Arsenal 1-0 Real Madrid

 

Emmanuel Adebayor si opět získal srdce všech fanoušků Gunners po dnešním skvělém výkonu, který korunoval brankou z pokutového kopu. Díky této brance nakonec Arsenal vyhrál 1-0.

HIGHLIHTS V ČLÁNKU! AKTUALIZOVÁNO!!!

Dnes Arsenal nastoupil ke svému druhému a poslednímu střetnutí na letošním ročníku Emirates Cupu. Střetl se v něm s posledním mistrem španělské ligy, Realem Madrid.

Zahajovací sestava Arsenalu:

 

Almunia

Sagna – Senderos – Gallas – Clichy

Walcott – Denilson – Diaby – Nasri

Adebayor – Van Persie


Místo:
Emirates Stadium

Čas: 3.8.2008 17:15

Rozhodčí: Mark Clattenburg

Live: Sport 1, nebo zde

Předchozí střetnutí:

8.3.2006 – Champions League – Arsenal – Real Madrid – 0:0

21.2.2006 – Champions League – Real Madrid – Arsenal – 0:1

8.11.1999 – Přátelský – Arsenal – Real Madrid – 3:1

13.9.1962 – Přátelský – Arsenal – Real Madrid – 0:4

Na Afrického útočníka během včerejšího zápasu několik části stadiónu dokonce i bučelo, ale dnes Emmanuel dokázal, že rozhodně má na to, aby opět nastřílel přes 20 gólů za sezónu.

 

Utkání bylo ale poznamenáno hrozivě vypadajícím(nevím, jestli vám, ale mě se při tom pohledu vybavil zápas proti Birminghamu) zraněním Holanďana Wesleyho Sneijdera, kterému svou nešikovností přivodil zranění Abou Diaby.

 

Arsenal začal zápas rozhodně lépe než Real Madrid. První dobrou příležitost si Kanonýři vypracovali v 9. minutě, kdy si několikrát vyměnili míč Emmanuel Adebayor a Robin van Persie, který nakonec po straně uvolnil Thea Walcotta. Ten ale nechal přízemní střelou z úhlu Jerzyho Dudka v bráně Realu naprosto klidným.

 

Adebayor se ocitl v největší šanci prvního poločasu ve 32. minutě. Van Persie ho našel svým  přesným centrem před bránou, ale tožský internacionál nedokázal svou hlavičku usměrnit do brány.

 

Real “ohrozil“ Almuniu v prvním poločase pouze jednou, to když se k šanci dostal Javi Garcia, ale svou střelou z dálky ohrozil tak pouze diváky na tribunách.

 

Dudek zabránil i ve 39. minutě Arsenalu ve vstřelení prvního gólu. Do velmi dobré šance se dostal Brazilec Denílson, ale bývalý brankář Liverpoolu jeho střelu vyrazil na roh. Z něj se dostal k hlavičce Adebayor, ale ani tentokrát nemohli příznivci Gunners oslavovat vstřelenou branku.

 

Gól si mohli zařvat až ve 48. minutě, kdy sudí Clattenburg nařídil penaltu. Provinil se Michel Salgado, kteý zezadu srazil Robina van Persieho při zpracování míče. Adebayor ukázál velkou dávku odvahy, a vzal zodpovědnost při zahrávání kopu na sebe. Prudkou střelou do pravého rohu branky ale nedal polskému gólmanovi žádnou šanci. Při oslavě vstřelené branky Adebayor zuřivě líbal znak Arsenalu na svém dresu jako důkaz toho, že jeho srdce patří pouze na sever Londýna.

 

O poločase posílil sestavu Realu Wesley Sneijder, ale už po 15. minutách musel předčasně ze hřiště, kvůli ošklivě vyhlížejícímu zranění, které mu způsobil Abou Diaby.

 

Wenger poté poslal na hřiště místo Van Persieho Carlose Velu a místo Walcotta Emmanuela Ebouého.

 

V 69. minutě mohl Adebayor svůj gólový účet dnešního zápasu ještě rozšířit, když prokličkoval okolo 4 hráčů Realu až před Dudka, ale míč poslal po zemi těsně vedle brány.

 

Tožský hráč byl po tom za bouřlivého potlesku vystřídán za Nicklase Bendtnera, zatímco Samira Nasriho nahradil mladíček Jack Wilshere. Ten i dnes svým výkonem ohromil celý stánek Emirates Stadium, obzvlášť když se po levé straně prořítil obranou Realu.

 

Na konci ještě přišel na hřiště místo kapitána Williama Gallase Johan Djourou.

 

Celkově se jednalo o velmi povedený zápas. Svůj potenciál v něm naplno demonstrovali Denílson, Samir Nasri, Theo Walcott, Bacary Sagna, Emmanuel Adebayor a Robin Van Persie. Dokonce i Abou Diaby měl povedených pár míčů. Největším tragédem dnešního zápasu byl už jako tradičně Emmanuel Eboué.

 

Největší zklamání zápasu podle gunners.cz – Výkon Emmanuela Ebouého. Byl na hřišti jenom něco přes 20 minut, a stačil pokazit všechno, co mohl. Vyjímaje toho ještě stačil za úplně zbytečný zákrok na polovině soupeře inkasovat žlutou kartu. Říkejte si, co chcete, ale tenhle tragéd zkrátka podle mě do základní sestavy Arsenalu nepatří. Už od loňské sezóny mi z něj tečou nervy, kdykoli se k němu přiblíží míč.

 

Největší pozitivum zápasu podle gunners.cz – Schopnost týmu otřepat se z nepovedeného včerejšího zápasu proti Juventusu. Skvěle své kritiky umlčel Emmanuel Adebayor, který prokázál, že konkurence v útočné řadě Arsenalu bude letos opravdu velká. Mimo něj se v dobrém světle ukázali ještě Denílson a Samir Nasri, kteří si rozhodně svými dnešními výkony řekli o místo v prvním týmu Kanonýrů.

{youtube}su7SbRPh18g{/youtube} 

{youtube}c9DWGWny6A8{/youtube}

{youtube}LYd6aSZZzIY{/youtube}