ponuku, takže RC asi nebude správna. Ťažko povedať ako to s ním bude, keďže v minulosti sa vyjadril, že prestúpil by jedine do Bayernu.

A opäť Wayne Rooney. Podľa Manchester Evening News MUFC nechce hráča predať Man City ani Chelsea, ale schváliť prestup do Arsenalu nemá problém.

Náš japonský chlapík Ryo Miyaichi by mohol budúcu sezónu stráviť opäť na hosťovaní vo Feyenoorde. Podľa Voetball International Ronald Koeman hľadá krídelníka a Ryo by bol pre jeho ideálnym hráčom. Prepokladám však, že na Asia Tour ešte Ryo pôjde.

Komentátor na ESPN len tak mimochodom spomenul, že Julio Cesar do Arsenalu je hotová vec. Guardian je trošku opatrnejší a hovorí o tom, že zástupcovia oboch strán sa majú stretnúť tento týždeň. Cena by mala byť niekde okolo 2 miliónov libier. Tak keď to nevyšlo minulé, vyjde to toto leto?

Arsenal údajně nerad zveřejňuje přestupy před otevřením „okýnka“ a tak to prý dnes vypukne : prvním bude Yaya Sanogo z Auxerre, druhým Dan Crowley z Aston Villa, třetím Julio Plezeguelo z Barcelony a (zatím) posledním Jamaal Raage z Brommapojkarna.

30.6.2013 

Johan Djouorou je už v Hamburgu, kde ho zajtra čakajú zdravotné testy.

Podle španělského webu El Confidencial, vydal velký Carlo souhlas s operací s krycím názvem „BALE“. Její první etapou je získání 30 milionů euro za prodej Higuaína, který strávil na San Bernabeu dlouhých sedm let. Jedním dechem však El Confidencial dodává, že ačkoliv má zájem Juve i Arsenal, tak žádný z těchto klubů dosud nedal formální nabídku. Buď se novinář z tohoto deníku zbláznil, nebo to dosud byly všechno jen a pouze kachny.  Vyberte si. 

Daší zdroj uvádí, že Ancelotti schválil prodej Higuaína přímo do Arsenalu a dal padáka taky di Maríovi, aby měl (30+20) aspoň 50 vlastních na nákup Balea. Pak se v tom má někdo vyznat. 

Hoci Ancelotti by si Gonzala Higuaina aj nechal, útočník sa už rozhodol a chce prestúpiť do Arsenalu. Aspoň podľa denníku Marca. Snáď budú mať pravdu…

Mirror vie občas veľmi pobaviť. Fernando Torres by mal byť tým, čo doplní Gonzala Higuaina na Ashburton Grove a vytvorí s ním neprekonateľnú zabijácku dvojičku.

Ďalší príbeh zo série stretol som hviezdu. Chalan stretol Gonzala v Miami a vraj je to príjemný chlapík. Potriasli si rukou a len tak mimochodom sa ho chalan opýtal, či príde do Arsenalu. Gonzalo sa usmial a jednoducho odpovedal „Possibly“ (Možno). No a jedno foto z pláže, aby to vyzeralo dôveryhodnejšie.

Wayne Rooney si možno chce zaspomínať na zlaté dobré časy. Je vraj ochotný zostať v MUFC, ak mu bude ponúknutá nová zmluva s rovnakým platom ako má doteraz – 250 tisíc libier týždenne.

Santi Cazorla a Nacho Monreal dostanú extra voľno a nezúčastnia sa na Asia Tour. To isté by platilo aj pre Cesara, ak teda k nám prestúpi(l).

Objavuje sa meno Micah Richards, o ktorého by sme spoločne bojovali s Interom Miláno. Micah je Gooner, ale veď kto tu nie je, že?

Ak chceme priviesť Fellainiho za jeho výstupnú klauzulu, musíme sa poponáhľať do 10.8. Dovtedy je RC platná.

Slyšíte to ticho??? To patří spekulacím na téma Arsenal a David Villa. Hráč s kamenem (na noze) ve smlouvě ve výši 10 mio euro odměny za příchod do DNA je nyní spojován (díkybohu) už jen s kvokama a Fiorentinou. 

Exkanonýr Stewart Robson je názoru, že k zisku titulu nepotřebujeme Rooneyho, ale Fellainiho. Díky, to jsme nevěděli 🙂

Zapomeňte na Higuaína, alespoň do pondělí večer. Oči a myšlenky všech Španělů a všech, kteří mají co do činění se španělským fotbalem, se upírají nyní na Maracaná. 

Tak, a je to tady! Podle Mirroru jsme podali oficiální nabídku na Wayna Rooneyho za 20 milionů liber a prý tak začíná ‚válka nabídek‘, které se zúčastní i Chelsea, od které se v nejbližší době očekává o něco větší nabídka.

Podle Kike Marina, španělského novináře, je Higuain až 3. volbou Arséna Wengera na post hrotového útočníka. Kteří šťastlivci jsou před ním ale neřekl.

29. 6. 2013

Holandský tisk píše, že Arsenal podal nabídku na defenzivního záložníka Jordy Clasie, který hraje ve Feyenoordu. Věk 21 let, cena podle transfermarkt 5.700.000 £. Jen přemýšlím, komu by měl krýt z lavičky záda, když už by přišel. 

Po reklamě, řízení pod vlivem a rozbíjení ostantích aut se dal Nicklas Bendtner nikoliv na fotbal, jak by si někteří možná mysleli, ale na podnikání. Splnil si svůj sen a založil si vlastní obchod se šperky i pro muže. Další z jeho excesů si můžete prohlédnout zde.

‚Arry však nič nevie o tom, žeby Julio mal odísť do Arsenalu. ‚Arry však toho nevie viac, napríklad ako sa platia dane. Možno by bolo lepšie urobiť interview s jeho psíkom Rosie.

Švédská divize našich skautů prý sledovala celou sezónu útočníka Helsingborgu – Davida Accama. Prohlásil to hráčův agent. 

Spisovatel Arry Redknapp potvrdil, že Julio Cesar odchází z QPR a že klub mu nebrání. Arry prý ví, že Julio má na to, aby hrál pro velký klub. Se skřípěním zubů tím naznačil, že jde asi k nám :-))). 

Podle Daily Mailu nastavil Moyes cenu Rooneyho na 25 milionů liber.

Asi nějaké lidi zklamu, ale zájem Marseille o Gervinha byl asi jenom kachna, protože francouzský klub vydal prohlášení, že žádná jednání neprobíhají. Hráč má prý moc velký plat.

Na prestup Gonzala Higuaina si vraj už nikde nepodáte. Nie žeby to niečo muselo znamenať, ale tak, aby ste mali čo čítať.

Agenti Fellainiho začínají hráči radit, aby s odchodem z Merseyside rok počkal, prý se tím sníží jeho odstupné (má smlouvu do 2016) a tak bude větší šance na požadovaný plat 100 týdně. No a hlavně zbyde víc pro agenty. 

Na Julio Césara prasklo, kolik bral v QPR a hlavně kolik chce brát u nás : rovných 70 týdně. 

Jedna veselejší : Chelsea má údajně velké problémy se splněním homegrown pravidla pro příští sezónu :-))))) 

Serge Aurier chce asi veľmi veľmi veľmi odísť do Arsenalu. Aspoň sa tak zdá. Neviem či to Bossa naopak neodradí.

Kdo si naplánoval na příští týden dovolenou a bude navíc mimo dosah internetu, bude zřejmě rozčarovaný, Přijde totiž o týden plný přestupů. Podle caughtoffside přivede během příštího týdne náš Boss tři hráče za rovných 45,5 mio a chce, aby s týmem odjeli do Ásie. Mají to být (kdo jiný, že?) Higuaín, César a Fellaini. Mě tam chybí ještě čtvrtý stoper, ale ten by asi stejně nejel na Ásia Tour. Tak uvidíme. 

Poslední zmínka o AA23. Jmenovaný se zdá chce zařadit k těm hráčům, kteří nebudou na Arsenal vzpomínat v dobrém. Jinak by nevypustil z úst, že trpěl depresemi z toho, že seděl na lavičce poslední rok. Chětlo by se podotknout, že depresemi spíš musel trpět každý, kdo znal jeho týdenní mzdu. Tedy upřímně, brát 100 týdně za klácení se v Colney a sezení (občas) na lavičce a ještě si stěžovat? Nedivím se slovům šéfredaktora ruského fotbalového webu sports.ru Jurije Dudy, který charakterizoval Andreie takto : Аршавин мне нравился, когда начинал в «Зените». Но его отличает удивительная особенность собирать вокруг себя всякое дерьмо. Slušný překlad je asi takto : „Andrej se mi líbil, když v Zenitu začínal. On má ale vyjímečnou schopnost nabalovat kolem sebe veškerý hnůj“. 

Kolem Jacka Wilshera je (díkybohu) klid, tak si pojďme Jacka připomenout jednou super FOTKOU. 

Nástupcem Baca Sagni by se měl stát Serge Aurier z Toulouse. 

Komentátoři ve Španělsku se začínají shodovat, že Higuaín odejde (do Arsenalu). Real se rozhodl po té, co Draxler a Schalke odmítli nabídku ve výši 60 milionů euro, se soustředit na Bale a na to potřebuje madridský klub zoufale peníze. Spuds odmítly výměnu Gonzálo + di María + doplatek za Bale, ale chtějí jenom prachy (kdo ví asi proč). A tak je, zdá se, osud Higuaína v Madridu zpečetěn. 

O přestupu Vito Mannone do Sunderlandu si už nešpitají jenom vrabci na Ashburton Grove, už o tom píše i Sky Sports. 

Manchester Evening News píší o tom, že Arsenal se zajímá o Rooneyho, ale ManWhoo by strašně neradi posilovali soupeře ze stejné ligy. Rooney se ale nechce stěhovat z Anglie. Situace je o to vážnější, že účka se snaží získat z Borussie Roberta Lewandowski, to by znamenalo definitivní konec 9 leté kariéry WR v Manchesteru. 

Jestli skutečně koupíme Julio Césara za avizovaných 1,5 miliónů liber, tak si myslím, že si náš transferteam zaslouží od fanoušků jednoho velkého Moet & Chandon. 

Je zajímavé, že ve spekulacích španělské zdroje většinou citují zdroje anglické. Takže v dnešním El País se můžeme dočíst, že Daily Star tvrdí, že Ancelotti si jako náhradu za Higuaína vybral Jovetiče. A pak se v tom má někdo vyznat. 

Španělské deníky se stále zdráhají vyslovit jméno Higuaín, píší ale o tom, že Ancelotti si vybírá do útoku ze tří jmen : Mario Gomez, Cardozo a Negredo. Tak snad je to náhrada za Gonzála a ten hned v pondělí po návratu z dovolené jen na Barajas přestoupí do letadla směr Londýn. 

Většina zdrojů se shoduje na názoru, že Vito Mannone by nedostal souhlas k odchodu, pokud by Arsenal neměl zajištěného nového brankáře, tím myslí asi Julio Césara

Příchod Fellainiho prý vázne jen na souhlasu hráče s platem, Arsenal nabízí 80 týdně, Fellaini chce 100 týdně. Tak snad si obě strany přečtou něco o zlaté střední cestě a Fellaini pochopí, že vydělávat se dá třeba i na reklamě, když bude hrát LIgu Mistrů. 

S Williamsem ze Swans je to podobné, zde ale není problém plat, ale odstupné stanovené labutěmi na 10 miliónů liber. Arsenalu se taková částka s ohledem na věk hráče (29 let) a obtížnou prodejnost po skončení 4 letého kontraktu, zdá prostě neúměrná.  

Atmosféra začíná houstnout, o dealu za 23,5 miliónů liber už píše i The Telegraph. Měli by přijít Higuaín a César. Tak si počkáme, zda to v neděli večer potvrdí BBC. 

Nabídka na Mannoneho od Sundelandu, která byla prý přijata, vystoupala až do výše 2,8 milionů liber. Pokud je to pravda, tak asi Di Canio musí fandit Arsenalu…

Gervinho predčasom poprel všetky infošky o tom, že má namierené preč z Klubu. Avšak dnes je už vo vyjadreniach „opatrnejší“. Vraj je momentálne na dovolenke a týmito vecami sa nechce zaoberať. Vie, že nejaké kluby ho kontaktovali, no necháva to na agentovi. Žeby ďalší pán na holenie, teda odchod?

Per Mertesacker by mal byť novým kapitánom Arsenalu. Neznamená to však odchod Tommyho Vermaelena. Na druhej strane by sa vraj mal vzdať čísla 4, veď viete pre koho… Všetko vraj záleží od Bossa, či bude chcieť jeho príchod.

Lukas Podolski rozhodně o přestupu do Dortmundu nejedná tak moc, jako se fotí s Rihannou.

Ex záložník Spurs Osvaldo Ardiles varuje kurník, že Higuain by mohl být pro Arsenal stejně dobrý, jako RvP. Tak doufejme, že i v Tottenhamu mají občas pravdu.

Média ráda ohřívají starou polívčičku, proto se k nám podle Daily Mail připojí Julio Cesar po Konfederačním poháru. Právě reprezentace je prý to, co zpomalilo příchod Cesara. Za 2 milióny libier? No nekúp to.

Smolař Vito Mannone si přestupem do Sunderlandu asi moc nepomůže, protože bude pouze krýt záda Westwoodovi. 

Arsenal údajně nabídl 7 milionů eur za Greniera, tuto nabídku ale Lyon odmítl. Podle Lyonu Arsenal touto nabídkou vyjádřil ‚neúctu‘.

28.6.2013

Mimo to silnejú správy o tom, že Wayne Rooney má namierené preč z MUFC. Niektorí hovoria o tom, že podal aj žiadosť o prestup. Uvidíme. Samozrejme ako najväčší favorit je Arsenal.

Ďalšie informácie zase sú, že Ancelotti Higgyho prestup odobril, tak si vyberte.

Španělská média trochu zamávala se spekulacemi, když vyslala informaci, že Ancelotti si chce Higuaina ponechat. Údajbě proto není žádný progres.

Trochu počtov, ak počítame hráčov, ktorí už odišli, alebo v najbližšom čase odídu (Arshavin, Denilson, Squillaci, Djourou, Mannone), tak sa nám v platoch uvoľní 220 tisíc libier. Spolu s Nicklasom Bendtnerom by to bolo 270 tisíc. Samozrejme za týždeň + je to ten dolný odhad. Celkom slušné. Arsenal by sa taktiež rád zbavil ďalších 220 tisíc libier (Park, Chamakh, Santos, Fabianski?). Niečo pridajú aj hráči, ktorí odišli z juniorky, či rezervy.

Odchádza taktiež Johann Djourou, medical v Hamburgu je naplánovaný na pondelok. Hamburg o jeho služby veľmi stál, takže pravdepodobne si môžeme Johanna škrtnúť. Už len aby sa mu tam darilo a Hamburg chcel uplatniť aj predkupné právo.

Momentálnym hitom je Vito Mannone. Zdá sa, že je veľmi blízko k prestupu do Sunderlandu. Myslím, že by to pre neho mohol byť veľmi dobrý krok.

Nesúhlasím veľmi s kolegom, keďže ja som čítal o tom, že máme 70 miliónov v čistom (bez platov). Predsa len veľa prostriedkov na platy sa uvoľní po odchodoch „deadwood“ a taktiež mládežníkov. Či tak, alebo onak, hlavne, aby boli použité.

Novinářům zdá se dochází inspirace a taky věrohodnost jejich zpráv. Protože jak dlouho se dá psát o jednom hráči? Týden dva o tom, že Arsenal má zájem, potom se „vyjádří“ agent, pár článků o zájmu konkurence, to je další týden, potom zprávy, že kluby jednají se proloží nějakou infoškou (díky nezbedniku, se mi to slovo strašně líbí) třeba o tom, že hráče někdo někde viděl a tak. Pak už ale stoupá nervozita čtenářů a tak novinář musí jít dál, na tenký led spekulace, že se klinika v Colney mění na polikliniku pro všechny evropské země, hlavně aby měl adept evropskou kartičku. A když pak uplyne další týden a je doslova blbé psát o tom, že medical testy jsou zřejmě včetně týdenní hospitalizace, následuje distingované (nebo trapné) odmlčení daného listu či webu (doporučuji si doplnit jako vzor Daily Mail). Tolik asi ke Gonzálovi a Marouanovi, tématům uplynulých několika týdnů. Arsenal má na přestupy „70“ mio, a kdo zná Arsenal tak ví, že u nás se počítá přestupová částka včetně kontrahovaného platu. Příklad : Marouane Fellaini odstupné 22, plat za 4 roky 20,8, celkem 42,8. I dítě ví, kolik by nám zbylo. Takže sny mnohých, o příchodu Gonzála, Wayna či Fellainiho spolu s Waynamem či Belhandou byly asi pouze novinářskou chymérou. Čtenost mnohých periodik se ale zvýšila a o to primárně šlo. Že se tím zvýší nasranost fans kanonýrů asi možná taky. Nezdolným optimistům pak budiž útěchou, že Arséne většinou uměl přestup ututlat. A tak stále můžeme doufat. Miniblog je reakcí na totální duševní vyprahlost (nejen dnešních) spekulací v eropském tisku:-). 

Zdá se, že osud obránce labutí Ashley Williamse nebude v příštích letech svázán s námi. Ale kdo se v tom má v té záplavě spekulací vyznat, každý den je to jinak.  

Podle francouzského Le 10 Sport odmítl Lyon naši nabídku na záložníka Clement Grenier

27.6.2013

Je to dva týdny, co Arsenal přijal 5 (jistě) lukrativních nabídek na odkoupení nejlepšího útočníka světa Nicklase Bendtnera. Je to ty samé dva týdny, co se B52 vyjádřil, že se do 14 dnů rozhodne. Uplynuly dva týdny i těch 14 dní a máme tady opět vyjádření Nicka, že do 14 dní se rozhodne. Že to sice pro něj bude krok zpět, ale ten se musí udělat, pro ty tři další dopředu. Pět ku jedný, že to samé budeme číst ještě 4x a pak nám Nick zůstane další rok na krku. 

Prezident francouzského Montpellier, Laurent Nicollin, potvrdil, že klub dostal dvě nabídky na Younes Belhanda. Jedna z nich by měla být z Arsenalu, o té druhé se ani nemá cenu zmiňovat, je zřejmě od slípek.

Tak jako za časů managera analfabeta se i nyní kvoky snaží přihřát polívčičku na spekulacích kolem Arsenalu tím, že „nakupují“ hned každého, o kom se píše v souvislosti s námi. Tím aktuálním cílem slepic je Tin Jedvaj. Kdyby si raději hlídali svého obránco-záložníko-útočníka. 

Dimitri Payet jde prý do Marseille, Boss se měl podle novinářů rozhodovat rychleji. Zdá se, že novinářské červnové sny o desítkách přestupů do Arsenalu se začínají rozplývat jako ranní mlha nad Temží. 

Waynama se nedokáže rozhodnout kam jít, Arsenal se nemůže rozhoupat, zda ho chce. A tak to vypadá, že se asi záložník z Celtic přesune do Southamptonu. 

Coleen Rooney, manželka Wayna Rooneyho, na svojom twitteri oznámila „we’re off!!!!“ (vo voľnom preklade niečo ako „sme preč“) No a samozrejme všetci okamžite myslia, že smerujú do Londýna…

Real Madrid na svém webu oficiálně oznámil přestup Isco. Tak snad už teď najdou konečně čas i na Higuaína a Arsenal. Ancelotti se chce za Higuaína získat minimálně tolik, kolik dal za Isco, tedy 27 mio euro. No nekupte ho. 

Mihly se informace, že by snad Arsenal měl aktivovat doložku o zpětném odkupu Carlose Vely. Real Sociedad to ale odmítá, za hráče žádnou nabídku nedostal a také nebyl žádný kontakt od Arsenalu. „Bombardero maya“, jehož souhlas je k případnému návratu na Ashburton Grove nutný, je v Realu spokojený, nyní je na dovolené a o Arsenalu údajně nechce ani slyšet. Po těch letech hostování a vymetání se mu, upřímně, ani nedivím. Platnost dodatku o odkupu končí 10.8.2013, takže novináři si toto téma jistě nenechají ujít. 

Davida Villu si můžeme ze seznamu možných posil skoro jistě odškrtnout. Podle posledních informací si ho ale můžeme rovnou zařadit do kategorie „scum“, protože se o něj velmi vážně zajímají Spuds a podle španělského tisku nejsou bez šance, Villa má zájem. Dosavadní námluvy všech jiných klubů včetně nás s DNA o hráčově přestupu ztroskotaly na fantastickém bonusu u příležitosti poslední roku smlouvy mezi Villou a DNA – bratru pouhých 10 mio euro, jakožto odměny za vytrucovaný přestup do DNA. Tento bonus odmítl zatím zaplatit každý, slepice ale zřejmě z inkasa za Bale si můžou dovolit vyhodit z kopýtka, tedy pardon, z pařátu. 

Podle zpráv z Francie (Le10 Magazine) Arsenal oficiálně podal nabídku na záložníka Lyonu Clementa Greniera, hráče s kterým jsme byli spojovaní už v květnu, jak to asi dopadne tentokrát?

Tak se nám prý Johanka Djourou dohodnul s HSV, Hannover si nemohl dovolit konkurovat a tak by měl Johanka přijít na roční hostování s opcí na přesup, medical v pondělí, tak doufejme, že to není podobná lékařská prohlídka jako Higuaina a M’Villy u nás. Co je ale pro nás podstatné, odchod Johanky přiměl Arsena poohlídnout se po dalším stoperu, v hledáčku mu uvíznul Kurt Zouma ze St. Ettiene.

Už si asi nikdo nevzpomene, kdo a kdy napsal, že „jsme spojováni“ s obráncem Benjamin Mendy. Nyní s hráčem údajně jedná di Canio. Takže opět všechny čtenáře upozorňuji na nutnost číst si každé ráno tučnou část perexu tohoto článku. 

Tak možno tu máme aj presný dátum uvedenia nových away dresov? Malo by to byť 9. 7. 2013. (verím, že som to napísal správne)

Zdá se, že všechny informace o „deseti“ zdravotních prohlídkách Higuaína v Arsenalu byly klasické novinářské kachny. Gonzálo je prý stále na dovolené a do Realu se vrátí začátkem příštího týdne. Ono vlastně, kdy jindy by měli hráči a trenéři jet na dovolenou, než mezi koncem staré sezóny a začátkem přípravy na novou, že? 

Kanonýři se údajně rozhodli zkřížit plány Interu s Micah Richardsem, který je na odchodu z ManCity. 

Andrei Arshavin podepsal dvouletou smlouvu se svým rodným klubem Zenit Petrohrad. Klub to oznámil na svém WEBu. Hy, Андрей, счастливо оставаться, поживай cебя хорошо и весело с футболом как это было раньше y нас, удачи тебя и еще много лет s футболom. На Энфилд не забывают. (Tak Andrei, hodně štěstí, měj se dobře a šťastně s fotbalem, jak to bylo kdysi u nás, hodně štěstí a ještě mnoho let s fotbalem. Na Anfield nezapomeneme)

Včera kolovali infošky, že Arsenal vyčkáva ako to bude s Rooneym predtým ako podpíše definitívne Gonzala Higuaina. Dnes sa zase Gonzalo obáva, že do AFC príde Rooney a on nebude mať istú pozíciu. Zajtra očakávam, že sa Rooney bude báť, že prichádza Higuain. Ďalšie dni nemám energiu vymýšľať, ale novinári sú šikovní, určite na niečo prídu.

Naproti tomu El Mundo Deportivo nás upozorňuje, že Arsenal má čas do 10.8. na to, aby aktivovalo klauzulu, podľa ktorej môže odkúpiť späť Carlosa Velu za 4.2 milióna eur.

Nicklas Bendtner si možno vybral klub. Dánske noviny hovoria o tom, že by mal prestúpiť do nemeckého Eintrachtu Franfurkt. Kluby sa dohodli, takže teraz je to už len na Nickovi.

Ještě ani neuschnul inkoust na smlouvě Liverpoolu s brankářem Mignoletem a už zde máme první spekulaci, týkající se obnoveného zájmu Arsenalu o Pepe Reinu

26.6.2013

Niečo na pobavenie. The Times prinášajú informáciu, že Real sa snaží vymeniť Gonzala Higuaina a Coentraa za Garetha Balea. Prvý apríl bol už dávno pradávno.

Kto chce vedieť, kedy bude ohlásená nejaká posila? Asi všetci. Čo som zachytil info, tak možno v piatok alebo vraj budúci týždeň by mohol byť silný. Predsa len ak budú vtedy oznámené aj nové dresy, tak také pózovanie Gonzala a Marouana v žlto-modrom? Budete sa o tie dresy trhať!

Vyzerá to tak, že Johann Djourou by mohol odísť do Hamburgu na sezónne hosťovanie s možnosťou následného trvalého prestupu.

Podľa nemeckých zdrojov sa vraj Hamburg dohodol s Johanom Djourouom na personálnych podmienkach. Naproti tomu SkySports hovorí o tom, že Hannover je optimistický, že Johanna získa do svojich služieb. Tak si vyberte…

Ti, kteří se těšilli na příchod nejskromnějšího útočníka britských ostrovů, Rooneyho, mohou začít smutnit. Podle Daily mail se trenér úček Moyes rozhodl si WR ponechat. Uvidíme, jak bude úspěšný.

Mladík Tin Jedvaj dost možná zamíří k nám. Zájem Arsenalu potvrdil médiím jeho agent. Tedy pokud se nejedná o klasické tanečky agenta, který hledá kdo mu zaplatil provizi. 

Náš Boss má hodně ostříží zrak. I přes kanál prý již dlouho sleduje záložníka PSG Blaise Matuidi. Snad je to jen kachna, u PSG se asi nebude nakupovat nejlevněji. 

Bratr Gonzálo Higuaína se vyjádřil, že jeho sourozenec má blízko k Arsenalu. Problém může být v tom, že to řekl pro Tuttomercatoweb, což je zdroj dosti nevěrohodný. 

Carlo Ancelotti bol dnes predstavený ako nový tréner Realu Madrid. Jeho slová: „Dnes nemôžem povedať, kto príde a kto odíde. Nie je čas. V nasledujúcich dňoch to budeme vedieť.

Ja osobne mám pocit, že Higuain do Man City, je len výsledkom trollenia. Jeho brat Nicolas sa vyjadril, že je blízko k prestupu do Arsenalu. Juventus si ho vraj nemôže dovoliť.

Náhradou za Fellainiho by se v Evertonu měl stát Keisuke Honda. Zbývá už jen vyřešit hádanku, kdo zaplatí za Marouana oněch 22 mio liber a zaváže se podpisem k platu 100 tisíc týdně. 

Kurt Zouma 18 letý obránce hrající za francouzský St Etienne se prý rozhoduje mezi Chelsea a námi. 

Po Messim si španělský berňák vzal na paškál čerstvý managerský přírůstek londýnské sibiře Mourinha. Píše se něco o 30 mio euro za reklamu přetočených přes nějaké ráje. Tak snad to Josému ubere trochu času v péči o našeho rivala :-). 

David Seaman se myslí, že příchod Fellainiho by byl skvělý. Někteří si ale vzali kalkulačky a spočítali, že odstupné a plat na čtyři roky by vystoupalo celkem na hrozivých 50 mio liber. Copak s tím asi Arsenal udělá…

Objevují se další spekulace, že Higuaína by nám mohl vyfouknout Manchester City. 

Ke Crystal Palace se v zájmu o našeho mladíka Joel Campbell přidal i londýnský West Ham. 

Španělský „sport“ přinesl v noci zprávu, že ‚Vecchia Signora‘ podepsala Tevéze. Podle španělského zdroje je tím rozhodnuto, že Gonzálo Higuaín odchází z Realu do Londýna a bude hrát za Arsenal. Boss se dnes vrací do práce, takže snad můžeme očekávat brzy oznámení přestupu. Tedy pokud nám Gonzála nevyfoukne City. 

Ďalšia televízia Sky Italia TV hovorí o tom, že Gonzalo Higuain je veľmi blízko prestupu do Arsenalu za cca. 25 miliónov libier.

Podľa neoverených informácií SkySports, Arsenal aktivoval výstupnú klauzulu Marouaneho Fellainiho. Chcel by som zdôrazniť neoverených, resp. údajných.

Bild prináša infošku, že Hamburg je veľmi optimistický, čo sa týka možnosti získať Johanna Djoroua. Arsenal už prijal ponuku Hannoveru na hosťovanie. Tak či onak to teda vyzerá, že Johann bude hrať v ďalšej sezóne opäť v Nemecku. Dvadsiatka pre Gonzala?

Aby som vás ešte viac zblbol s tými dresmi. Away dres bude predstavený začiatkom júla/července a do obchodov príde 30. 7.

Laurent Koscielny a Santi Cazorla potvrdili svou touhu bojovat o trofeje s Gunners i přes to, že některá média je spojují s kluby z La Ligy – DNA a Realem. 

25.6.2013

Simon Mignolet dokončil svoj prestup do Liverpoolu. V Sunderlande by ho mohol nahradiť Vito Manonne.

Sky Sports přineslo informaci, že do Juve nejvspíš přijde Carlos Tevez za 10 milionů liber, což by dost napovědělo o dalším působišti Higuaina.

Nikto ma neupozorní, že som tu napísal blbosť? Nový kit (žlto-modrý), ktorý bude používaný pre zápasy vonku, bude v obchodoch 30. 7. Čiže nie túto nedeľu, ale až 30. júla/července. Tak dúfam, že ste sa až tak veľmi netešili. (a ešte pridám, že to nie je oficiálne)

To, koľko zostáva do príchodu Gonzala do Arsenalu môžete sledovať tuto. Ale odporúčam lepšie činnosti ako sledovať hodinky. 😉

Podľa Guardianu bude Gonzalo Higuain do 24 hodín hráčom Arsenalu. Spúšťam Final Countdown. 23:59:59, 23:59:58, 23:59:57…

Laurent Koscielny: „Mám štvorročný kontrakt. Momentálne som stále v Arsenale.“ Snáď dosť špekulácií o Laurentovi.

Independent hovorí o tom, že Carlo Ancelotti povolí prestup Higuaina v najbližších 24 hodinách.

Do Juventusu mieri Carlos Tevez, takže pokiaľ nechcú skúpiť všetkých útočníkov sveta, tak myslím si, že The Hig bude náš. Mimo to, nie veľmi chápem načo tam vlastne hráči chcú ísť. Jedine ak za slnkom a peniazmi. Taliansky futbal sa ponára do ďalšieho škandálu, tentoraz s finančnými machináciami

Real Madrid potvrdil, že Carlo Ancelotti sa stal ich novým trénerom. Tak a teraz šup-šup nám poslať Gonzala HiguaINa!

A ešte nesmieme zabúdať na Nicklasa Bendtnera. Ten vraj vysedáva pri bazéne a má pred sebou ťažké životné rozhodnutie. Tak snáď sa rozhodne dobre.

Daily Mail nás informuje, že Marouane Fellaini by aj rád do Arsenalu, no ešte sa musí s Arsenalom dohodnúť na výške platu. Požaduje okrúhlych 100 tisíc libier. Mimo to by Marouane rád záruky, že bude hrať v strede zálohy. Proste ho nebaví hrať podhroťáka.

24.6.2013

Vyzerá to tak, že štvrtým/piatym stopérom by v AFC mohol byť Tin Jedvaj. Prestup vraj vyzerá nádejne, prestupová čiastka 7.2 milióna libier. Tak to už ten chalan fakt musí za to stáť.

Yan Dhanda a jeho otec došli k rozhodnutiu, kam ďalej. Medzi Liverpoolom, City a Arsenalom si vybrali prvý menovaný.

Ako uvádza v diskusii pod článkom avp (pre tých, ktorí nevedia po anglicky), Gonzalo Higuain vraj nakoniec predsa len tú lekársku prehliadku dnes mal. Aspoň tak hovoria španielske zdroje pre arsenalnews. Vraj v Colney, čo sa mi veľmi nechce veriť, ale všetko je možné. Inak pre tých, čo to počítajú, mal by to byť tretí medical, pokiaľ sa nemýlim.

Sportovní ředitel HSV Olivier Kreuzer potvrdil, že jeho klub má zájem o trvalý přestup našeho stopera Johana Djourou. Vše prý závisí od Arsenalu. 

Jeremy Wilson z Telegraphu má pre nás dobré správy. Prestup Higuaina do Arsenalu je dohodnutý s hráčom i klubom. Real, ale ešte čaká na definitívny podpis, kým nebude mať uvedeného nového trénera. Ancelotti by mal zasadnúť na čelo Realu zajtra.

Victor Wanyama je prý opět ve hře poté, co se nedohodl se Swans na podmínkách kontraktu. 

Když už i Pietro Anastasi pro TuttoJuve řekl, že obrečel přestup Higuaína do Londýna, tak se zdá, že je rozhodnuto.

Arsenal už stiahol z online shopu ponuku away dresov a tak snáď sa čoskoro dočkáme predstavenia nových. Očakáva sa to začiatkom budúceho mesiaca, pred Asia Tour.

Je půl šesté a na arsenal.com stále žádné oznámení, tak jako minulý či předminulý týden. A jak tomu bude asi celý tento týden. Šéf Realu Peréz se totiž nechal slyšet, že vše kolem přestupů se bude odehrávat až po inauguraci Ancellotiho, tedy pokud je to vše kolem Higuaína pravda. A tak se musíme zatím smířit s tím, že novináři „drbou o Tony Adamsovi, který si pustil minulý týden pusu na špacír a nenechal na Arsenalu nit suchou, nebo o Djourou, který by měl přetavit hostování v HSV v přestup, či o tom, že Santi od nás nechce odejít. Jinak je ticho po pěšině. Sice to skoro vypadá, že náš redakční tým se fláká, ale nedejte na pouhé zdání. Stále vše pozorně sledujeme a pokud se někde něco šustne, hned budeme zpátky. 🙂

Ashley Williams je prý odhodlaný odejít ze Swans, tak ho pojďme sledovat, kam až toto léto dojde. 

Novinářský nákupní seznam se pomalu ale jistě krátí. Full-back ze Sochaux, Sebastien Corchia, se nechal slyšet, že on prý raději Lyon. A tak se zdá, že Bac zřejmě dostal rozum a zůstává.

Exkanonýr Ray Parlour je názoru, že Wayne Rooney by byl vhodnou posilou pro Arsenal. Inu, například dres s číslem 23 je od příští neděle volný. 

Geoffrey Kondogbia – defenzivní záložník Sevilly. AW o něm v březnu řekl: „Nechci o něm moc mluvit, protože ho chce každý. Kdybyste se mě zeptali, jestli nás zajímá, co myslíte, že bych řekl?“. Teď ho prý podle Marcy sledujeme.

AW smetl ze stolu nabídku Dortmundu na Lukase Podolski. Prý za 10 mio liber. 

Christian Benteke byl s námi spojován, nepletu se? Nyní se zdá, že nás předstihnou slepice. Budiž jim přáno, cena je prý 20 mio liber. 

Znáte tu o kohoutkovi a slepičce? Takže vězte, že pokud Cavani po návratu s Poháru konfederace podepíše s Realem a ne s Chelsea, tak Gonzálo bude moci odejít směr Arsenal nebo Juve. A odtud dál to začína být, řečeno slovy „eso“Rimmera,  drobínek nepřehledné.

K slovu sa opäť dostal agent a otec Gonzala Higuaina v jednej osobe. Ešte včera vraj nemali začať vyjednávať skôr ako sa dohodnú kluby, dnes už zase hovorí, že Gonzalo sa dohodol na podmienkach ako s Juve, tak aj s Arsenalom. Teraz už len záleží na dohode klubov. Vyberte si… No a Juve nemá na to, aby vyplatilo všetky prachy okamžite, takže je dosť možné, že AFC vyjde zo súboja víťazne.

O Laurenta Koscielneho sa najnovšie začalo zaujímať Monaco.

Oliver Kreuzer, športový riaditeľ Hamburgu, sa nechal počuť, že získajú Johanna Djouroua. Či na prestup alebo hosťovanie, to je jedno, záleží na tom, čo by preferoval Arsenal. Žeby Johann prenechal svoju 20 Gonzalovi?

23.6.2013

Jestli hladově očekáváte novou spekulaci o Higuaínovi, můžete si zkrátit čas tímto super videem s jeho nejlepšími góly.

Julio Cesar je dalším hráčem, který byl tzv. velmi spojován s přestupem na Ashburton Grove. Nyní se však zdá, že to byla novinářská slepá ulička. Julio začal formální rozhovory s italským AS. 

Prezident Swans Huw Jenkins zamotal svým vyjádřením situaci kolem stopera Ashley Williamse. Uvedl, že s ním nikdo o tomto hráči dosud nemluvil. 

Arsenal zvítězil! Sice nezískal žádný pohár, ale přesto zvítězil, myslí si The Sun. Arsenal totiž prý vytřel zrak LIverpoolu a údajně se dohodl na podpisu hvězdičky z FC Schalke 04 Kyriakose Papadopoulose.

Marc Overmars se rozhodl nepodepsat kontrakt s Adamem Maherem a Arsenal je prý údajně skoro první v pořadí ve frontě na služby tohoto mladíka z AZ Alkmaar. Vlastně jako vždy, Colney je nafukovací :-).

John Cross z Mirror si asi připravuje nové téma na příští týden a tak zcela nenápadně v souvislosti s námi zmínil po půl roce hráče WHU – Mohamed Diamé. Vítejme to, po týdnu recyklací stále stejných jmen konečně něco nového. 

Wayne Rooney se rozhodl zůstat v Manchesteru /stáhnul svůj dům z nabídky realitek, hledejte ZDE, už nenajdete 🙂 / a v pondělí jde ke křížku k Moyesovi se omluvit, že trávil poslední týdny v Londýně a že se chce hlásit za dva týdny do předsezónní přípravy.  

V záplavě kritiky všeho na Arsenalu z (údajně) úst naší legendy Tonnyho Adamse, která se na nás vysypala dnes z médií, se objevila kratičká zpráva se zrnkem optimismu : Arsenal (po kolikáté??) aktivoval 23 miliónovou výstupní doložku ve smlouvě Fellainiho s Evertonem. Tímto tempem je Felda do vánoc u nás. Do kterých neříkám zcela záměrně. 

Aby bolo aj niečo optimistické na dnes. Jeden z twitterovských zdrojov hovorí o tom, že jeden hráč je už vo vrecku, ďalší je na ceste a o jednom sa tuho jedná o cene. Možno sa uvažuje ešte o jednom hráčovi naviac. Tipy môžete zanechať v diskusii. Môj: Higuain, Fellaini, Rooney a Williams/Cesar. A inak, nezabúdajte, že je nedeľa…

Telegraph prináša infošku o Ashley Williamsovi. Ten je vraj pripravený povedať Swansea svoje zbohom. Vraj chce do Arsenalu, chce novú výzvu atď. Arsenal nie je práve nadšený cenou (10 mil. libier) a tiež čaká ako sa rozhodne Koscielny o svojej budúcnosti. To s Kosčom je však trochu blbosť, keďže ten sa jasne vyjadril, že ostáva v Arsenale. Arsenal mal o Ashleyho záujem už v zime, Swansea však ponuku odmietla. V lete je však možné, že AFC bude úspešné.

Nacho mimo iného prezradil aj to, že Arsenal tohto roku tvrdo pracuje na posilnení tímu. Snáď bude mať pravdu…

Náš posledný oficiálny prírastok by bol potešený príchodom Gonzala Higuaina. Nacho: „Bolo by to super. Vždy sa mi páčilo ako hral za Real. Je to strelec a určite by pre nás bol posilou.“ Najnovšie sa vyjadril aj Gonzalov agent a otec v jednom, keď potvrdil rokovania klubov, ktoré sú v pokročilej fáze. Odmietol však rokovania Arsenalu s hráčom. To vraj až keď to bude hotové medzi klubmi. Tak uvidíme či ten medical zajtra o 9.00 bude pravda, alebo len twitterovské drby…

The Sun prináša zábavnú story o tom, že Borussia je ochotná zplatiť za Lukasa Podolského 10 miliónov libier (o milión menej ako za neho dal Wenger). Arsenal však nie je ochotný Lukasa predávať.

Legenda Arsenalu David Seaman je názoru, že The Gunenrs by stačily dvě tři posily a budou top týmem. David asi čte gunners.cz 🙂

Olympique Lyon nám přes média vzkázal, že Maxime Gonalons prostě není na prodej. Takže příjde, to samé nám tvrdili Španělé loni o Santim. 

Vito Mannone nás zřejmě opustí. Míří do Sunderlandu aby v týmu černých koček nahradil Mignoleta, který se upíše Liverpoolu. 

Telegraph přiložil do ohně spekulací polínko jménem Ashley Williams.

I když se Rooney  nechal slyšet, že chce od úček odejít proto, že nehraje na hrotu, má podle DailyMail namířeno k nám, aby hrál AM pod Higuaínem. Chápete to? Já ne…

22.6.2013

Podle goal.com to Arséne myslí s nepřeplácením hráčů velmi vážně a Fellainimu nabídl velkorysou nabídku – snížení platu pouze o 5 tisíc liber (na 70 tisíc liber týdně ze stávajících 75). Reakce chamtivého Belgičana byla údajně podobná této, jednání prý ale pokračují.

Včera se psalo o tom, že Tin Jedvaj ze Záhřebu půjde do Arsenalu, jeho agent ale dnes řekl, že mnohem pravděpodobnější destinace je AS Řím.

Daily Express říká, že Rooney dal Arsenalu košem a chce jít za Mourinhem do Chelsea.

Wenger prý sleduje společně s Chelsea, Man United a Man City situaci okolo Thiaga Alcantary. Protože v Barceloně nebyli nikdy největší koumáci, nechali tohoto talentovaného playmakera v minulé sezóně odehrát méně než 60 % času a tím se mu výkupní klauzole snížila do konce července z 90 milionů na 18 milionů. Už teď je skoro jisté, že někdo Barcelonu konečně „okrade“, no zahřálo by u srdíčka, kdyby to byli zrovna Gunners. Pravděpodobně to ale budou Manchester United.

I u konkurence se posiluje, prezident Corinthians potvrdil, že jsou slepice blízko Paulinha.

Kluci z Lyonu byli překvapení, když si v novinách přečetli, že mají prodat Maxime Gonalonse do Arsenalu. Manažer Lyonu vydal prohlášení, že Maxime nikam nejde.

V diskusii ste spomínali meno Kurt Zouma. Mladý obranca St. Etienne je vysoko ceneným artiklom. Hovorí sa až o cene v okolí 7 miliónov. Záujem z našej strany je určite, či sa to nejako pretavilo do predloženia ponuky, či vyjednávaní, na to sa ešte pozriem.

Môžeme pravdepodobne zabudnúť na Isca. Ten však našťastie neprestúpi do City, ale vybral si Real. Hoci by som ho rád videl, aj za reportovaných 30 miliónov eur, asi by nebolo vhodné sa do toho momentálne miešať. Teda pokiaľ nebude Higgy celý náš.

Vnesiem do vás trochu paniky. Neapol sa vraj rozhodol vstúpiť do boja o NÁŠHO Gonzala. Vraj ponúkli Realu 40 miliónov libier. Upokojím vás trošku, že zdroj je FIFA agent François Gallardo, čo je nie práve hodnoverný zdroj. Právnici AFC už vraj finalizujú obchod.

Pomalu se rozplétá spekulace o AW a PSG. Náš Boss byl údajně jedním z mnoha, které oslovil zástupce rodiny vlastnící PSG, Al-Khelaifi. Poté, co Ancelloti oznámil odchod, oslovili majitelé PSG nejprve Mourinha, a pak Beniteze, Pellegriniho, Wengera, Manciniho, Hiddinka, Villas-Boase, Capella až chytili Blanca. Jinak Peréz z Realu se už uvolil zaplatit pařížskému PSG odstupné za Ancellotiho, ten prý už pracuje v Realu a tak se snad dění kolem Higuaína konečně pohne. 

Bossovi nestačila zkušenost s Cescem a tak se opět rozhlíží u DNA. Do oka mu údajně padl Cristian Tello. V kontraktu Tella je i část, která zvyšuje výstupní klauzuli hráče podle počtu zápasů, ve kterých nastoupil. Ale jelikož se tak nestalo, hráč je nyní k dispozici za 10m euro a tak by Wenger chtěl vznést nabídku než bude uzavřena nová smlouva, která by prodražila jeho přestup.

Spekulace posledních dní a nocí jsou tak trochu na jedno kopyto. Higuaín, Fellaini, občas střihnuté Rooneym nebo nějakým nadějným mladíkem. Ale ve skutečnosti skutek utek. Boss je stále na dovolené a tak se žádné ohlášené mávání z balkonu na Ashburton Grove směrem na Ken Friar Bridge nekoná. Snad nám další dny přinesou něco pozitivního. 

Zdá se, že si můžeme odškrtnout další spekulaci. Wanyama půjde z Celtic za 10 mio asi do Southampton. Že by to znamenalo příchod Feldy k nám? 

Na scéně se objevuje opět spekulace kolem našeho TR7, prý se chce Olympiacos plácnout přes kapsu a nabídnout mu skvělý plat. Zato odstupné Arsenalu jen 2 mio, no fuj. 

Ruben Garcia z Levante už má cenovku, „jen“ 8,5 mio liber, tak na něj! 

Legenda Arsenalu Sol Campbell by měl přestoupit k anglické U-21. Tak držme palce!

John Hartson nám radí, ať rozbijeme prasátko a koupíme Rooneyho. Jsem zvědav, jestli takhle bude radit i West Hamu, Wimbledonu, Coventry, Celticu, WBA či Norwichi 🙂

Luciano Spalletti, trenér Zenitu, má prý zálusk na Andreie Arshavina, jen co prý dostane za týden zápočtový list v Arsenalu a koupí si letenku do Petrohradu, pak může hned nastoupit.

Jinak Bac Sagna podle Caught Offside stále jedná a jedná o nové smlouvě. 

Boss prý stále šilhá ke Swans na Ashley Williamse, ale zdráhá se vytáhnout šekovou knížku. 

A Stará Dáma se prý stále nevzdává ve svém úsilí získat Higuaína. Tak to je při pátečním večeru zatím vše.