Cardiff City FC – Arsenal FC: Preview


Základní informace

30.11.2013 (sobota)

16:00 SELČ
 
Cardiff City Stadium
Lee Mason – Betts, McDonough (East)
Slovak Sport 1

Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info,atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).


Možná sestava

Dočkám se už konečně toho Walcotta v základu? Píšu to tady panu Wengerovi znova, že bych ho tam chtěl vidět, ale on si to snad ani nečte, vždycky přeskočí až na sestavu tučným písmem a vybere si z toho co se mu hodí. Já to ale nevzdávám a opakuji, že v základní sestavě by měl nastoupit Theo Walcott. Předpokládm, že se do obrany vrátí Gibbs, který se teď asi bude častěji střídat s Monrealem. Obrana by tedy měla nastoupit v tradičním složení, Jenkinson si možná zahraje až proti Hullu. V  záloze máme aktuálně variant na rozdávání – řekl bych, že bude hrát Özil a Flamini, doplní je Arteta. Na křídlech by potom nastoupili Cazorla s Walcottem a na hrotu samozřejmě Giroud. To samozřejmě znamená, že v případě nepříznivého vývoje budeme mít na lavičce dostatek kvalitních hráčů, abychom zápasil zlomili v náš propěch. Jako obvykle tedy následuje výtah z textu:

Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Flamini, Arteta – Walcott, Özil, Cazorla – Giroud

Asi se objeví námitky proti dvojbloku Flamini – Arteta, nečekejme však proti Cardiffu nějakou procházku růžovým sadem a snadné vítězství, o tom se koneckonců v Cardiffu již přesvědčili suveréni z Manchesteru bez rozdílu klubové příslušnosti.


Představení soupeře

Celý název

Cardiff City Football Club

Přezdívka

The Bluebirds

Založen

1899

Stadión

Cardiff City Stadium(kapacita: 28,016)

Majitel

Vincent Tan

Předseda

Mehmet Dalman

Manažer

Malkay Mackay

Soutěž

Premier League

2012-13

Championship, 1. místo

Cardiff se po 51 letech vrátil do nejvyšší soutěže a odehraje v ní letos svoji teprve šestnáctou sezónu na vrcholu. I přes reaktivně velmi krátké účinkování na nejvyšší úrovni, dokázali v historii nasbírat pár zajímavých úspěchů – druhé místo v lize, semifinále Poháru vítězů poháru, finále Ligového poháru. Nejvíce se jim dařilo v FA Cupu – jedno vítězství, dvě další finále, semifinále. Většina těchto úspěchu se ale datuje do meziválečného období, přesněji do dvacátých let minulého století, kdy k již zmiňovanému FA Cupu také pětkrát vyhráli velšský pohár.

Na současném Cardiffu mne zarazilo především to, že ačkoliv disponuje slušnou akademií, v kádru prakticky nemá velšské hráče. Veterán Craig Bellamy a mladíček John Declan, to je vše. I díky tomu Cardiff aktuálně nedodává žádné hráče velšské reprezentaci. Druhý velšský klub v Premier League, Swansea FC, v ní má hned tři hráče. Cardiff sází především na Angličany a Skoty. Jejich cílem pro letošní sezóny zřejmě není víc než udržet prvoligovou příslušnost. Zatím se drží těsně nad pásmem sestupu a pokud to se záchranou myslí vážně, budou muset přidat především v domácích zápasech, ve kterých zatím drží vyrovnanou bilanci W2 D2 L2 při skóre 7:7. Doufejme, že s tím nezačnou už teď v sobotu.


Match Facts

Arsenal

Kanonýři mají nejlepší venkovní bilanci v EPL (W4 D1 L1)

Pouze v jednom ligovém zápase nevstřelili branku

Jack Wilshere dal čtyři branky v posledních osmi zápasech za klub

Cardiff City

Bluebirds ještě letos nikdy v prvním poločase nevedli

Dokázali nasbírat 5 bodů ze ze zápasů, ve kterých prohrávali (jen MUFC a AVFC získali víc)

Ze sedmi zápasů s týmy z horní poloviny tabulky mají bilanci W2 D2 L3

Head-2-head

Poslední vzájemný zápas je z února 2009, opakovaný zápas 4. kolo FA Cupu vyhrál Arsenal 4:0

Poslední vzájemný ligový zápas se odehrál 17.3.1962, Arsenal doma s Cardiffem remizoval 1:1