ARSENAL FC – LIVERPOOL FC: Preview


Základní informace

2.11.2013 (sobota)

18:30 SELČ
 
Emirates Stadium

Martin Atkinson – Burt, McDonough (Jones)

 
Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info,atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).

Možná sestava

Flamini bude k dispozici nejdřív na Manchester United, Gnabry je ještě stále mimo, Arteta je k dispozici po jednozápsovém trestu. Sestava tedy nemá moc otazníků a myslím, že nebude moc odlišná od této:

Szczesny – sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Arteta, Ramsey – Wilshere, Özil, Cazorla – Giroud

Rosický dostane prostor spíš až v Lize mistrů, v sobotu asi půjde na hřiště jako střídající hráč. Že by byl k dispozcii někdo z dvojice Podolski, Walcott ani nedoufám, i když naší hře aktuálně chybí křídla až příliš čitelně. Arsene Wenger může jako křídelníka vyzkoušet Gibbse, za kterého má na full-backu k dispozici Monreala, ale při konzervatismu našeho manažera je to spíš z říše snů. Věřím ale, že Liverpool přijede na Emirates hrát fotbal a naše záloha se dokáže prosadit i bez klasických křídel.


Představení soupeře

Celý název

Liverpool Football Club

Přezdívka

The Reds

Založen

1892

Stadión

Anfield (kapacita: 45,522)

Majitel

Fenway Sports Group

Předseda

Tom Werner

Manažer

Brendan Rogers

Soutěž

Premier League

2012-13

Premier League, 7. místo

Liverpool je jeden z nejúspěšnějších klubů anglického fotbalu, co se týče evropských soutěží dokonce vůbec nejúspěšnější. V domácí soutěžích nashromáždil úctyhodných 18 titulů, 7 pohárů FA a 8 Ligových pohárů. Pravda, nejúspěšnější roky prožil klub v 70. a 80. letech, ale Ligový pohár v roce 2012 a letošní start do ligy mohou fanoušky Reds naplňovat příjemným očekáváním.

Liverpool vstoupil do sezóny podobně jako Kanonýři – využil příznivého losu, jediného soupeře z obvyklé špičky tabulky doma porazil (v jejich případě to byl Manchester United) a také si vybral jednu slabší chvilku v podobě domácí prohry se Southamptonem. Střelecky se prosazuje Sturridge (8), kterému po návratu z trestu zdatně sekunduje i Suarez (6). Liverpool je tak se 17 brankami třetím nejvíce skórujícm týmem v Premier League, před ním je pouze Arsenal (20) a Manchester City (21). Stejná příčka jim zatím patří i v ligové tabulce.


Match Facts

Arsenal

V posledních osmi zápasech získali Kanonýři 22 z 24 možných bodů

Jako jediný tým v lize zatím skórovali v každém zápase

V osmi z devíti utkání Kanonýři jako první vedli

Liverpool

Dvacet bodů v této fázi sezóny je nejlepší start Liverpoolu od roku 2008

Loni touto dobou měli polovinu bodů

Sturridge vstřelil v posledních 17 ligových zápasech 14 branek, Suarez 6 ve 4 zápasech po návratu z trestu

Head-2-head

Čtyři z posledních šesti vzájemných zápasů v severním Londýně skončily remízou

Jediné vítězství Liverpoolu v posledních 12 vzájemných zápasech je ze srpna 2011. Je to také jediné vítězství Liverpoolu na hřišti Kanonýrů za posledních 13 let

Celkem oba týmy odehrály 215 vzájemných utkání, Liverpool z nich vyhrál 82, Arsenal 76