Arsenal FC – Bolton Wonderers – Hodnocení hráčů

I přes varování, že toto bude velmi těžké hodnocení, a jakkoli ho napíšu, stejně se najde někdo, komu se nebude líbit, rozhodl jsem se ho nakonec sepsat…

Almunia – 6 – Včera nepředvedl příliš jistý výkon. Dvakrát si nekřikl na obránce – mám míč, což mohlo klidně rezultovat v inkasovanou branku. Také nechytá centry, ale pouze je vyboxovává…, to je známka toho, že jeho sebevědomí asi nebude na příliš vysoké úrovni…, ale je třeba uznat, že na konci zachránil vítězství, ale ani to nestačí na vyšší známku, než 6.

Clichy – 7 – Naprosto jsem nepochopil, proč Davies nedostal žlutou kartu za neustálé tvrdé fauly na našeho beka…, nevím, jestli spolu mají tito dva nějaké nevyřízené účty, ale připadá mi zvláštní, že rozhodčí takové fauly netrestá. Gael hrál včera velmi dobře, jak v obraně, tak i v útoku, ačkoli byly jeho centry občas velmi nepřesné. Navíc založil gólovou akci skvělým vysunutím RvP.

Touré – 7,5
– Rozdíl mezi Kolem a Gallasem je ten, že Kolo bojuje o všechny míče, nehledě na to, zda-li má šanci ho získat. V tomto zápase Kolo ukázal vášeň a fotbalové srdce, které jsem po jeho jmenování kapitánem očekával. Doufám, že bude v takovýchto výkonech pokračovat i nadále- jistý v defenzívě, podporuje ofenzívu. Přesně tak to má být. Jeden z jeho letošních nejlepších výkonů.

Djourou – 7 – Nevzpomínám si, že by včera udělal směrem dozadu nějakou chybu. Spolu s Kolem si skvěle rozuměli, a dokázali si poradit s fyzickou hrou útočníků Boltonu. Dnes oba dva ukázali, že toto je nejlepší složení obranné dvojice.

Sagna – 7,5 – Některé jeho centry byly sice nepřesné, ale jinak včera předvedl velmi dobrý výkon, rozuměj, jeho standart. V obranné činnosti bych mu nevytknul naprosto nic. S Ebouém si dnes docela rozuměl, a skvěle podporoval útok.

Nasri – 8 – Skvělý výkon. Začíná ukazovat konzistentnost ve svých výkonech a začíná splácet těch 11 melounů, co za něj Wenger v létě vyplácl. Lítá po celé záloze, tvoří naší hru, a vždy se snaží najít někoho v lepší pozici. Navíc, ta přihrávka na Adeho…dokonalost… Téměř neztrácí míče, a většina týmu se teď řídí podle něho. Jeho výkon se taktéž zlepšil, když začal hrát ve středu zálohy, a i když vím, že se to nestane, moc bych si přál, abych ho tam viděl i proti Hullu.

Diaby – 5 – Diaby je hráč, který v současnosti vlastně ani neví, na jaké že to pozici má v Arsenalu hrát. Je sice velmi nadaný a skvěle technicky vybavený, ale pokud to v zápase nedokáže nějak zužitkovat, nic to neznamená. Sice možná na trénincích předvádí kousky s míčem, které by mu záviděla i Kristýnka, ale když hrajete zápas, důležitější než takové věci je především to, abyste coby hráč dodržoval taktické pokyny, a hrál dobře pozičně. To včera Abou ani náhodou neukázal. Navíc ztrácel až příliš velké množství míčů. V tomto zápase nejslabší hráč Arsenalu.

Denílson – 7 – Skvělý výkon. Ve středu zálohy byl velmi produktivní, a byl také velmi disciplinovaný. Skvělé přihrávky, skvělý fotbalový rozhled, nic nepokazil. Navzdory tomu, že občas podává nevyrovnané výkony, začínám si jeho hru užívat, a věřím, že dělá všechno pro to, aby se z něj stal hráč světové třídy. Navíc, dnes i skvěle bránil, což v posledních zápasech příliš nedělal.

Eboué – 6,5 – Myslím si, že včera hrál celkem dobře…no, v tom slova smyslu, že nepokazil moc přihrávek, a nezmatkoval směrem dozadu, kde skvěle kryl Baca. Ale když se podíváte na naší hru, musíte uznat, že Eboué málokdy vymyslí něco kreativního (pravda, to se dnes několikrát stalo, ale od křídelního hráče bych toho přece jenom očekával víc.) Když hraje v záloze…, dost často mám pocit, že je tam jenom do počtu. Coby záložník potřebuje góly a kreativitu, aby na kraji zálohy podporoval útok. Nevím, je to sice asi momentálně nejlepší varianta na pravou stranou zálohy, ale je to taková z nouze ctnost. Podle mě na základ v Arsenalu nemá, i když uznávám, že oproti loňské sezoně, kdy jsem ho nesnášel, se rapidně zlepšil, ale pořád to nestačí. Uvidíme za rok. Teď hraje jako průměrný záložník, což je, jak říkám, oproti loňsku výrazný pokrok.

Adebayor – 5,5 – Já naprosto nesnáším jeho stahování se pro míče do zálohy. Je to krucinál přece hrotový útočník, ne? Ano, takhle sice hraje pro tým, ale vzhledem k tomu, že RvP je spíše podhrot, hrajeme pak 4-6-0. Dnes navíc tu hranici, kam si chodí do zálohy, posunul ještě hlouběji. To samozřejmě redukuje jeho útočnou aktivitu, což naší hře příliš nepomáhá. Dnes nehrál v ideální pohodě, což jenom dokázala ta neuvěřitelně promrhaná gólová šance. Útočníkem č.1 v tomto zápase tak byl někdo jiný…

RvP – 8
– Ano, byl jím Robin van Persie. Stává se z něj postupně útočník numero uno v Arsenalu. Jeho kdysi zraněními ztracená forma je zpět. Bojuje o každý míč, nikdy se nevzdává, je silný v osobních soubojích, a tvoří i šance pro ostatní spoluhráče – viz. gól Bendtnera. Navíc, je i velmi nebezpečný v pokutovém území, a pokud dostane od zálohy míč, který potřebuje, jeho doteky s ním jsou prostě naprosto…. geniální. Jediné, co dnes Holanďanovi chybělo, byl vstřelený gól, ale aspoň že si na své konto připsal velmi důležitou asistenci. Až začne pravidelně střílet branky…, pak budeme mít v kádru útočníka top class kvality. 

Náhradnící:

Vela – 6,5 – Po jeho příchodu jsme najednou začali hrát o moc lépe, což bylo možná způsobeno i přesunem Nasriho do středu zálohy, ale Mexičan na tom má nepopiratelnou zásluhu také. Tento mladíček má všechny potřebné ingredience k tomu, aby byl pro obrany soupeřů skutečnou hrozbou, a pravidelně ukazuje, že má na to hrát v základní XI. Proč v ní včera nebyl?

Bendtner – 6,5 – Po kritice jeho osoby se asi hodně dlouho díval do zrcadla, a zjistil, že aby si vysloužil místo v základu, musí na sobě začít ale opravdu tvrdě pracovat. Rozhodně to byl od něj dnes lepší výkon než na jaké jsme od něj z letoška zvyklí. Sice pokazil hodně přihrávek, ale aspoň nás dnes zachránil vstřelenou brankou. Proto 6,5.

Rambo – Na hřišti byl moc krátce na to, abych ho mohl hodnotit.