Arsenal 2-1 Birmingham City – Hodnocení hráčů

Vydřené vítězství a smazání ztráty na ty nejlepší…při špatném výkonu dobré zprávy, jaký paradox

Fabianski – 7,5: Výkon hodný brankáře číslo 1. Kromě jedné dvou situací byl naprosto excelentní, jeho čtení hry dnes na jedničku, v klíčových situacích naprosto přesný, jistý, skvělý boxing, přesné a kvalitní odkopy, naprostá koncentrace a jistota, je vidět velká sebedůvěra, jen tak dál.

Eboue – 7: Útočnější verze pravého beka, přitom ale velmi slušná práce vzadu. Nebojí se dojít do vápna, to na něm velmi cením. V soubojích 1 na 1 si na něj žádný z hráčů soupeře nepřišel, míče odebíral čistě, kromě nůžek, které znamenaly žlutou, dnes neměl problém a jeho výkon byl rozhodně přínosem.

Squillaci – 6,5: O fous lepší z dvojice stoperů, přesto příliš neprověřen, Žigič většinou hrál na Johanna, Squillaci měl práci značně ulehčenou. Hlavou je ale velmi dobrý, to potvrdil při standartkách. Ulehčená práce pro kapitána.

Djourou – 6: Johannka se do toho nemůže dostat. Jak už jsem říkal výš, Žigič hrál převážně na něj, většinu toho taky vyhrál, to Johannovi nemůžeme mít za zlé, ale gól padá jasně na Johannova bedra. Tolik volnosti jedinému nebezpečnému hráči soupeře zkrátka v jeho oblíbené disciplíně nechat nemůže. Při gólu byl od hráče příliš daleko, byl příliš nedůrazný a toho soupeř hezkým gólem využil. Johann rozhodně nebyl špatný, ve zbytku si nevedl špatně, ale já pořád ty výkony z let minulých nevidím.

Clichy – 7: Zlepšený výkon Gaela dopředu, vhodně doplňoval své spoluhráče, dozadu opět dovolil soupeři dva tři průniky, které zůstaly nepotrestány, za což samozřejmě nemůže jen on, na tom má svou vinu i hráč před ním. Byl asi nejzaměstnanějším hráčem obranné čtyřky, ale dovedl si poradit, určitě posun oproti předchozím výkonům.

Song – 7: Já prostě nevím, na jaké pozici hraje. Při postupném útoku soupeře se stačí vrátit a plnit roli DM, při rychlých brejcích nikoliv a tam vidím v těžkých zápasech potíže. Rozhodně ho ale nemůžu za dnešní výkon kritizovat, to naopak. Jeho kontrola míče je mimořádná, na malém prostoru je s míčem výborný, trošku horší už je to v pohybu a právě proto se podivuji, co že to dostává za úkoly. Poslal excelentní přihrávku před naším druhým gólem, hodně se tlačil dopředu, ale není to ten hráč, který pošle nějakou tu kolmici, ani dnes tomu tak nebylo, přesto výkon na hranici svých útočných možností, kvalita.

Diaby – 6,5: Já ho ani komentovat nemusím, protože prakticky píšu pořád to stejný. Jeho hra od vlastní poloviny až k hranici 25 metrů od brány soupeře je výborná, dnes mu prakticky nikdo nebyl schopen vzít míč. Jeho velké jenže je v rozběhnutí se a pravidelném zastavování se před vápnem soupeře a vracením míče mimo nebezpečné území. Střelba mu taky nic moc neříká, neustálé dávání přednosti někomu jinému mi lezlo krkem, když už vystřelil, byla to špatně vyřešená situace, protože měl přihrávat. V dobrých šancích přihrával pozdě, on se mi na pozici záložníka, který hraje pod útočníkem, zkrátka nelíbí.

Wilshere – 7,5: Asi není debat o tom, kdo bude MOTM. Jack se v první půli trochu hledal, rozjížděl se pomaleji, nechodil tolik dopředu, spíše se držel zpátky u půlky. Ve druhé půlce začal se svými nájezdy a hned jsme byli o něco nebezpečnější. Skvěle kombinoval, hrál na jeden dotek, jeho kontrola míče byla opět úžasná, jeho dribling byl úžasný, jako správný Angličan rozdával i přijímal, další ze série vynikajících výkonů, bez debat hráč do základu, bohužel teď bude 3 zápasy chybět.

Nasri – 6,5: Vzal na sebe odpovědnost a vyrovnal, jeho rohy nejsou špatné, alespoň pořád nelétají na přední tyč, ale ani s tím se nemůžeme smířit. Ze strany nebyl tak nebezpečný, opět jsme většinu nebezpečnějších akcí tahali přes střed. Měl jednu střelu ke konci zápasu, bohužel byla doprostřed. Nese vinu na gólu, rozhodně neměl napadat vhazujícího hráče, to měla být Eboueho práce, Fahey měl být Nasriho, dostal neskutečné množství prostoru a využil toho.

Arshavin – ???: Já bych k němu rád něco napsal, ale to bohužel nejde. Prakticky vůbec neexistoval, když už existoval, tak pokazil dvě patičky, hraje pořád větší a větší nesmysl, v tuto chvíli nemá co nabídnout.

Chamakh – 7: Diver jeden nešikovnej. Jiný asi už nebude. Dnes opět hrál převážně zády k brance, hra jeden na jednoho pro něj neexistuje, přitom technicky je na tom výborně. Platný byl, dal gól a druhý zařídil. Velmi špatné vyřešil situaci hned na začátku zápasu, měl polovinu branky prázdnou. Opět bojoval, dobrý výkon.

Střídající hráči:

Rosický – Opět střídal, obešel Carra, kvalitně vystřelil, vždy oživí, i dnes.

Bendtner – Ve formě určitě není, míče mu odskakovaly, chce to čas.

Přesvědčivý výkon to ani zdaleka nebyl, ač jsme drželi míč převážnou část zápasu, hráli jsme špatně, neefektivně. Dozadu nejsme schopní udržet čisté konto, dávají nám góly vemena jako Ngog nebo Žigič, vepředu jsme byli opět neefektivní, rád bych věřil tomu, že jsme aspirant na titul, ale mohu?

See Ya