Hodnocení hráčů

Arsenal 0:2 West Ham –

 

Zdravím všechny příznivce Arsenalu,

dnes nás čekal úvodní zápas nového ročníku Premier League, kdy jsme na Emirates Stadium přivítali hráče West Hamu. Soupeř tvrdě trestal naše chyby a překvapivě si odváží všechny tři body. Výkony našich hráčů byli v mých očích následující.

Brankář

  • 4,5

    Petr bude chtít na svůj první zápas v Premier League v dresu Arsenalu rychle zapomenout. Neměl skoro žádnou práci, ale jeho špatné vyběhnutí usnadnilo Kouyatemu otevření skóre. Při druhém gólu, těžko říct, ale myslím, že nemá svědomí úplně čisté. Každopádně k té střele nemělo vůbec dojít. Pak si připsal ještě dva pohodové zákroky. Jeho výkopy nacházeli hráče Arsenalu. Sem tam jsem měl trošku strach z jeho rozehrávky.

Obrana

  • 5,0

    Hráči West Hamu naše krajní obránce dnes příliš nezaměstnávali. Mathieu měl tak prostor pro útočné výpady, kterých bylo ovšem docela málo. Párkrát velmi pěkně odcentroval, jednou vyslal pěknou tvrdou střelu. Myslím, že nepodal špatný výkon, ale Héctor se mi zdá být v současnosti lepší volbou.

  • 5,5

    Per předvedl pár hezkých obranných zákroků, některé působili dosti krkolomně, ale naštěstí splnili svůj účel. Párkrát lehce zaváhal, naštěstí bez větších následků. Rozehrávka byla typicky na jistotu, do stran, na nejbližšího hráče.

  • 6,0

    MAN OF THE MATCH

    Tvrdý, rychlý, dominantní, tak bych zjednodušeně definoval výkon Laurenta. Ve vzduchu byl neomylný a vyhrával všechny souboje, dobře křižoval soupeře a svou rychlostí si žádného nenechal utéct. Několikrát se snažil podpořit útok. Jeho rozehrávka byla přesná. Jediné zaváhání si připsal při gólu Kouyateho, kdy zaspal a společně s Čechem útočníkovi West Hamu usnadnili práci. Přesto si myslím, že byl dnes nejlepší hráčem Arsenalu.

  • 5,0

    Stejně jako Mathieu měl minimum práce směrem vzad. V útočné fázi byl dnes málo cítit. Několikrát sporadicky zaútočil, vybojoval nějaké fauly na dobrých pozicích a vyslal pár relativně kvalitních centrů. Celkově z mého pohledu průměrný výkon.

Záloha

  • 5,5

    Opět ukazoval, že je obrovsky nepříjemný, dotěrný a extrémně úspěšný při snaze získat míč. Mimo skvělé vyplňování prostoru přidal do své hry i pěkné dlouhé centry na krajní hráče. Samozřejmě několikrát se mu to nepovedlo, ovšem některé jeho přenesení hry byly velice pohledné. Připsal si i pár hloupých a jednoduchých ztrát, ale vždy je dokázal napravit on sám nebo některý z jeho spoluhráčů.

  • 5,0

    Pro mě ve hře dnes relativně neviditelný a nevyužitý. Trošku mě mrzí, že se neodváží ke střele, dnes několikrát natahoval, natahoval, až z toho nic nebylo. Co zdobí jeho hru, jsou centry ze standardních situací. Tyto míče letící do vápna soupeře, vždy představují obrovské nebezpečí a dnes to byla asi nejnebezpečnější činnost, kterou Arsenal dokázal vyprodukovat.

  • 5,5

    Dnes nevymyslel žádnou gólovou přihrávku. Předvedl nám několik povedených kombinací se svými spoluhráči, jednou se téměř protlačil ke gólové šanci, kdy byl jeho průnik a následné zakončení na poslední chvíli zblokován Tomkinsem. Připsal si jednu velice lehkou ztrátu. Ve druhém poločase působil dosti odhodlaně s výsledkem něco udělat. Tato odhodlanost postupně přerůstala ve frustraci. Přesto Mesut skvěle v závěru zabral dozadu a pomohl ubránit protiútok. Mám pocit, že přes léto ještě více zamakal na svém těle a začíná být velice složité odstavit ho od míče.

Útok

  • 5,5

    Alex se ukazuje ve velmi dobrém světle, tedy pokud zrovna neztrácí míče na hranici velkého vápna. Začnu od toho pozitivního. Jeho dribling je fenomenální, když se nadechne k sólu, jen těžko se odstavuje od míče. Dnes z jeho průniků vzniklo několik velmi zajímavých příležitostí. Kdyby jeho volej z 11. minuty skončil v síti, byl by to jasný gól sezóny. Ke konci zápasu ještě rozvlnil síť, pro fanoušky Arsenalu bohužel pouze z druhé strany. Teď to horší – Alex poměrně často ztrácí míče na velmi, velmi blbých místech. Dnes z toho vzniknul Zarateho gól, kdy Alex při snaze vyvést míč, jej lehce ztratil. Místo snahy míč znovu získat odběhnul někam stranou a Zarate pěknou střelou překonal Čecha. Pokud se vyvaruje těchto ztrát tak bude pro Arsenal jen a jen přínosem.

  • -

  • 5,0

    Taková šedá myška zápasu. Pár minut jsme ho vlastně neviděli a najednou se dostal k zakončení, centru apod. Nebyl to úplně jeho zápas a podle toho jeho výkon vypadal. Měl pár slušných kombinací, hlavně výměna přihrávek s Mesutem byla povedená. Ovšem dokázal i lehce ztratit míče, zazdít útok špatnou nahrávkou. Když se tak ohlédnu za zápasem, vlastně nevím, co a kde dnes Aaron hrál. Snad to ví alespoň on.

Střídající

  • 5,0

    Theo se probojoval k jedné střele, jednu gólovou dorážku zblokoval bránící hráč. Jinak nebyl moc vidět, několikrát se zapojil do kombinace, zkusil nějaký průnik nebo si obhodil hráče, ale gól se mu vsítit nepodařilo.

  • 5,0

    Byla na něm vidět nerozehranost, kdy několikrát řešil situace špatně. Přesto byl místy cítit, několikrát si vyměnili míč s Mesutem. Škoda jeho šance v závěru zápasu, jeho slabý obstřel byl lahůdkou pro Adriána. Věřím, že brzo nabere svojí obvyklou formu a bude dávat jeden gól za druhým.

Co na to říct? Letos ten titul bude i s porážkama, takže Invicibles se opakovat nebudou. Trošku studená sprcha na úvod, ale nemá cenu bláznit a hnojit na všechny, kterým se něco nepovedlo. Statistika střel je úsměvná, jen šest pokusů z 24 mířilo na bránu. To budou muset kluci trošku zlepšit. Další zápas nás čeká za týden s Crystal Palace. Věřím, že si za týden spravíme náladu.

Napište komentář

Musíte být pro přidání komentáře.