ARSENAL FC – QUEENS PARK RANGERS FC : preview

 Výsledky ankety

{tab=Základní info}

27.10.2012 (sobota)

16:00 (SEČ)
 

Emirates Stadium

 

Taylor, Collin, Brooks

   

Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info,atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).

{tab=Nominace}

Pro informace o hráčích, kteří se objeví či neobjeví na trávníku sledujte pravidelné předzápasové „injury news“.

{tab=Možná sestava}

Ještě se mi nepodařilo dostat z hlavy středeční zápas se Schalke a už musím přepnout na sobotu. Kolotoč zápasů pokračuje tempem dva týdně, takže  tvorba preview musí držet krok. A souběžně s tímto preview už vzniká upoutávka na zápas s Readingem. A teď už zpět k sobotě. Před Arsene Wengerem leží nelehký úkol. Nemůžeme se utěšovat, že měli soupeři v posledních dvou zápasech více štěstí, že nám něco „jenom trošku“ nevyšlo. V obou zápasech jsme předvedli bezkrevný výkon a schopnost vytvářet si šance, která Wengerův styl fotbalu vždy zdobila, se někam vytratila. Uidíme, jak se s tím náš Boss popasuje.

V tomto ročníku volíme ze dvou základních rozestavení, nerad bych je tu rozepisoval v nějakých schématech, protože ty pak jsou zbytečně předmětem debat, vždyť hráči nejsou připevněni na tyči jako u stolního fotbálku. No řekněte sami, hrajeme obvykle spíše 4-1-2-3 nebo 4-3-3 nebo 4-2-3-1 či snad 4-3-2-1? Asi bychom tu dokázali rozebírat naroubování našich hráčů do těchto schémat hodinu, já to tedy zjednodušším na dvě varianty, kterým snad budeme všichni rozumět. Letos jsme v zápasech používali rozestavení se čtyřmi nebo třemi záložníky, rozumíme si? Ano? To je fajn, jedeme dál.

Proti QPR doma ani největší pesimista nemůže očekávat, že budeme hrát se zahuštěným středem a tedy čtyřmi záložníky (při současném kádru nejspíše ve složení Arteta, Coquelin, Ramsey a Cazorla). Spíše budeme volit rozestavení agresivnější a ofenzivnější ve variantě s hrotem a trojčlennou zálohou. Otázkou je, zda máme momentálně kádr na zaplnění těchto pozic. Rozhodující bude vývoj u Theo Walcotta a Oxlade-Chamberlaina, pokud bude jeden z nich k dispozici, zřejmě nastoupí vpravo a na středu se opět budou střídat Podolski s Gervinhem. Existuje také varianta s Giroudem na hrotu a to je mým tipem. V útoku tedy nastoupí Giroud, doplní ho Podolski a o posledním místě se rozhodne podle stavu Thea a Alexe.

Podíváme-li se na druhou stranu hřiště odzadu bude tým ve složení Mannone – Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Santos. V obraně mám jediný otazník – místo Laurenta možná dostane opět prostor Vermalen, ale spíš očekávám, že si odpočine. Záloha nastoupí ve složení Arteta, Ramsey, Cazorla. Wenger může nahradit Ramseyho Coquelinem, který odehrál slušné utkání ve středu.

Je také možné, že se Boss odhodlá k nějakému velmi překvapivému tahu v základní sestavě, ale u našeho ultrakonzervativního manažera je to velmi málo pravděpodobné. Takovým tahem by například mohlo být nasazení Aršavina místo Cazorly nebo na křídlo, Bacary Sagna v základní sestavě místo Jenkinsona, Wilshere v záloze nebo třeba Chamakh na hrotu.

{tab=Sestava čtenářů}

Nevím jestli je to „velikostí“ soupeře, nebo o anketu prostě není zájem, ale zůčastnilo se pouze 91 čtenářů. Pokud to tak půjde i dál tak ztratím chuť ji vytvářet.

V bráně by se objevil opět Vito Mannone, který při zranění našich poláků nemá velkou konkurenci o místo „jedničky“.

Na pravé straně obrany nás, možná překvapivě, nečeká změna a do sestavy jste zvolili Carla Jenkinsona. O překvapení se ale bát nemusíme, protože Laurent Koscielny dostal přednost před Thomasem Vermaelenem a doplní ho Per Mertesacker. Na levo nastoupí Andre Santos.

V záloze nastoupí Mikel Arteta se Santi Cazorlou, kteří byli jasnou volbou. Poslední místo ve tří členné záloze patří Jacku Wilsherovi, který nakonec získal jen o pár hlasů více než Francis Coquelin.

V ůtoku si bohužel moc vybírat nemůže, takže jste opět zvolili Lukase Podolskiho na levou stranu, Gervinha na pravou a mezi nimi se objeví Olivier Giroud.

 

Manonne (80), Jenkinson (65), Mertesacker (75), Koscielny (69), Santos (56), Arteta (75), Cazorla (72), Wilshere (33), Podolski (62), Gervinho (46), Giroud (62)

{tab=QPR}

Celý název

Queens Park Rangers Football Club

Přezdívka

Hoops, Superhoops, QPR, Rs

Založen

1886

Stadión

Loftus Road

(Kapacita: 18,360)

Majitel

Tony Fernandes (66%)
Mittal (34%)

Předseda

Tony Fernandes

Manažer

Mark Hughes

Soutěž

Premier League

2011-12

Premier League, 17. místo

Čeká nás poslední tým tabulky s bilancí 0-3-5 a skóre 7:17 a je tedy jasná jedna věc – budeme se trápit. Zápasy s outsidery nám moc nejdou a teď máme ideální příležitost to po neúspěchu v Norfolku napravit.

Těžko říct, co je špatně na Loftus Road. Před sezónou a na jejím začátku QPR mohutně posilovali a jen prostý výčet jmen je působivý, byť se často jedná o hráče za vrcholem kariéry: Park Ji-Sung, Jose Bosingwa, Stephane Mbia, Julio Cesar, Esteban Granero, Junior Hoilett, Robert Green, Fabio. Dohromady to ale zatím nedává očekávané úspěchy, nejcennější výsledek je zatím bezgólová remíza s Chelsea. To je také jediný zápas, ve kterém uhráli čisté konto, dařilo se jim také v druhém londýnském derby proti Spurs, vedli až do 59.minuty (a udrželi čisté konto v prvním poločase, také letos rarita), ale potom dvakrát inkasovali v rozmezí tří minut.

V týmu soupeře je pár zvučných jmen, k úspěchu budeme muset eliminovat v záloze Granera a pohlídat si Taarabta a Zamoru. Právě Taarabt a Zamora vstřelili většinu branek týmu – dohromady 5, z toho marocký reprezentant dvě a ex-fulhamský střelec tři.

V posledním zápase QPR uhráli pouze bod za domácí remízu s Evertonem 1:1. Hoops nastoupili v rozestavení 4-4-2 ve složení:

Julio Cesar – Samba Diakite, Jose Bosingwa, Ryan Nelsen, Armand Traore – Ji-Sung Park(c),  Adel Taarabt, Esteban Granero, Stephane Mbia – David Hoilett, Bobby Zamora

{tab=Match Facts}

ARSENAL

Z posledních šesti domácích zápasů Arsenal jen jednou vyhrál (W1 D3 L2)

Arsenal má zatím společně se Citizens nejmenší počet obdržených branek v lize, přesto už pět zápasů neudržel čisté konto

Dvanáct bodů z osmi zápasů je zatím čtvrtý nejhorší start do sezóny v historii Arsenalu

QPR

QPR nevyhráli jediný zápas z úvodních osmi, to je nejhorší start do sezóny od ročníku 1968-69, kdy nevyhráli dokonce 13 zápasův řadě

Od listopadu 2011 nedokázali QPR vyhrát ligový zápas na hřišti soupeře

Jen Southampton obdržel víc branek než QPR, kteří dostali stejně jako Norwich již 17 gólů

ARSENAL vs. QPR

Sedm z dvanácti posledních vzájemných zápasů skončilo remízou

Poslední zápas tito soupeři odehráli na hřišti QPR, domácí vyhráli 2:1 a ukončili tak hostům sérii sedmi vítězství v řadě

Z třinácti posledních domácích zápasů proti QPR Arsenal prohrál jediný – na Nový rok 1994 (W8 D4 L1)

(BBC)

{/tabs}