Arsenal FC – Stoke City FC: Preview


Základní informace

22.9.2013 (neděle)

14:30 SELČ
 
Emirates Stadium
 Mike Dean – Collin, Beswick (Mason)

Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info,atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).


Možná sestava

Podle dnešní tiskové konference k naší rozsáhlé marodce nikdo nepřibyl, naopak by se měl do zápasového zatížení vrátit Mikel Arteta. Nečekejme však žádnou rozsáhlou rotaci, ta nejspíš přijde až ve středečním pohárovém zápase s Albionem. Přesto bych rád, kdyby si odpočinuli oba krajní obránci a šanci dostali Jenkinson s Monrealem. Sestava by tedy vypadala takto:

Szczesny – Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Flamini, Ramsey – Walcott, Wilshere, Özil  – Giroud

Je možné, že manažer se rozhodne tento zápas odehrát se sestavou totožnou s tou středeční, tedy na okrajích obrany se Sagnou a Gibbsem, a veškeré změny si nechá až na zmiňovaný zápas v Capital One Cupu. Jako varianta se také nabízí nasazení uvážlivějšího Vermaelena na místo Laurenta Koscielnyho, hlavně s ohledem na osobu hlavního rozhodčího. Nečekám, že by těžký zápas proti Stoke odehrál ihned po návratu Mikel Arteta. A rozhodně budu držet palce, ať nám Potters nerozšíří listinu zraněných.


Představení soupeře

Celý název

Stoke City Football Club

Přezdívka

The Potters

Založen

1863

Stadión

Britannia Stadium (kapacita: 27,740)

Majitel

Stoke Holding (66%)

Předseda

Peter Coates

Manažer

Mark Hughes

Soutěž

Premier League

2012-13

Premier League, 13. místo

Hádám, že pokud na jakémkoliv srazu fanoušků kteréhokoliv týmu v Premier League nadhodíte: „Taky se tak těšíte na zápas se Stoke?“, uloží vás do stínu, dostanete ledový nápoj a doporučí vám nosit na sluníčku pokrývku hlavy. Hrnčíři zkrátka nejsou oblíbený soupeř, fotbal s nimi bolí hráče na těle i fanoušky na duši. V květnu letošního roku se rozloučili s Tony Pulisem, kterého nahradil další Velšan – Mark Hughes. Zda se pod Hughesem blýská na lepší časy a Stoke bude zdobit fotbalovější projev než v sezónách s Pulisem, můžeme posoudit v neděli.

Stoke zatím prohráli pouze na hřišti Liverpoolu, hned v prvním kole, poté porazili doma Crystal Palace a tři body přivezli také ze zápasu s West Hamem. V posledním ligovém kole doma uhráli bezbrankovou remízu se Citizens a ani v tomto zápase nebyli bez šance na zisk všech tří bodů, Hrnčíři dokonce v některých fázích zápasu hvězdný tým přehrávali.

Stoke proti nám pravděpodobně vyrukují s obdobnou sestavou jako proti Manchcesteru City. Defenzívu jistí v brance Begovic, před ním stojí dvě věže Huth a Shawcross (oba 191 cm), na krajích obrany nastoupí nováček z Holandska Pieters, který v létě přišel z PSV a americký reprezentant Cameron. Potters hrají s velmi defenzivně pojatou zálohou, její střed tvoří trio Wilson, Adam a N´Zonzi, na křídlech hrají Walters a Etherington. Jako hrot nastupuje Kenwyne Jones, případně Peter Crouch.


Match Facts

ARSENAL

Kanonýři skórovali v devíti předchozích ligových zápasech

Již na začátku sezóny Aaron Ramsey překonal svůj gólový rekord – ve všech soutěžích se zatím trefil šestkrát

Laurent Koscielny ve třech letošních ligových startech zapříčinil dvě penalty a jednou byl vyloučen

STOKE

Potters letos nasbírali dvě vítězství už po čtyřech kolech, loni na to potřebovali jedenáct zápasů

V posledním zápase dokázali přestřílet Citizens v poměru 11:10

Zatím obdrželi 6 žlutých karet (Arsenal 10 a 1 červenou)

Head-2-head

Stoke v rámci Premier League odehrálo na hřišti Arsenalu pět zápasů, všechny prohrálo

Poslední vítězství na našem hřišit zaznamenali ještě v rámci Division One na Highbury  v roce 1981

Arsene Wenger má s Markem Hughesem bilanci W8 D2 L4

(BBC)