ARSENAL FC : Blackburn Rovers : PREVIEW

 představení soupeře/možná sestava

 

{tab=Základní info}

4.2.2012 (sobota)

14:00  (SEČ)

Emirates Stadium

  Andre Marriner

 Zápas vysílají tyto satelitní TV  . 

Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info, myP2P, atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).

{tab=Nominace}

 

 

 

{tab=Možná sestava}

 

Za uplynulých 5 týdnů odehráli The Gunners 6 ligových zápasů a stačili se propadnout o 3 pozice v tabulce. Od 27.12 je jejich zisk pět bodů z osmnácti možných, skóre 6-8 a pořadí výsledků D-W-L-L-L-W. Jak by řekl klasik. Lepší výsledky jsme si nemohli přát.

A za tohoto prekérního stavu stojí naši trenéři před ještě prekérnějším rozhodnutím. Koho postavit do zápasu proti Rovers. Každý kdo viděl zápas s Boltonem (já ze záznamu), nemohl nepostřehnout bezkrevní výkon většiny našich hráčů. Někdy to až působilo, že nejvíc a nejrychleji se pohybuje Wojciech. Rozum by tedy velel nasadit nejlépe rezervu doplněnou několika „lavičkáři“ z prvního týmu. Ale není to tak jednoduché, jak se nám na první pohled zdá. Podívejte se se mnou…

Gunners hrají zítra s Blackburnem a potom hrají až za týden se Sunderlandem, tedy mezi zápasy je čistých 6 dní pro odpočinek. Potom ale máme hned po třech dnech volna venku AC, tedy cestování do Milána. A pak je na přípravu slepičího ragů  plných 9 dní. Z toho pro mne plyne, že Arséne udělá maximálně dvě tři změny v základu a bude spoléhat na domácí prostředí. A podstoupí to riziko, že s únavou často chodí zranění. Ve hře je totiž mnoho. Pokud nasadí béčko a to doma pukne, bude Arséne rituálně ogrilován. Pokud nasadí áčko a vymění 2-3 hráče, má větší šanci na úspěch, protože hráči budou mít v zádech nejen publiku, ale i vidinu volných dnů. Možná slíbené nedělní volno udělá s hráči divy, ale nechme se překvapit. 

Po tomto zápase nás čeká těžká série plná zápasů „o šest bodů“. Díváme-li se totiž na 6 zápasů dozadu, podívejme se na stejný počet dopředu. Hrajeme se Sunderlandem, který je za námi, pak se slepicemi, které se zatím krátkodobě tlačí dopředu a pak, pominu-li LM s AC, máme venku rozjetý Liverpool, doma Newcastle a venku Everton. Takže včetně Blackburnu můžeme mít celkem 18 bodů, ale podle mého budeme rádi za 11 bodů. Zápas s Blackburnem je tak paradoxně velmi důležitým (kdo by to kdy řekl, že?), takovým prubířským kamenem, jestli tento tým má ještě alespoň zbytek ambicí.A kdo jiný by to měl dokázat než hráči základní jedenáctky. Pokud prohrajeme či remizujeme, uteče spolu s BF zřejmě i Liverpool s Newcastlem. A potom bych neváhal a polovinu áčka nechal na Sunderland doma.

Vezměme to ale post po postu :

Brankář : Wojta sice s malým kiksem v posledním zápase, ale myslím, že dostane přednost před Lukaszem, který zůstává zatím na Emirates a bude krýt Szczesnému do konce sezóny záda.

Obrana : Kieran si možná zahraje ještě za rezervu, Kostelník potřebuje odpočinout a tak si myslím, že vlevo bude Coquelin. Na stoperu Vermaelen Mertesacker a vpravo Bacary. Na lavičce pak Djourou a Yennaris.

Záloha : kdybych tak mohl vytáhnout krtkovu kouli :-). Ramsey bude na lavičce stejně jako Benayoun. Nastoupí Song, Arteta a Rosický.

Útok : asi budu diskuzně zabit, ale podle mě dostane příležitost Arshavin, van Damme-Persie a Walcott. Na lavičce bude čekat Henry a AOC (pokud bude fit), případně Park.

TIP Patrick : 4-1, branky Arshavin, Mertesacker, van Damme-Persie 2,  Koscielny a nebo Song vlastní :-). 

{tab=BLACKBURN}

 

Celý název

 Blackburn Rovers Football Club

Přezdívka

Rovers, Blue and Whites, The Riversiders

Založen

 1875

Stadión

 Ewood Park, Blackburn

(Kapacita: 31.367)

Majitel

 Venky’s London Limited

Předseda

 neobsazeno

Manažer

 Steve Kean

Soutěž

Premier League

2010-11

Premier League, 15. místo

 

Když se řekne Rovers, fanouškům Arsenalu se vybaví druhá nejpotupnější prohra podzimu, více se o ní nebudu zmiňovat.

Rovers jsou chloubou města Blackburn z hrabství Lancashire. První fotbalový klub ve městě založili studenti už v roce 1875 a začali si říkat Blackburn Rovers a v roce 1888 dokonce stáli u zrodu The Football League. Prvních 15 let hráli na Leamington Road, ale od roku 1890 už hrají jenom a pouze na Ewood Parku.

Rovers patří mezi tradiční anglické fotbalové týmy, s velmi bohatou a i pohnutou historií. Z hlediska úspěchů byl jejich nejlepším obdobím konec předminulého století, kdy pětkrát získali FA Cup. Poté byli úspěšní ještě před 1. světovou válkou, kdy slavili dvakrát titul mistra země. Poslední úspěch na dlouhou dobu přišel v roce 1928, opět FA Cup. V roce 1936 dokonce sestoupili a s nějakými výjimkami zůstali ve druhé divizi až do začátku 60.let uplynulého století. Zde však z historického pohledu nevydrželi příliš dlouho a od roku 1966 jejich stopy nacházíme pouze ve druhé či případně i ve třetí divizi.

Tato pro klub hubená léta byla přerušena, jak už to bývá zvykem, přísunem financí. Do Rovers vstoupil na začátku 90.let minulého století bohatý podnikatel Jack Walker a finanční injekce začaly slavit úspěch. Klub se po angažování na post managera Kennyho Dalglishe ihned probojoval do první divize. Ke slavným jménům, která se tehdy v klubu objevovala, sluší připomenout Ripleyho či třeba Gallaghera nebo Suttona. Jako nováček Rovers překvapili a skončili v roce debutu na pohárovém čtvrtém místě.  Následující rok ve skvělých výkonech pokračovali a mohli na konci sezóny slavit triumf nejvyšší, zisk ligového titulu. Bylo to v sezóně 1994/1995 a Ewood Park na něj čekal dlouhých 81 let. Následoval však hned v další sezóně strmý pád, rozprodej týmu a návrat do Championship, už v roce 1999. Vývoj v klubu velmi ovlivnila nemoc Jacka Walkera, který se ani nedožil návratu Rovers mezi elitu v roce 2001. Na jeho počest byla před domovským stadionem klubu odhalena jeho socha.

I tentokrát po návratu mezi elitu tým nezapadl, i když na ligový titul už to nebylo. V klubu se vystřídali manažeři zvučných jmen, jako G. Souness a Mark Hughes. Zvláště „Sparky“ s klubem dokázal zázraky. Neměl ale možnost svou práci dokončit, protože byl „zlanařen“ Citizens a Rovers, i přes angažování Sama Allardyce už se nikdy nedokázali dostat výš než do středu tabulky. Následovala změna majitelů, protože pozůstalá rodina Jacka Walkera už neměla zájem financovat klub ze svých prostředků a prodala ho indickým majitelům. Co se nyní s klubem stane, je těžké předvídat. Žádné zázračné vzkříšení se nekoná, zdá se, že klub, pokud se nestane něco skutečně mimořádného, má namířeno do Championship. Neboť již loni se zachránil v posledním kole a letos, zdá se, že vyhlídky nejsou o nic lepší.

 

{tab=Match Facts}

ARSENAL

  série Arsenalu je famózní :  D-W-L-L-L-W

 je na tom o pět míst a o devět bodů hůře než loni stejnou dobou

  van Persie vede tabulku střelců ligy s 19 brankami,  proti Rovers má výbornou bilaci, vstřelil jim už 10 branek ve 12 zápasech

  Tomáš a Johanka čekají na 150 start za Arsenal, to to ale letí…

BLACKBURN 

  Blackburn je venku famózní, třikrát neprohrál za sebou

 stačili skolit United, Everton i Liverpool

 do sobotního utkání odmítl nastoopit Christopher Samba

ARSENAL vs. BLACKBURN

 poslední bezbranková remíza na Emirates byla na jaře 2011 právě s Rovers

 Paul Robinson pustil 53 branek v zápasech s Arsenalem (bodejť, je to slepice 🙂 ) nejvíc ze všech brankářů proti komukoliv v EPL

 Rovers vystřelili na Ewood Parku proti brance Arsenalu pouze 4x, a vyhráli 4-3 hlavně díky vlastnecům Laurenta a Alexe


{/tabs}