Arsenal FC 2-3 West Bromwich Albion – Hodnocení hráčů

Nečekaná prohra znamená výstrahu před soubojem s mistrem…

Almunia – 4,5: Začal velmi dobře, po dobrém zákroku konečky prstů a chycené penaltě už jsem si tak nějak rozmýšlel, co mu dám. To by ale bohužel nesměl přijít ten jeho nesmyslný kolaps šeredně připomínající situaci z finále CHL 2006. Všemu nasadil korunu o něco menší chybou, ale prostě chybou, u gólu třetího. Takovéhle situace skutečně mohou vytvořit snad jen brankáři AFC.

Sagna – 5: Prakticky si podával svůj standard až do prvního gólu, kdy nechal neuvěřitelné množství prostoru Thomasovi, který si z něj udělal dobrý den a předložil míč k zakončení do prázdné brány. Thomas nedal Bacovi chvilku klidu prakticky celý zápas. Centry od Baca spíše slabota, plachtící míče se prostě hlavou do brány dopravit nedají.

Squillaci – 5,5: Určitě lepší ze stoperské dvojice, možná také zapříčiněno menším množstvím práce, ale na to se nikdo ptát nebude. Vyhrál několik klíčových soubojů o míč, které by znamenaly asi další zkázu v brance AFC. Několikrát dobře vybojoval míč, všiml jsem si, že je slabší v rozehrávce na delší vzdálenost, ale pokud si bude kvalitně plnit své defentivní úkoly, budiž mu odpuštěno.

Koscielny – 4,5: Začíná nám zajímavý boj o post druhého stopera vedle Vermaelena. Koscielnyho slabiny začínají vylézat na povrch. Ve hře hlavou je špičkový, to asi už víme všichni, ale co to dnes mělo znamenat? Soupeř přijel hrát po zemi a při každém útoku po zemi z Koscielnyho strany bylo aspoň nějaké nebezpečí. Může mi někdo vysvětlit, proč před druhým gólem, když měl soupeřův hráč míč ve vápně a chtěl střílet, Koscielny nešel blokovat hráče, ale míč? Stát ve vlastním území dva metry od hráče je velká chyba, tam si stoper musí udělat respekt a být rázný. Koscielny to dneska nezvládl, skutečně nezvládl.

Clichy – 5: Pokračuje ve slabých výkonech, nutno říci, že mu k nim pomáhá Arshavin. O centrech se už zmiňovat nebudu. Gael byl dnes měkký, nedůrazný, špatně vyhodnocoval situace jak dopředu, tak dozadu, ostatně stejně jako celý tým.

Song – 5: Začal dobře, měl dva tři dobré defenzivní zákroky, ale postupně chyboval stejně jako zbytek týmu. Obvykle se mu míč lepí na nohy, dnes se od nich míč odrážel. Osobní souboje mu dělaly velké problémy, zaspal při přeírání Jary před druhým gólem soupeře. Chtěl být všude, ale vlastně nebyl nikde, měl by se zase vrátit k poctivé hře DM, Arsenal dnes ve středu hřiště propadl hlavně díky němu a Diabymu.

Diaby – 4,5: Nedobrý tah. Po zranění naprosto mimo, jednou dvakrát si podržel míč a poslal ho dopředu, ale to je málo, soupeři mu míče dokonce vypichovaly.

Nasri – 7: Na poměry dnešních výkonů je jeho výkon hvězdný, ale taky ne kdovíjaký. Rozjížděl se pomaleji, ale byl to on, kdo se snažil vymýšlet a postupem času se mu to dařilo víc a víc, bral na sebe zodpovědnost a hrál prakticky sám, dal dva góly, nejlepší z hráčů AFC.

Eboue – 5: V prvním poločase spousta zkažených lehkých přihrávek, byl neustále v pohybu, vlevo, vpravo i uprostřed, ale dnes neměl takovou fotbalovou kvalitu, aby mohl udělat rozdíl a bylo to znát. Dal velmi kvalitní centr Arshavinovi, chyběl kousek. Vypomáhal Bacovi na pravé straně, ale jinak rozpačitý výkon, je těžké hrát jednou beka a podruhé křídlo, dokonce skoro až hrota.

Arshavin – 6: Fotbalově jeden z jeho lepších zápasů, přesnost v noze má, nebojí se vymyslet, koneckonců tuším, že má 2 asistence. Takticky ovšem špatný, ostatně jako vždy. Při druhém gólu mu utekl jeho hráč Jara, který se rozběhl a Arshavin místo toho, aby si uvědomil, že mu jeho hráč utíká, a že vzadu propadáme, tak se zastavil. Samozřejmě to mohli zachránit další hráči, ale zárodek branky leží na bedrech Arshavina. Nevidím ho vracet se sprintem za míč, nevidím ho dávat góly, co s ním?

Chamakh – 5,5: Bojoval a pral se, neměl adekvátní podporu, neměl dostatek míčů, neměl nic. Pokud dnes mohl dát nějaký gól, bylo by to jen hlavou, na to zas ale nedostal prakticky pořádný centr, což je vzhledem ke kvalitě centrů krajních obránců logické, taková hra je potom pro útočníka těžká. Těžko ho hodnotit, prakticky za nic nemůže.


Střídající hráči

Wilshere – 6: Nijak zvlášt hru nerozhýbal, ničím vyloženě výrazným nepřispěl. Dal pár nejen přesných, to umí dneska v AFC každý, ale především rychlých pasů, což se musí ocenit. Minimálně přinesl alespoň částečné zlepšení do naší hry.

Rosický – 5,5: To samé se dá říct o Tomášovi, ten se pohyboval spíše u strany, takže neměl tolik manévrovacího prostoru jako Jack, ale hru alespoň částečně zrychlil, snažil se, mohl dát i branku, ale tak, jak mu bůh nadělil do přihrávek, mu ubral do střel.

Vela – 5: Ptám se sám sebe, co tenhle člověk proti zalezlému soupeři může předvést. Dopředu mi bylo jasné, že nic. Já mám pořád Carlose za gólového hráče a ne za hráče do lajny, kromě CC se ale neprosadil ani na jedné pozici, stejné to bylo dnes. AW upřednostnil Velu a já to respektuju, já bych v té situaci, jaká byla, raději upřednostnil sílu, čili JETa, to si ale AW netroufne.

Výkon od prvních minut nevěstil nic dobrého a dnes při nás štěstí nestálo a zaslouženě jsme prohráli. Chybělo nám všechno, co zdobí Arsenal – rychlost, přesnost. Chyběla nám i alespoň nějaká tvrdost, měli jsme velké problémy vyhrávat souboje o míč, měli jsme problémy vlastně úplně se vším. Nepresovali jsme, přijde mi, že hráči jako Diaby to snad ani neumí, jaký rozdíl oproti středečnímu presingu hráčů Wilshere, Nasri, Lansbury, Rosicky, dnes presoval akorát Chamakh a Nasri, takhle se to hrát nedá. Nic jiného než slovo ostuda napsat nejde, soupeř byl na náš styl skvěle připraven, projevili jsme nedostatek variablity, neschopnost udělat včas herní změnu, zkrátka nic, překvapivá, ale zasloužená prohra. Co naplat, uvidíme, co dál.

See Ya