FULHAM FC – ARSENAL FC: Preview


Základní informace

24.8.2013 (sobota)

13:45 SELČ
 
Craven Cottage
Webb – Mullarkey, Cann (Oliver)

  

Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info,atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).


Možná sestava

V sobotu zápas, v úterý zápas, příští víkend derby se Spurs, nějak se nám to kupí. A to znamená, že někteří hráči si budou muset odpočinout. Ne všichni, ne hned, ale překvapilo by mne, kdyby jednom ze dvou následujícíh zápasů neodpočíval třeba Wilshere nebo Rosický. A protože v dvojzápase s Fenerbahce máme „nahráno“, zatímco v lize jsme ztratili, čekám v sobotu silnou sestavu, velmi podobnou té z Istanbulu a v úterý spíše sestavu kombinovanou, právě bez Rosického či Wilsherea.

Na hřišti tedy podle mne uvidíme sestavu Szczesny – Jenkinson, Mertesacker, Sagna, Gibbs – Ramsey, Wilshere – Walcott, Rosický, Cazorla – Giroud.

Arsene Wenger údajně chvátá s podpisem ztraceného syna Flaminiho, tak aby mohl být nominován do zápasu, ale spíš to vidím v nejlepším případě na lavičku. Možná dostane šanci Frimpong či Nacho, možná si zahraje na křídle či hrotu Podolski. Ale jak jsem již napsal, tyhle změny čekám spíš v úterý.


Představení soupeře

Celý název

 Fulham Football Club

Přezdívka

The Cottagers

Založen

 16.8.1879 (jako Fulham St Andrew’s Church Sunday School)

Stadión

Craven Cottage (kapacita 25,700)

Majitel

Shahid Khan

Předseda

Shahid Khan

Manažer

Martin Jol

Soutěž

Premier League

2012-13

Premier League, 12. místo

Fulham si prošel před sezónou velkou změnou. Klub opustil Mohamed Al-Fayed, který klub dovedl do Premier League a novým vlastníkem se stal americký miliardář Shahid Khan. Klub se před sezónou netají ambicí výrazně zlepšit loňské dvanácté místo. Na hostování dorazil z QPR Taarabt, z Aston Villy získali na rok Darrena Benta. Po loňském hostování do klubu trvale přestoupil Sascha Rieter z Kölnu, obranu vyztuží Amorebieta z Bilbaa, do branky přišel Stekelenburg. Posilou bude určitě i zkušený záložník Derek Boateng z Dněpropetrovsku a také poslední akvizice – Scott Parker, který opustil Spurs.

Fulham zahájil sezónu jednobrankovou výhrou na hřišti Sunderlandu, kde nastoupil se sestavou Stekelenburg – Rieter, Hughes, Hangeland, Richardson – Duff, Boateng, Sidwell, Taarabt – Kasami, Berbatov. V utkání s Arsenalem jim ale budou s největší pravděpodobností chybět zranění Stekelenburg a Richardson.


Match Facts

Arsenal

Arsenal získal loni v londýnských derby 19 bodů, nejvíce ze všech klubů v hlavním městě

Všech 12 loňských ligových branek Olivier Giroud vstřelil v Londýně

Případným vítězstvím by se  Arsenal stal prvním týmem, který vyhrál 100 londýnských derby

Fulham

Fulham prohrál poslední čtyři domácí zápasy

Darrent Bent v posledních 8 ligových zápasech proti Arsenalu šestkrát skóroval

Šest z posledních osmi branek vstřelil domácí v druhém poločase

Head-2-head

Tři z posledních pěti vzájemných zápasů skončili remízou

Z 24 vzájemných zápasů v Premier League vyhráli Cottagers jen tři, vždy doma

Z 12 posledních ligových „výletů“ na Craven Cottage bral Arsenal osm výher