SWANSEA – ARSENAL F.C.: PREVIEW

 čtenářská sestava + aktuality k sestavě

{tab=Základní info}

 15.1.2012 (neděle)

17:00  (SEČ)

Liberty Stadium

Michael Oliver

 zápas vysílá Sky Sports1 a také DIGI. Se streamy by neměl být problém. Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info, myP2P, atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).

{tab=Nominace}

ARSENAL:

SWANSEA: 

{tab=Možná sestava}

Vzhledem k tomu, že středeční dohrávkou nám Slepice opět odskočily a týmy pod námi nepříjemně dotírají, také s ohledem na postavení soupeře v tabulce, se nebudeme bavit o jiné variantě než o vítězství. Ač je sestava oslabená o dva Afričany a zraněné hráče, mezi zápasy máme nyní luxusní týdenní přestávky a není důvod nikoho šetřit. Očekávám tedy nejsilnější možnou sestavu.

V bráně nikdo jiný než Vojciech Szczesny, více k němu snad není třeba psát.

Sestavit čtveřici před ním nebude lehké a hodně to záleží na zdravotním stavu hráčů. Podle informací před zápasem FA Cupu by měla v optimistické variantě být k dispozici dvojice Vermaelen a Djourou. Obrana tedy může nastoupit ve složení Djourou, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen. Pokud nebude některý z hráčů k dispozici, využije zřejmě AW jako alternativu Miquela na levý okraj a zbývající část obrany se představí v rozestavení Koscielny, Mertesacker, Vermaelen nebo Djourou, Mertesacker, Koscielny. Pokud nebude k dispozici ani jeden ze zmiňovaných marodů, nastoupí na pravém okraji nejspíš Yennaris, opět je otázkou zdravotní stav Francise Coquelina. Ani to není poslední varianta v obraně, Per Mertesacker byl údajně nemocen a pokud se do sestavy nevrátí, na stoperu jej zřejmě nahradí Seb Squillaci.

V záloze se Wenger dlouhodobě chová konzervativně a zatím se zdá, že se mu to bude vyplácet. Kritizovaný Aaron Ramsey zatím po boku Mikela Artety a Alexe Songa roste a ač má stále rezervy, je mu pořád jenom 21 a hraje vlastně první plnohodnotnou sezónu v AFC.

Útočná vozba nemůže postrádat na hrotu Robina van Persieho, který shodil z ramen břemeno nedosaženého rekordu a může začít nový pokus v letošním roce. Na křídlech jej doplní Theo Walcott a Andrej Aršavin, který v zápase proti Leedsu ukázal opět záblesky dřívější formy a snad to bude opět ten neohrožený ruský bohatýr, kterého si pamatujeme z první půlsezóny v našem dresu.

Shrnu-li výše rozepsané, nastoupí podle mne Arsenal v sestavě Szczesny-Djourou, Mertesacker, Koscielny, Miquel-Song, Arteta, Ramsey-Walcott,Van Persie, Aršavin.

Můj tip na výsledek: 0:1

EDIT (13.1.2012): Podle posledních zpráv se o zařazení do nominace rozhodne zítra u Pera Mertesackera a Tomáše Rosického, oba jsou již zdraví, ale teprve projdou zdravotními testy. Johan Djourou je již k dispozici. Rozhodující tedy bude, kteří hráči nastoupí zítra do letadla směr Wales.

Více v Injury news.

{tab=Sestava čtenářů}

Tento týden jste měli poprvé možnost volit také herní rozložení našeho týmu. Do ankety se zapojilo 304 Gonnerů, z nichž je 56 pro herní rozložení 4-4-2 a 248 pro 4-3-3.

Volba brankáře a obranné čtveřice byla jednotná pro obě možná rozzložení. V bráně by se podle Vás měl objevit Wojciech Szczesny, který získal 303 hlasů, pouze jeden Gooner upřednostnil Manuela Almuniu.

Na pravé straně obrany se objeví Johan Djourou se ziskem 187 hlasů. Stoperskou dvojci vytvoří Per Mertesacker a Laurent Koscielny, 287 respektive 282 hlasů. Obrannou čtveřici uzavře na levé straně Ignasi Miquel, kterého zvolilo 285 z Vás.

Pro rozzložení 4-4-2 je založní a útočná řada následující.

Doufám, že je Tomáš Rosický zdraví, jelikož je jedním z těch, kteří by měli podle Vás nastoupit, získal 34 hlasů, dalším je Aaron Ramsey ze 36 hlasy a shodně po 52 hlasech získali Mikel Arteta a Alex Song. Útočnou dvojci by podlě Vás měli vytvořit Thierry Henry se 43 hlasy a Robin van Persie s 54 hlasy.

Pro rozzložení 4-3-3 jste zvolili tyto hráče.

Záložní řada je shodná, tedy bez Tomáše Rosického. Alex Song nastoupí podle Vás na pozici DM, když jste mu dali 248 hlasů. Na postu CM by se měl objevit Mikel Arteta se ziskem 229 hlasů a na postu AM bude jak již tušíte Aaron Ramsey, který získal 146 hlasů, druhý Tomáš Rosický získal 82 hlasů.

Na postu středního útočníka se neobjeví nikdo jiný než Robin van Persie, kterého volilo 245 Goonerů a ze stran ho budou podporovat Theo Walcott a Andrey Arshavin, kteří získali 170 respektive 148 hlasů.

Chybou bylo volit lavičku náhradníků nez ohledu na herní rozzolžení, takže se omlouvám, ale dnes Vaši lavičku ani zveřejňovat nebudu. Pro příště se poučím.

Ludvajz

{tab=Swansea}

 

 

Celý název

Swansea City
Association Football Club

(Clwb Pêl-droed Dinas Abertawe)

Přezdívka

The Swans

The Jacks

Založen

1912 (jako Swansea Town)

Stadión

Liberty Stadium

(Kapacita: 20,532)

Majitel

Swansea City Football 2002 Limited

Předseda

Huw Jenkins

Manažer

Brendan Rogers

Soutěž

Premier League

2010-11

The Championship, 3. místo

 

Swansea je 45. klub, který si zahrál Premier League a zároveň první velšký klub, kterému se to povedlo. Spolu s Cardiffem jsou to jediné dva velšské kluby, které kdy hráli nejvyšší anglickou soutěž.  Swansea se zatím pohybuje nad pásmem sestupu, aktuálně drží 12.příčku s 23 body, ze kterých většinu (17) získali v domácích zápasech. Až ve dvacátém, tedy minulém, kole získali první venkovní vítězství, když překvapivě porazili Aston
Villu 0:2.

Swansea hraje své domácí zápasy na stadiónu otevřeném v roce 2005, který sdílí s ragbyovým týmem Ospreys. Mimo zápasy ve fotbale a ragby je také využíván pro pořádání koncertů, zahráli si na něm třeba The Who, Elton John, Rod Stewart nebo Pink.

Doufám, že slušný „koncert“ na něm odehrají v nedělním podvečeru i chlapci z Emirates.

{tab=Match Facts}

ARSENAL

 Venkovní bilance Arsenalu je vyrovnaná 4-1-5 se skóre 20:22

Forma posledních 5 zápasů LWDWL

Forma venku WWLWL

Nejlepší střelec klubu je Robin van Persie se 17 brankami, následuje nyní chybějící Gervinho se 4 brankami a poté třígóloví Arteta s Vermaelenem.

 SWANSEA

Domácí bilance Swansea je výrazně kladná, tedy 4-5-1 se skóre 12:4

Forma posledních 5 zápasů DLDDW

Forma doma LDWDD

Nejlepším střelcem týmu je zatím Danny Graham se šesti zásahy, následován Scottem Sinclairem s pěti brankami

ARSENAL vs. SWANSEA

Arsenal se Swansea potkal celkem desetkrát s bilancí 6-1-3 a skóre 13:11

Bilance zápasů na stadionu Swansea je 2-1-2, skóre 5:6

Naposledy se hrálo na stadiónu Swansea v roce 1982, 20.listopadu. Arsenal vyhrál 2:1

Poslední vzájemný zápas se odehrál 10.září 2011 na Emirates, skončil 1:0 a bylo to první vítězství Arsenalu v této sezóně

Domácí bilance Swansea je sice působivá, ale na druhou stranu zatím přivítali převážně týmy druhé poloviny tabulky a ze silnějších soupeřů snad jen v říjnu Stoke (vítězství 2:0) a na konci roku Tottenham (remíza 1:1)

{/tabs}