Nový systém nám přináší pozitivní bilanci. Musíme čekat na pomoc konkurentů, uvádí Wenger po první výhře nad Mourinhem

Arséne Wenger po nedělním vítězství nad Manchesterem United v poměru 2:0 poprvé po třinácti utkáních v lize porazil José Mourinha. Šéf lavičky Arsenalu se rozpovídal o:

velkém vítězství…

Potřebovali jsme být trpěliví. Cítil jsem, že po bezbrankovém prvním poločase máme dobrou šanci toto utkání vyhrát. Tento zápas jsme začali trochu nervózně, trochu pod tlakem. Pomalu jsme se stali lepším týmem a ve druhém poločase jsme hru již docela kontrolovali. První branka byla trochu se štěstím, ta druhá byla skvělá. Stejně tak jsem šťastný za Dannyho. Když hrajete na pozici středního útočníka, tak víte, že chcete střílet branky, takže doufám, že mu to dodá sebevědomí.

tom, zda byl Welbeck vybraný do základní jedenáctky kvůli jeho bilanci proti United…

Ano.

odpovědi po severolondýnském derby…

Bylo to důležité, protože jsme prohráli na hřišti Tottenhamu – to se nestalo mnohokrát. Celkově jsme hráli proti Manchesteru United a jednalo se o další velký zápas. Nemohli jsme si dovolit dnes prohrát. Ve skutečnosti jsme nedávno vyhráli na Middlesbrough, v semifinále FA Cupu porazili Manchester City, zvládli jsme utkání proti Leicesteru a vyhráli i dneska. Potkal nás jeden výkyv a ten si myslím, že byl trochu o psychické stránce věci. Jinak vypadáme trochu stabilnější.

prvním ligovém vítězství nad Mourinhem…

Jak jste již řekli, je to pouze utkání mezi dvěma týmy. Na konci dne je to záležitost, kterou hodnotím nejvíce.

tom, že je stále v této sezóně o co hrát…

Přesně tak. Ve středu nás čeká velké utkání. Southampton je velice dobrý tým, kolektivně hraje kvalitně. Hodně drží balón na svých kopačkách. My se potřebujeme zotavit a soustředit na středeční duel. Matematicky máme stále šanci a také potřebujeme pomoc od ostatních týmů okolo nás.

remíze Liverpoolu se Southamptonem…

Toto utkání jsem sledoval a také jsem viděl penaltu, kterou rozhodčí nařídil. Bylo to velmi příjemné. Po tomto jsem sledoval rovněž zbytek duelu.

Od nového rozestavení se třemi obránci Arsenal vyhrál čtyři z pěti utkání. Podle francouzského manažera to byl od jeho svěřenců nejlepší výkon od zavedeného systému.

„Pokud se podíváte na branky, které jsme od nového systému obdrželi, tak je to docela pozitivní bilance.“

„V dnešním utkání jsme vypadali docela solidně. Musím říci, že je to povzbudivé a stojí za to v této práci pokračovat, abychom se zlepšili. Hráči komunikují i zapojují se dobře. Vypadáme jednotně.“

„Před zápasem jsme si řekli, že pokud vstoupíme do druhého poločasu za stavu 0:0, tak dnešní utkání vyhrajeme. A to se stalo.“

„Po nepříznivém výsledku ve velkém utkání pokaždé potřebujete uklidnění v dalším zápase a ne se hnát po udělání skóre. Jsem přesvědčený o tom, že to byla vitální část dnešního utkání.“

Vítězství nad Manchesterem United nechává Arsenal na šestém místě (63 bodů, páté místo Manchester United 65 bodů, o zápas o více, čtvrté místo Manchester City 69 bodů o zápas více, třetí místo Liverpool o dva zápasy více, pozn. překl.). Manažer Arsenalu moc dobře ví, že potřebuje pomoc ostatních týmů.

„Zajisté musíme vyhrát všechny čtyři utkání a navrch toho čekat pomoc od týmů před námi.“

/arsenal.com/

Komentáře

  1. PETO1 (karma: 245) #1

    Arsen chce ostat aj na dalsiu sezonu a pekne si pripravuje pôdu aby to mohol oznamit :DD rozpravat o novom efektivnom systeme (ktory funguje uz roky,samozrejme nie vzdy) ,velkych vitazstvach a o malych prehrach :)…asi ma
    d
    r
    b
    n
    e :DD
    Uz len Fa Cup mu moze podrazit nohy, ale zacinam mat pocit ze aj z toho sa vykruti ak nahodou prehrame.

  2. Mirra (karma: 1221) #1

    O tom že Wenger zůstane už se snad ani nedá pochybovat. Mluví o našem zlepšení, o novém systému hry, dle zákulisí plánuje posily na další sezónu. Bohužel si nechce uvědomit ty opravdové problémy a nedostatky, ve kterých momentálně jsme a které už pár let neřeší. Je to škoda, nový manager by byl ten potřebný svěží vánek, takhle se zas další roky budeme motat v tom stejným začarovaným kruhu.

  3. Ales Zverina (karma: 187) #1

    Osobně jsem rad za změnu systému ale tahle změna sama o sobě neřeší nás styl hry.Taky jsem zvedav pokud AW zůstane a vse bohužel směřuje k tomu ze ano jak bude řešit skladbu mužstva jelikož v novem rozestavení „zabíjí “ hráče kteří by ve starém normálně hráli, což znamená ze bude muset prodat/koupit hráče kteří se mu do toho dle systému hodí/nehodí .Dale je zde otázka Alexise/Ozil ,pro me jasná věc,nechces hrat za Arsenal OK jdi kam chceš,dávat nekomu prachy jen kvůli tomu aby tam zůstal?? Sorry to je jako mít krásnou „zlatokopku“ doma ,je to sice super ale když s ni jsi v posteli taky do toho nedá vše a většinu si musíš odpracovat sam? a nakonec zjistis ze lepší průměr je lepší
    No tesim se na finále FA CUPu kdy tyhle dva stejně systémy narazí na sebe ovšem pojetí hry je diametrálně odlišné

  4. Leito CZ (karma: 1234) #1

    Potkal nás jeden výkyv a ten si myslím, že byl trochu o psychické stránce věci
    Tak tohle pánové je věta kterou jsem potřeboval slyšet, slepice nás porazili díky psychice,
    Místo aby přiznal že byli jednoznačně lepší, tak vymýšlí bláboly, tenhle člověk už nemá špetku sebereflexe a úcty a proto musí po sezoně pryč jinak bude ještě hůř on se pořád za něco schovává

    • Pedro Sanches (karma: 5455) #1

      Tak přesně na tohle jsem čekal.. jeden povedenej zápas a na celou zpackanou sezonu už je zas zapomenuto.. Podívej se na předvedenou naši hru po celou sezonu a na tým co máme.. Máme možná nejsilnější tým v lize a předvádíme nejtragičtější výkony.. Tak mi řekni kdo je za to zodpovědný, když ne trenér.. A neděl tu z něj obětního beránka.. on si za tu situaci co nastala může sám..

    • Japanas (karma: 3754) #1

      to Radek : To je úhel pohledu. Mně zase přijde smutné něco úplně jiného. Například to, že Arsenal pod AW hraje celý letošní rok tristní fotbal, který ho několik kol před koncem přivedl na pozici 18 bodů za prvním místem, s velkou pravděpodobností bez účasti v LM (o.k., zatím ne 100%). Dále mi přijde smutné, že jen během jara předvedl tým několik naprosto ostudných výkonů v PL i v LM, které skončily výpraskem před zraky celého světa. Že ho na jaře porážely nejen top týmy (téměř vždy), ale často i soupeři, kteří by měli být výkonnostně i finančně o třídu pod ním. Že kdyby se vzala tabulka jen z letošního roku, tak se úspěšně zachraňujeme ! Že celé jaro probíhá tak, jako by hráči ztratili chuť hrát, bojovat a reprezentovat Arsenal. Že záloha neexistuje, útok bez formy nedává góly a obrana hraje bez systému s fatálními hrubkami každý zápas. Že nebýt výkonu Čecha v utkání se slípkama, odešli jsme s nákladem 6 a možná i 8:0. Že díky tomu všemu pravděpodobně ztratíme hráče, který se tomu všemu snažil dlouho vzepřít (marně)…Alexise. Že v roce, kdy jsme konečně měli o něco hrát, předvádíme nejhorší fotbal a výsledky za poslední roky (a to nemáme za zády zdůvodnění o výstavbě stadiónu, o zapracování mladých, atd atd). To všechno je zase líto mně.
      A že po tom všem porazíme zoufalé ManU, kteří tu LM příští rok budou hrát pravděpodobněji než my, to má být důvod k výskotu….?! To snad ne.
      Mám oslavovat AW a přát si jeho nový kontrakt po této sezóně. To bych musel být masochista.
      Je to velmi inteligentní člověk. Dosáhl před lety vynikajícího úspěchu. Navždy se zapsal do dějin klubu, jako vynikající osobnost !
      V tuto chvíli je brzdou progresu Arsenalu a měl by odejít a to bez ohledu na to, jak jaro skončí. Točíme se v bludném kruhu.
      Nikomu nevnucuji, jen jsem popsal, co je zase líto mně.

  5. Mirra (karma: 1221) #1

    Dovolil bych si ještě jeden postřeh. Pamatuji na rok 2007, tehdy odcházel Dein, pryč už také byli Henry, Bergkamp, Viera, Pires, Ljunberg… Tehdy se budoval nový tým a na hřišti se proháněli mladí, ne příliš známí hráči a ten tým hrál kupodivu krásný fotbal. Wenger se jen pousmíval a říkal, dejte tomu týmu 2 roky a zase bude vyhrávat trofeje.
    O rok později jsme vedli ligu o 8 bodů, pak přišel ten posr… zápas s Birminghamem, zlomená Eduardova noha, zbytečný gól z penalty v 94.minutě a ztráta 2 bodů. Tehdy jsme se prvně rozsypali a sezónu nezvládli. O pak znovu a znovu a znovu. Pak už si člověk pamatuje jen další selhání, Wengerovu nerozhodnost, nepřipravenost na start sezóny, panické nákupy po startu sezóny a odchody frustrovaných hráčů. Těžko mi někdo bude vymlouvat, že Cesca, Nasriho nebo van Persieho jsme museli prodávat, tehdy už jsme peníze za jejich prodeje tak úplně nepotřebovali, přežili bychom i bez nich. Osobně tvrdím tak od roku 2012, že už tu Wenger nemá být. A on tu je dalších 5 sezón. A pravděpodobně ještě další 2 bude. Není přece normální, aby dostával novou a pak zase novou smlouvu poté, co opakovaně neuspěje. Vždyť si přece i on sám musí uvědomit, že čas odejít už tu dávno byl, opakovaně neuspěl a měl z toho sakra vyvodit důsledky a odejít. O tom že naše vedení nemá koule na to, tohle udělat, je věc druhá a snad i daleko smutnější.

      • Mirra (karma: 1221) #1

        No já chtěl hlavně poukázat na to, že tehdy to byl začátek nové éry the Gunners, nový stadion, budování nového týmu a velké očekávání. Ale hlavně Wenger byl v té době ještě progresivní manager, který dokázal uznat chybu, občas si posypal hlavu popelem. To je ale 10 let zpátky, očekávání jsou pryč a ten nadějný tým (i když několikrát „slepovaný a znovu opravovaný“) krom 2 FA Cupů nic nevyhrál. V podstatě se dá říci, že jsme se nikam ani herně neposunuli, ba naopak můžeme jen vzpomínat na kouzelnou hru Arsenalu.
        A nemůže být přece možné, aby manager za těchto okolností dostal novou smlouvu. A i pokud by ji dostal, měl by být natolik soudný, aby ji odmítl. Historie pamatuje hodně trenérů, kteří od týmu odešli s tím, že už mu nemají co dát. Jenže pokud tohle Wenger nevidí a myslí si, že náš tým vede správným směrem a podepíše, zřejmě nás nečekají nikterak úspěšné roky.

Napište komentář

Musíte být pro přidání komentáře.