Arsenal FC : Olympique – PREVIEW

PREVIEW+ favourite line-up

 

{tab=Základní info}

1.11.2011 (úterý)

 

 

20:45 (SEČ)



The Emirates Stadium




 

Referee: Paolo Tagliavento (ITA), Assistant referees Nicola Nicoletti (ITA), Massimiliano Grilli (ITA)

 


Nova Sport, TF1, wiziwig.eu, myP2P, atdhe.fm, fromsport a další

 

 

{tab=Nominace}

Nominace bývají zveřejněny den před zápasem 

ARSENAL

Szczesny, Santos, Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen, Walcott, Song, Ramsey, Arteta, Van Persie, Gervinho, Fabianski, Rosický, Park, Benayoun, Frimpong, Djourou, Arshavin, Oxlade-Chamberlain, Miyaichi.

 Wilshere, Diaby, Sagna, Gibbs, Chamakh

OLYMPIQUE DE MARSEILL


{tab=Možná sestava}

Předpokládaná sestava by Patrick :

Komentář by Patrick:

Arséne Wenger na tiskovce před utkáním na Fulham Rd řekl, že následující dva zápasy jsou pro klub mimořádně důležité. 

Ano, famózní výsledek s Chelsea na RED BRIDGE sice neovlivnil naše postavení v tabulce výrazně, ale  bodově jsme se přiblížili vysněnému čtvrtému  místu. I když, liga je ještě hodně dlouhá. Ještě výrazněji ale může ovlivnit celý náš podzim a jaro úterní zápas na The Emirates. 

Pokud Arsenal v úterý zvítězí, bude mít 10 bodů, Olympique 6 bodů a pokud Borussia se doma zmůže a porazí Olympiacos, bude naše pozice postupujícího, byť ze druhého místa, skoro neotřesitelná. Borussia se 4 body a Olympiacos se třemi už by nás mohli ohrozit jen teoreticky. Pokud ale zvítězí v Dortmundu Řekové, bude situace komplikovanější. Dá se ale předpokládat, že doma porazíme koncem listopadu Borussii a pak by našemu postupu z prvního místa už nemohlo zabránit vůbec nic. Což by bylo dobře nejen pro zbývající zápas na půdě Olympiacosu, kde by Wenger mohl využít rezervu a šetřit tým před důležitým zápasem s Evertonem, ale bylo by to výborné i z hlediska losování vyřazovací části. Barcelonské vzpomínky budiž nám malým mementem. Takže cesta k dobrému losu a podpoře klubové pokladny vede přes úterní vítězství s jasně nejtěžším soupeřem ve skupině.

Arséne podle mého šetřil na úterní zápas v sobotu  Vermaelena, takže na pravou stranu obrany by se mohl postavit Koscielny nebo Jenkinson. Zápas je ale důležitý, takže já preferuji složení  Santos – Vermaelen – Mertesacker – Koscielny. Snad jsou všichni po sobotě zdrávi.

Další zápas hrajeme v sobotu a doma, tedy žádné cestování a Boss může naordinovat po LM den volna. To by mělo umožnit spolu s dvoudenní přípravou plnou rekonvalescenci všech hráčů a jejich připravenost na sobotní zápas a tak by se Boss při sestavě na úterý nemusel ohlížet na sobotní W.B.A. Tedy pokud budou všichni zdrávi, myslím, že Song a Arteta jsou jistí. U Tomáše vše závisí od jeho zdraví, ale protože na RED BRIDGE nastoupil až v závěru a vypadal OK, myslím, že je pro úterý jasný základ. Takže Song – Rosický – Arteta, to by měla být dobrá varianta  pro zajištění pevné defenzívy a eliminaci rychlých brejků a pro podporu „béčkového“ útoku.

Tak jako totiž nepředpokládám žádné experimenty v obraně či záloze, v útoku si myslím, že Boss nenasadí Robina od začátku a nechá ho po sobotě vydechnout. Myslím, že uvidíme variantu s Arshavinem, Parkem a Walcottem od úvodní minuty. Gervinho, stejně jako van Persie, bude na lavičce připraven zasáhnout, pokud se nebude příliš střelecky dařit. Ale jak řekl výborně Ray Parlour, něco z té porce vstřelených branek už musí konečně převzít od Robina i záloha. 

AOC v Carlingu nezklamal, ale ani nepřesvědčil, takže bude asi odpočívat v Colney. Na lavičku tak zřejmě zasednou Fabianski, Djourou, Frimpong, Ramsey, Benayun a zmiňovaní van Persie s Gervinhem.  

TIP PATRICK : 3-1 

{tab=Olympique de Marseille}

 

Celý název Olympique de Marseille
Přezdívka Les Phocéens, L’OM
Založen 1899
Stadión Stadio Velodrome
Marseille
(Kapacita: 60,031)
Majitel Margarite Louis-Dreyfus
Předseda Vincent Labrune
Manažer Didier Deschamps
Soutěž League 1
2010-11 League 1, 2.místo

 

 

 

Pro charakteristiku našeho soupeře využiji s dovolením údaje krtka.olc z předchozího špílu.

OM hraje domácí zápasy ve sportovním stánku s názvem Stadio Velodrome s kapacitou 60031 diváků. Stadión byl dostaven v roce 1937 a otevřen v červnu téhož roku. Od svého otevření prošel dvěma rozsáhlými rekonstrukcemi v letech 1984 a 1998.

Dvakrát se na něm odehrávali boje Mistrovství světa, poprvé v roce 1938. V roce 1997 hostil losování skupin MS 1998 a bylo to poprvé, kdy se losování odehrálo pod širým nebem. V roce 1998 se něm odehrály 4 zápasy skupinové části a po jednom zápase osmifinále, čtvrtfinále a semifinále. V roce 2007 hostil 6 zápasů Mistrovství světa v rugby.

Dosavadní rekord pro fotbalový zápas je 58897 diváků na semifinále Poháru UEFA v květnu 2004 proti Newcastlu United (2:0). Mimochodem – čtvrfinálovému zápasu v rugby Anglie-Austrálie přihlíželo dokonce 59120 fanoušků.

V současné době prochází stadion rozsáhlou rekonstrukcí, jejímž cílem je příprava na Euro 2016. Stadión získá střechu a dosáhne kapacity 67000. Stane se tím členem úzké rodiny UEFA Elite Stadium.

OM na mezinárodním poli patří mezi pravidelné účastníky Ligy mistrů, kterou vyhrál v sezóně 1992-93. Z poslední doby tu nemají na anglické celky nejlepší vzpomínky, v roce 2007 Liverpool ve Francii zanechal čtyřgólový příděl, hned v další sezóně to bylo pouze 1:2. V obou případech ale OM nepostoupil ze základní skupiny, ve které skončil čtyřikrát z pěti posledních sezón, kdy hrál Ligu mistrů (2003-04,2007-08, 2008-09, 2009-10) a jako útěchu musel vzít za vděk účastí v Evropské lize, popř. v jejím předchůdci Poháru UEFA. Celková bilance týmu v Lize mistrů je 41 vítězství, 18 remíz a 30 proher.

Letos zatím OM míří za postupem, po třech zápasech má šest bodů a je druhý ve skupině. Nicméně ve hře je ještě jak Olympiacos, tak tým z Dortmundu, rozhodovat se bude právě mezi nimi hned v dalším zápase. Pokud Olympiacos zvítězí, bude mít reálnou šanci ještě zabojovat o postup. 

 

{tab=Match Facts}

 OLYMPIQUE DE MARSEILLE vs ARSENAL

 Týmem OM prošli hráči Arsenalu jako například Sylvain Wiltord, Robert Pires, Mathieu Flamini, Samir Nasri nebo William Gallas.

 V letním přestupním období se spekulovalo o dalších – na Emirates měli údajně zamířit třeba  Mathieu Valbuena, Lucho Gonzalesi či Andre Ayew.

 Opačným směrem zamířil po nevydařeném angažmá v Arsenalu v roce 1999 útočník Kaba Diawara, ale v OL se mu také nevedlo a již v dalším roce putoval do PSG

 Půjde o zápas vskutku mezinárodní – do hry se mohou dostat zástupci až 21 zemí různých zemí (v Arsenalu je to 15 různých národností, v OM 10)

Vcelku bez překvapení je, že Arsenal bude hrát proti „staršímu“ týmu. Věkový průměr OM je 26,7 roku, aktuální kádr AFC má věkový průměr 24,5 roku

 AFC a OM se zatím v soutěžním zápase potkali jen jednou

AFC posledních 8 zápasů ve Francii neprohrál

OLYMPIQUE DE MARSEILLE

V Lize Mistrů byl OM do domácí porážky s námi stoprocentní, v Řecku vybojoval vítězství 1:0 a doma porazil Borussii 3:0

 Podobně jako Arsenalu se OM v domácí lize příliš nedaří, s dvanácti body zatím drží až 12.příčku, Arsenal je na tom už výrazně lépe

 OM zatím letos v Lize mistrů inkasoval pouze jeden gól

 V domácí soutěži jsou nejlepšími střelci André Dede Ayew a Loïc Remy se 4 zásahy

ARSENAL

Arsenal si doma vítězstvím může zajistit postup do vyřazovací části

 V domácí soutěži se Arsenalu začíná dařit a a po demolici Chelsea na RED BRIDGE je po desátém kole na šestém místě

 Na druhou stranu OM inkasoval pouze 12 branek oproti hrozivým 20 na straně Arsenalu

 sázkové kurzy budou doplněny

 

{/tabs}