Preview: ARSENAL FC – LIVERPOOL FC


Základní informace

16.2.2014 (neděle)

17:00 (SELČ)
 
Emirates Stadium
 Howard Webb – Darren England, Simon Beck (Neil Swarbrick)

 

Streamy naladíte na wiziwig.eu, freefootball.eu, footballstreaming.info,atdhe.fm, fromsport a další (upozorňujeme, že web gunners.cz není v žádném případě nikterak spojen s provozovateli webů poskytujících zprostředkované televizní vysílání, ke kterým přistupujeme v dobré víře, že mají licence k legálnímu poskytování přenosů. Gunners.cz dále nenesou žádnou zodpovědnost za kvalitu uvedených streamů).


Možná sestava

Flamini je zpět po trestu, Cazorla je nemocný – tolik v kostce ke změnám v týmu. Arsene Wenger bude brát při skládání sestavy do úvahy zcela jistě středeční zápas s Bayernem. Myslím, že uvidíme opět Oxlade-Chamberlaina hrát ve středu pole, změny se asi dočkáme na obou „koncích“ sestavy – v bráně i na hrotu. Odpočine si Arteta a Giroud, možná i Sagna a Wilshere. Řekl bych, že sestav by mohla vypadat takto:

Fabianski – Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Flamini, Oxlade-Chamberlain – Gnabry, Özil, Podolski – Bendtner

Dnes vám k tomu víc nenapíšu, není ani moc co. Docela by mne zajímal stav Vermaelena, kterého bych zase rád viděl, ale jeho jméno zatím v oficiálním injury news není. Nečekám, že v neděli uvidíme nějaké mladíky z rezervy, možná jen na pár minut naskočí Zelalem nebo Sanogo.


Představení soupeře

Celý název

Liverpool Football Club

Přezdívka

The Reds

Založen

1892

Stadión

Anfield (kapacita 45,276)

Majitel

Fenway sports Groups

Předseda

Tom Werner

Manažer

Brendan Rogers

Soutěž

Premier League

2012/13

Premier League, 7.místo

Liverpool hraje od začátku roku ve výborné formě. Ještě letos neprohrál žádný zápas, celkem má bilanci W7 D2 L0 při skóre 26:9. V lize se díky tomu dostali zpět do boje o titul, v FA Cupu bez potíží došli do pátého kola. Pravda, v cestě pohárem narazili zatím na Oldham a Bournemouth, takže cesta přes tyto soupeře byla poměrně hladká (dvakrát vítězství 2:0) a v lize jejich los také nebyl z nejtěžších, ale v této šňůře dokázali spláchnout také Everton 4:0 a nás vypráskali minulý víkend 5:1. Trochu překvapivě táhne od ledna střelecky Liverpool Sturridge a Suarez zůstává v jeho stínu – rodák z Birminghamu se neprosadil v Manchesteru City ani v Chelsea, ale v Liverpoolu se našel. Sedm branek v lize a jedna pohárová od začátku ledna je slušná vizitka.


Match Facts

Arsenal se potkává s Liverpoolem v FA Cupu posedmnácté

Arsenal vyhrál 7 zápasů, Liverpool 5 zápasů

Arsenal vyhrál tuto soutěž desetkrát

Liverpool vyhrál FA Cup sedmkrát

Poslední vyhraný FA Cup Arsenalu je z roku 2005

Poslední vyhraný FA Cup Liverpoolu je z roku 2006

(BBC)