SSC NEAPOL – ARSENAL FC: Preview


Základní informace

11.12.2013 (středa)

20:45 SELČ
 
Stadio San Paolo

Viktor Kassai – György Ring, Vencel Tóth – Tamás Bognar, Sandor Szabo – Robert Kispal (všichni HUN)

ČT Sport, RTVS 1

Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info,atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).


Možná sestava

Do Itálie s týmem neodcestovali Sagna a Podolski, k dispozici jsou všichni hráči, kteří byli připraveni na víkendový zápas s Evertonem. Čeká nás poslední krok k jarním zápasům Ligy mistrů a je potřeba ho úspěšně zvládnout. V brance bude Szczesny, před ním možná čtveřice Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs. U Gibbse mám ale velký otazník, třeba dostane zaslouženou  šanci Monreal. Asi nejdiskutovanější náhradník je nyní Vermaelen, ale ač patří k mým oblíbencům, na hřišti ho dnes neočekávám.

Protože cesta vede i přes remízu, myslím, že Wenger vsadí v záloze na dvojblok Flamini-Arteta. A dál už je to trochu složité. Nejspíš bude hrát Özil a Ramsey, šanci by mohl dostat Walcott a na hrotu jako obvykle Giroud. Je ale možné, že Wenger zvolí variantu s Rosickým místo Walcotta, případně použije jen jednoho z dvojice Arteta, Flamini, k němu Ramseyho a před nimi trojici třeba Cazorla, Özil, Rosický. Ale vyberu si jen jednu možnost, takže ze všech jmenovaných variant volím sestavu:

Szczesny – Jenkinson, Mertesacker, Koscileny, Monreal – Arteta, Flamini – Walcott, Özil, Ramsey – Giroud


Představení soupeře

Celý název

Società Sportiva Calcio Napoli S.p.A.

Přezdívka

Partanopei, Azzurri

Založen

1926

Stadión

Stadio San Paolo (kapacita 60,240)

Předseda

Auirelio De Laurentiis

Manažer

Rafael Benitez

Soutěž

Serie A

2012

Serie A, 2. místo

Před sezónou mohutně posílená Neapol (za peníze z prodeje Cavaniho) v domácí lize zatím hraje úloho toho třetího vzadu. Ligu vede Juventus, na záda mu dýchá AS Roma a za nimi se dotahuje Neapol. Mezi prvním a druhým je stejně jako mezi druhým a třetím tříbodový odstup, čtyři body za SSC jsou v tabulce Inter a Fiorentina. Neapol měla do sezóny velmi slušný vstup, vyhrála čtyři úvodní utkání, poprvé prohrála až v osmém kole na hřiští římského AS, ale ve velmi vyrovnané špičce italské ligy bude rozhodovat každý bod. A navíc si neapolští dovolili luxus dvou porážek v řadě – prohra na hřišti Juventusu by snad ještě byla nějak akceptovatelná, kdyby tedy nebyla „o třídu“, hůře se vysvětluje domácí porážka s Parmou.

Podobnou úlohu plní Azzurri i ve skupině F Ligy mistrů, patří jim třetí příčka za Arsenalem a Borussií.  Díky chabým výkonům Olympique de Marseille, který bez bodu uzavírá skupinu, jsou  ostatní tři týmy stále ve hře o jarní fázi LM. Pro Neapol to ale znamená porazit Arsenal, ideálně co nejvyšším gólovým rozdílem nebo uhrát remízu a pak držet palce chlapcům z Marseille.


Match Facts

Neapol a Arsenal se poprvé v soutěžním zápase potkali až v letošní Lize mistrů

Zápas na Emirates Stadium vyhrál Arsenal 2:0 díky brankám Mesuta Özila a Oliviera Girouda

Ve třiceti zápasech proti italským týmům má Arsenal bilanci W15 D8 L7

V zápasech na italské půdě je bilance Arsenalu W5 D4 L5

Neapol se v roce 2008 po třinácti letech vrátila do evropských soutěží a celkem nashromáždila od prosince 1994 14 domácích zápasů bez porážky

V loňské skupině Evropské ligy ale padla doma s PSV po výsledku 1:3 a znovu poté ve vyřazovacích bojích s Viktorií Plzeň (0:3)