Preview: ARSENAL FC – FULHAM FC


Základní informace

18.1.2014 (sobota)

16:00 (SELČ)
 
Emirates Stadium
Lee Probert – Beck, Holmes (Mason)

 

SlovakSport TV1

Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info,atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).


Možná sestava

Máme injury news? Máme. Můžeme se tedy pustit do dumání nad sestavou. Víme, že nemůžeme počítat s Rosickým, Monrealem, Bendtnerem, Artetou, Ramseym a Vermaelenem, ale Arsene Wenger naznačil, že většina z nich bude k dispozici pro zápas se Saints. Pro sobotní utkání s Fulhamem pořád zůstává k dispozici dostatek variant. Vyberme tu nejpravděpodobnější:

Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Flamini, Wilshere – Gnabry, Özil, Podolski – Giroud

Je možné, že Arsene Wenger využije opět na křídle Cazorlu, ale spíš ho očekávám v základu proti Coventry ve středu pole, pozice ofenzivního záložníka mu letos sedí lépe než křídlo. Je otázka, jak je na tom kondičně Oxlade-Chamberlain, ten by mohl dostat přednost před Gnabrym, ale opět platí, že může dostat na rozehrání jen 20 minut a do základu naskočit proti Sky Blues. Na lavičku by se také mohl vrátit Ryo. A na ní zřejmě uvidíme i Ju-Young Parka a já si aspoň při kroucení hlavou nad záhadou jeho působení v Arsenalu uvolním krční svaly. No, řekněte mi – proč?


Představení soupeře

Celý název

Fulham Football Club

Přezdívka

The Cottagers

Založen

1879

Stadión

Craven Cottage (kapacita 25,700)

Majitel

Shahid Khan

Předseda

Shahid Khan

Manažer

Rene Maulensteen

Soutěž

Premier League

2012/13

Premier League, 12. místo

Nejstarší londýnský klub v Premier League před letošní sezónou posilovat defenzivu tak mohutně, až mu to vyneslo aktuální pozici nejhorší obrany v lize. Do týmu v letním přestupním období  přišli Stekelenburg do brány, do obrany Riether a Amorebieta, do zálohy Derek Boateng. Ani jeden ale neodehrál plnou porci zápasů, ať už vinou zranění, suspendací či aktuální formy, navíc chybí i tradiční opora defenzivy Brede Hangeland a Fulham se před zápasem s Kanonýry propadl až k hrozivé statistice 2,2 obdržené branky na zápas. Směrem dopředu to Fulham taky nezachraňuje, s průměrem těsně přes jednu vstřelenou branku za zápas to tedy celkově vychází na šestnácté místo, jen bod na sestupovými příčkami. Cottagers tedy čeká perné jaro naplněné bojem o záchranu.


Match Facts

Arsenal

Kanonýři doma v této ligové sezóně prohráli jediný zápas – první utkání ročníku s Aston Villou

V posledních devíti domácích ligových zápasech Kanonýři ztratili jen čtyři body a jen třikrát inkasovali

Jen 19 obdržených branek a 9 čistých kont – naše defenzivní bilance je nejlepší v lize

Arsenal vstřelil šestnáctkrát první branku zápasu, nejvíce v lize

Fulham

Fulham má zatím nejhorší bilanci proher (14) v prvních 21 zápasech v sezóně ve svojí historii

Cottagers inkasovali nejvíce branek v lize (46) a udrželi nejméně čistých kont (3)

Ve čtyřech z posledních šesti utkání inkasovali více než čtyři branky

Head-2-head

Za 110 let Arsenal doma s Fulhamem neprohrál (W22 D5)

Fulham v obou posledních ligových zápasech na Emirates Stadium dokázal uhrát remízu

(BBC)