AW po zápase s Burnley

Arséne Wenger se po velmi vypjatém závěru zápasu proti Burnley, v jehož nastaveném čase byl poslán na tribunu, zúčastnil tiskové konference, kde mimo jiné odpovídal na dotazy ohledně Granita Xhaky, Alexise a penaltových zákroků.

Náš Boss odpovídal na dotazy ohledně toho…

zda viděl penaltový incident v našem vápně…
Viděl jsem to a nepřipadalo mi to jako penalta, ale možná to penalta byla, nevím.

o penaltě Arsenalu a červené kartě pro Granita…
Naši penaltu jsem viděl až v televizi. Myslím, že to penalta byla a červená taky. A Xhakova červená? Budu se na to muset ještě podívat znovu. Slyšel jsem ohlasy, že to na červenou bylo. Musí kontrolovat svou hru a neoslabovat tým svou neschopností kontrolovat své zákroky. Nenabádáme naše záložníky, aby šli na zem do takovýchto zákroků, chceme, aby stáli na nohou a vyvarovali se těchto faulů. Pokud je to ošklivý zákrok, tak je to na červenou.

zda je z Xhaky zklamaný…
Jsem zklamán, že jsme hráli v deseti lidech, ano.

o tom, že John Moss vyloučil Xhaku již podruhé v sezóně…
Už jsme dostali dvě červené a byli proti nám nařízeny čtyři penalty v domácích zápasech této sezóny. Nemůžeme říct, že si to usnadňujeme, nebo že to máme lehké.

o jeho vyloučení na tribunu…
Nevěděl jsem, že jsem byl vykázán na tribunu, ale byl jsem poslán pryč. Myslel jsem, že se mohu dívat z koridoru, víte. Poté jsem šel dovnitř a dodíval se na zápas v televizi.

zda toho lituje…
Lituji naprosto všeho. Měl jsem být zticha, jít do útrob stadionu a domů, v podstatě. Omlouvám se za to.

zda mluvil se čtvrtým rozhodčím…
Zatím ne, protože jsem musel na tiskovku. Nebylo to nic ošklivého. Řekl jsem něco, co ve fotbale slýcháte každý den a v devíti případech z desíti za to nejste vykázán na tribunu. Ale pokud jsem, tak jsem – měl jsem být radši úplně zticha. Byl jsem celý zápas klidný, více než obvykle, jen ne těch posledních pár minut.

o tom, co si nakonec o zápasu myslí…
Byl to velmi intenzivní zápas proti týmu, který nám to velmi znepříjemňoval, museli jsme být trpěliví a museli jsme se vyvarovat chyb v obraně proti jejich přímé hře, což se nám vcelku dařilo. V okamžiku kdy jsme vedli 1-0 a šli do desíti jsme si to podstatně zkomplikovali a bylo to trošku na hraně. Nevytvořili si ale příliš šancí, nebezpeční byli ze standardních situací, z dlouhých nákopů a branka z penalty byla velmi frustrující. Coquelin řekl, že se jej nedotkl, ale neviděl jsem to, nakonec se nám ale podařilo získat už nepravděpodobné vítězství, protože když hrajete v 10 proti 11 a zbývají vám dvě minuty do konce, tak je to velmi náročné. Jsme ale týmem, který do toho jde naplno až do konce, bez ohledu na to, co se stane, a to je dobrá vlastnost.

o vítězství, zatímco rivalové ztratili body…
Byl to důležitý zápas, ale ne rozhodující. Myslím, že pro nás je nyní důležitější vybudovat si určitou sérii dobrých výsledků. Je to důležitější, než sledovat tabulku. Myslím, že po dvou porážkách jsme si vytvořili dobrou sérii. Nyní jsme v pozici, kdy musíme v tomto trendu pokračovat, takže každý další zápas dodá další sebedůvěru a přesvědčení.

o Alexisově penaltě ‚alá Panenka’…
Ano, bylo to skvělé.

o tom, že byl první volbou na penaltu…
Už jich za nás pár nedal. Ve skutečnosti nebyl první volbou – to byl Giroud. Byl až druhý v pořadí, ale jakmile skórujete, musíte to přijmout a jen říct ‚dobrá práce‘.

/arsenal.com/