Hodnocení hráčů AFC vs. MCFC

Hodnocení hráčů po dnešním zápase proti Manchesteru City…..

AFC se za svůj výkon nemusí stydět, ale přišli  jsme zbytečně o další body, které nám asi budou v květnu chybět.. Dokázali jsme sice jednoho z kandidátů na titul fotbalové přehrát, ale Joe Hart si na Emirates dobře postavil tyče a další šance jsme neodkázali proměnit. Takže suma sumárum jediným vítězem včerejšího šlágru je Manchester United.

6  City ho příliš neprověřilo. Po většinu zápasu se mohl ukousat nudou a pořádnou zimou. Zaznamenal jsem u něj několik dobrých výběhů.

6,5  V průběhu prvního poločasu jsem si říkal, že pokud mu vydrží výkonnost, mohl by se na konci sezóny objevit v sestavě EPL 10/11. Poctivý, pracovitý výkon.Jízda po prdeli, tohle mám rád. V zápase udělal snad jednu chybu, když po rohu špatně načasoval výskok a pustil k zakončení Teveze. Na konci zápasu nafasoval červenou kartu. Tohle byla zbytečná  klukovina…

8 V posledních zápasech suverénně náš nejlepší střední obránce. Porovnejte jeho výkon ze zápasu se City venku a doma ??? Jako nebe a dudy. Silný ve vzduchu, dominantní v osobních soubojích, výborné čtení hry. K tomu přidal i kvalitní rozehrávku. Jen tak dál Johane…

6 Přišlo mi, že City mělo v plánu to zkoušet především přes něj. Dokázal si s tlakem na svou osobu obstojně poradit. Výborný ve vzduchu, solidní na zemi. Několikrát špatně vystoupil z obranného bloku. Občas měl problém vyhrát souboj s Tevezem, ale který stoper to nemá.

7 Závora vpravo, závora vlevo. Gael navázal na svůj kvalitní výkon z Birminghamu. Milner ho příliš neprověřil, s Johnsonem si díky zajištění ze strany Songa nebo Koscielného dokázal poradit. Když se dostal do problému neváhal balon odkopnout někam do pryč. Mám rád jeho 100 % nasazení. Škoda, že nedokáže svých náběhu lépe využit, ale tohle je už taková Clichyho klasika.

8,5  Nový posila zapadla do základní sestavy AFC velmi snadno 🙂 Tohle je přesně Song, kterého chci každý týden vidět. Vykašlal se na zbytečné ofenzivní choutky, ale poctivě celý zápas bránil, příkladně vyčistit prostor před oběma stopery. K tomu Alex přidal čisté odebírání míče, což mu v letošní sezóně chybělo. V soubojích 1 na 1 neporazitelný. Dnešní MOTM. Je na něm vidět, že nemá střelu z dálky. Občas se dostane do situace, kdy může vypustit, ale vypadá to jako by se bál, že balón skončí někde v 47. řadě.

7,5 Cesc odehrál velmi dobré utkání. Byl motorem většiny našich útočných akcí. V prvním poločase se často snažil využít rychlosti Walcotta, v poločase druhém spíš chodil do kombinace s Nasrim nebo RvP. Škoda, že dobře hrající obrana City pochytala valnou většinu jeho pokusů o kolmici. V 28.minutě měl smůlu, že jeho střela skončila na tyči.

7 Klasický Jack. Vypadá to, jako by EPL hrál pravidelně šest sezón a ne letos poprvé. Na 19. let neuvěřitelně vyspělý fotbalista. Nebojí se hrát, důrazný v osobních soubojích, kvalitní rozehrávka. Snaží se hrát dopředu, což přináší občasné, nevynucené ztráty. Musí zachovat větší klid v koncovce. Šance v Birminghamu a především včera večer, musí skončit někde u levé tyče v saku. Tohle snad, ale přijde z věkem.

7 Velmi dobrý výkon v prvním poločase, v poločase druhém se začal Theo za hřiště pomalu vytrácet. I přesto ,že to nesl značně nelibě, asi bylo střídání oprávněné. Proti přehuštěné obraně City už by neměl tolik šancí využít svou hlavní přednost. Po celý zápas velmi dobře bránil. Zabaleta byl na něj kvalitně připravený, dobře zajištěný ze strany Kompanyho, přesto v některých akcích měl s Walcottem velké problémy. Škoda, že nedokázal svých náběhů daleko lépe využit.Theo by měl seřídit mířidla, když se podíváte na zakončení v Birminghamu nebo včera večer, je to pořád stejná střela někam 30 čísel od levé tyče. Dorážku po Cescově tyči musí proměnit.

7,5 Robin se nám vrací do formy. Chtělo by se říct konečně. Po celý zápas byl pro obranu City nebezpečný, několikrát akci AFC zakončil. Jednou, po krásné individuální akci „pojď sem- kam jdeš“ , trefil tyč, v druhém poločase ho parádním zákrokem vychytal Hart. Nelíbilo se mi jeho zahrávání standartních situací, na můj vkus příliš mnoho rohů jsme zahrávali na krátko.  Pořád si myslím, že by s ním v útoku měl nastupovat Chamakh nebo Bentdner. Občas je na hrotu, především při centrech ze strany, hodně osamocený.

6,5  Snažil se, bojoval, chtěl hrát, ale laťka jeho výkonnosti je nastavena velmi vysoko, a včera večer ji bohužel nepřekonal.. V soubojích s velmi dobře fyzicky vybaveným Richardsem se nedokázal prosadit. Pochválit ho musím za příkladnou defenzivní činnost. Clichymu se asi oddychlo, že před ním pravidelně nehraje Aršavin.

Náhradníci :

Oba náhradnicí nehodnoceni. Podle mně špatné střídání Wengera. Aršavin má hroznou formu, což za těch 25 minut na place potvrdil. Začínám být na jeho pokusy o nějakou patičku alergický. Bendtner nastoupil někde na levém křídle. Proč ??? sedm minut do konce, potřebujeme vysokého hráče do šestnáctky a ne někde k levé lajně.

Co říct závěrem: Boring, Boring City……………