Přestupové spekulace II – 16. 6. 2014

Přestupové okno se ještě stále neotevřelo, ale spekulace sílí – podle různých plátků bude od nové sezóny v základu kopat Fabregas, Vela, Griezmann, Rémy, Aurier, Balotelli a to jsem ještě na někoho určitě zapomněl. Pokud chcete mít bezesné noci, račte brát tyto spekulace vážně. Minulý díl nekonečného seriálu zde.

16. 6. 2014

Agent Thomase Vermaelena pro BBC popřel, že by se hráč dohodl s MUFC. Thomas Vermaelen prý aktuálně nejedná s žádným klubem. (krtek.olc)

Michael Schade, zastupující Leverkusen, potvrdil, že se klub dohodl na přestupu Hakana Calhanoglua, který byl v hledáčku Arsene Wengera. Ofenzivní záložník, který může hrát na kterékoliv pozici v záloze (především zleva) a v nouzi nejvyšší i na hrotu, skoro jistě opustí letos v létě Hamburk, který na tom není finančně nejlépe. Zda opravdu zůstane v Německu nebo zamíří jinam, ale není přes prohlášení Leverksuenu zatím jisté. (krtek.olc)

Podle zdrojů ze Španělska hledá Atletico Madrid levého bránce. Filipe Luis je prý dohodnutý s Chelsea, takže Atletico musí najít náhradu. Nebudeme chodit kolem horké kaše – v Arsenalu je první volbou Gibbs a Atletico tedy vábí  Nacho Monreala k návratu na Pyrenejský poloostrov. (krtek.olc)

Jestli je pravda jen polovina bulvárních drbů, většina našeho managementu se přestěhovala na léto do Španělska. Dalším soustem je pravý bek Realu Sociedad Joseba Zaldua, který by měl nahradit Bacaryho Sagnu. Mladý, nadějný hráč, ale nic víc – jako alternativu k Jenkinsonovi si zcela určitě představujeme někoho jiného než jednadvacetiletého Joseba. (krtek.olc)

Alvaro Morata prý dal přednost Wolfsburgu a za £15,9 milionu zamíří do Bundesligy. (krtek.olc)

Dnešní Telegraph věnoval jeden článek i Thomasi Vermaelenovi. Belgický obránce má před sebou poslední rok kontraktu a rozhodl se místo vyjednávání odejít. Manchester United mu prý nabídl navýšení tydenní platu £70,000 na rovných £100,000. Vzhledem k tomu, že hráč je připraven odejít a zbývá mu poslední rok kontaktu, nedá se čekat vyšší odstupné než kolem £10 milionů. (krtek.olc)

14. 6. 2014

Tropické teploty na chvíli mizí a pro zdraví fanoušků Arsenalu je to jedině dobře, pokud se chtějí dožít následující sezóny. Thomas Vermaelen by totiž mohl zamířit do Manchesteru United.

Největším problémem může být v současné době post brankáře. Jednička v podobě Wojty je jasná, ale kdo k němu? Claudio Bravo, brankář Realu Sociedad, je připravený odmítnout Arsenal, aby přestoupil do Barcelony. Nejžhavějším kandidátem je prý tedy v poslední době Reina z Liverpoolu, který by měl stát podle anglických deníků okolo pěti milionů liber.

Metro nás informuje, že deník AS ho informuje, že Santi Cazorla řekl kamarádům a rodině, že se chce vrátit do Španělska. Drb nebo pravda? O tom se dozvíme přibižně za měsíc po skončení světového šampionátu. Klubem, kde by měl Santi zakotvit, je údajně Atlético Madrid.

12. 6. 2014

Real Madrid by rád získal Romela Lukaku. Nebo Christiana Bentekeho. Nebo Kevina Vollanda z Hoffenheimu. Nebo Juana Iturbeho. Zkrátka někoho, aby konečně mohl Alvaro Morata přestoupit do Arsenalu. Tolik španělský AS a další. (krtek.olc)

Arsenal by z přestupu Cesca Fabregase do Chelsea měl prý získat £5m. Ale protože je tu už přefabregasováno, víc k tomu hledat ani psát nebudu.(krtek.olc)

Arsene Wenger zamířil na MS do Brazílie. Podle většiny novin bude chodit na zápasy vybaven nákupním seznamem, ze kterého by rád do konce MS odškrtl přinejmenším položku „útočník“. Další položky by prý měly být „pravý obránce“, „brankář“, „suvenýry pro manželku“ a „defenzivní záložník“. Jeho pozornost údajně míří zejména na Maria Mandžukiče, který ale první zápas Chorvatů proti Brazílii vynechá kvůli disciplinárnímu trestu. V jeho hledáčku budou také Karim Benzema a Mario Balotelli. A pro realisty – Arsene Wenger bude na MS působit jako televizní expert a suvenýry manželce určitě přiveze. (krtek.olc)

11. 6. 2014

Keďže AFC potrebuje aj nejakého obrancu, Metro sa porozhliadlo v Brazílii. Jeho meno je Bressan, má 21 rokov a hraje za Gremio. Dick Law už bookuje letenky.

Čo sa týka nových dresov, Puma dnes prezradila, že všetko sa udeje začiatkom budúceho mesiaca. Žeby aj nejaké nové posily?

Ak ste si nevšimli, tak Cesc Fabregas v pondelok prestúpil do Chelsea FC. Teda aspoň tak malo byť podľa médií. Dnes sa už zrazu máme správy, že prestup nemôže byť zatiaľ realizovaný, pretože sa čaká na Arsenal, či využije svoju opciu, ktorú vraj minulý týždeň odmietol využiť… Proste…

Agent Jacksona Martinéza sa snaží silou mocou hráča presunúť z Porta von (asi potrebuje na splátku hypo). No a samozrejme, Arsenal nie je možné nespomenúť.

Možem vám povedať, že Arsenal privedie do tímu nového útočníka. Potrebujeme ďalšie útočníka. Ja som pripravený o svoje miesto bojovať.“ Tak keď už aj Olie hovorí, že útočník prijde, tak prijde!

Antoine Griezmann vie, aký tím si vybrať na hru…

Podle Metro se Arsenal snaží získat z Cardiffu obránce Stevena Caulkera. Cardiff sestoupil do Championship a Caulker bude zřejmě jedním z hráčů, kteří klub v létě opustí. Caulker je vysoký, urostlý stoper, který by mohl být alternativou za Pera Mertesackera, jen s jedinou zásadnější chybou – vyrostl ve špatné části Londýna. Nějakou naději snad ale přece jen má – v seniorském fotbale odehrál za Sp*rs pouhých 29 zápasů.

Podle Express opustí v létě Real Madrid Sami Khedira a zamíří do Arsenalu. Hráč i trenér Ancelotti zatím tuto možnost popírají, ale Ancelotti údajně zvažuje nabídku na Paula Pogbu, případně na Marca Verrattiho. V Realu navíc mají středních záložníků dostatek, na obdobné pozici nastupují i Luka Modrić a Xavi Alonso, šanci dostávají i Asier Illarramendi a Isco. Khedira by měl být k mání za přibližně £16 milionů.

10. 6. 2014

Vyzerá to tak, že na tom, že Arsenal využije možnosť spätného odkupu Carlosa Velu bude niečo pravdy. Cena pre Arsenal 3,3 milióna libier. Za tri sezóny v Reale Sociedad 107 zápasov, 42 gólov a 28 asistencií. Dokáže sa Carlos na druhý pokus presadiť?

Prezident Realu Sociedad vraj povedal, že Arsenal aktivoval výstupnú klauzulu v kontrakte Carlosa Velu.

Mirror plní svoji denní normu spekulací a pilně nás zásobuje. Nejnovější adept na místo defenzivního záložníka je hráč AC Milán se zkušenostmi z Premier League, nizozemský tvrďák Nigel de Jong. Nigel de Jong by se rád vrátil do Anglie a výměna trenéra v AC by měla být impulsem pro jeho přesun – na lavičce Rossoneri nahradil jeho kamaráda Clarence Seedorfa Filippo Inzaghi. Se stejnou zprávou dnes přišel i etalon novinářské věrohodnosti – The Sun. (krtek.olc)

Mirror přidává i další kousek do naší sbírky. Alvaro Morata dostal od Ancelottiho zelenou k přestupu. V případě přestupu prý Real vyžaduje do smlouvy zahrnout možnost zpětného odkupu a ta nejde pod nos ani Arsenalu ani Juventusu. Zprávy z jiných zdrojů ale říkají, že Real nechce výhledově o služby mladého útočníka přijít a jeho dostatečné zápasové vytížení zajistí ročním hostováním ve Villarrealu.(krtek.olc)

Express dnes přináší krátký pohled na napínavou přestupovou bitvu mezi Arsenalem a Evertonem. V jejím centru stojí útočník světem protřelý – Kamerunec Samuel Eto’o. Třiatřicetiletý sniper má za sebou celkem slušnou sezónu v Chelsea a je k dispozici jako volný hráč. (krtek.olc)

9. 6. 2014

Carlo Ancelotti potvrdil, že Alvaro Morata opustí v lete Real Madrid.

Mario Mandžukić sa nechal počuť, že v Bayerne už svoju budúcnosť nevidí a chce odísť.

L’Equipe je pravděpodobně na začátku dnešní zprávy, která se postupně šíří on-line verzemi sportovních stránek deníků z Francie do Anglie. Arsenal se údajně zajímá o ofenzivního záložníka Lyonu, Clementa Greniera. Grenier vynechá MS kvůli zranění, jeho cena by měla být kolem £10 milionů. Hodně komentárů si ale klade poměrně zřejmou otázku – opravdu Arsenal potřebuje dalšího, byť perspektivního, ofenzivního záložníka? (krtek.olc)

8. 6. 2014

Arsene Wenger podpísal novú zmluvu na tri roky. Čo bude ďalej? Podľa Mirroru jeho miesto zaujme Steve Bould.

Prioritou na poste útočníka bude príchod Super Maria (Mario Balotelli). Cena 20 miliónov libier za talianskeho útočníka. Záujem máme taktiež o Loica Remyho.

Ďalšie správy hovoria o tom, že Arsenal dal ponuku na Pedra Rodrigueza. Áno, toho krídelníka z Barcelony. Arsenal sa o neho zaujímal už v zimnom prestupovom.

AFC by potreboval posilniť aj na poste DM. Ako jeden z cieľov sa spomína Sami Khedira. Rokovania s Realom vraj prebiehajú.

Pozitívna správa z anglickej repre. Zranenie AOC nie je tak vážne a stihne Majstrostvá sveta.

6. 6. 2014

Zak Ansah podepsal dvouletou smlouvu s Charlton Athletic FC. V Arsenalu strávil deset let, v novém působišti mu přejme hodně štěstí. (krtek.olc)

Španělská média spekulují o příchodu Ikera Casillase do Arsenalu. Casillas byl poslední dobou v Madridu často nahrazován Diego Lopézem a Carlo Ancelotti s ním už údajně příliš nepočítá. Odchovanec Realu by byl určitě zajímavým přírůstkem a i přes jeho občasné výkyvy je pořád vynikajícím gólmanem. Těžko říct co by tento přestup přinesl. Nedovedu si živě představit, že by si brankářská legenda chtěla „střihnout“ roli dvojky, ani že by odsunula na druhou kolej Wojtu, který v letošní sezóně podával skvělé výkony. /h3nZZ/

Máme první posilu. Není to, co jsme čekali, ale i naši juniorka potřebuje posílit, takže příslibem pro budoucnost je sedmnáctiletý levý obránce Elias Chatzitheodoridis. Jak si domyslíte, jde o řeckého mladíka, který prý zaujal na dvoutýdenní zkoušce natolik, že dostal dvouletý kontrakt. Tolik Mirror a jiní – jak jsem nakoupil, tak prodávám. (krtek.olc)

5. 6. 2014

Express si i dnes jede svou – Arsenal potřebuje stopera. Ovšem tentokrát je možná se svým tipem trochu blíž – Nemanja Pejčinović je k dispozici zdarma, protože se rozhodl neprodloužit po čtyřech sezónách kontrakt v Nice a touží si zahrát evropské poháry. V šestadvaceti je srbský obránce možná zajímavou posilou na místo čtvrtého stopera, navíc francouzskou ligu má Arsenal tradičně velmi dobře zmapovanou. (krtek.olc)

4. 6. 2014

Opäť malá OT správa. Arsenal by toto leto mal opäť stráviť v Rakúsku – 27. až 31.7. Oficiálne oznámenie sa očakáva zajtra.

Piqueho vraj chytili mikrofóny, keď hovoril del Bosquemu: „Cesc mi povedal, že prestup je hotový. 33 miliónov.“

Serge Aurier chce buď veľmi veľmi veľmi do Arsenalu, alebo je to veľký troll. Opäť retweetuje veci ohľadom svojho prestupu do AFC.

Zmluva s Pumou začína až od 1. júla. Takže noví hráči budú predstavení až na začiatku prázdnin?

Dnes je stretnutie AST s Ivanom Gazidisom. Uvidíme, čo nám nepovie.

Môžeme si škrtnúť Kaspera Schmeichela. Chalan podpísal novú zmluvu s Leicesterom do roku 2018.

Express si je jistý, že nutně potřebujeme stopera. Tak nutně, že zvažujeme využít výkupní klauzuli ve smlouvě Aymerica Laporteho. Francouzský reprezentant, zatím tedy ve výběru U21, letos zazářil v dresu Atletica Bilbao a jeho cena je podle této klazule £30 milionů. Docela vysoká částka za dvacetiletého mladíčka, který mimo centrální role může v obraně hrát i na levém okraji. (krtek.olc)

Podle Metro přemlouvá Santi Cazorla svého reprezentační kolegu Cesca Fabregase k návratu na Emirates. Co myslíte, bude mu přes hlavu přetahovat před kamerami náš dres? (krtek.olc)

Arsenal jedná s Nice o příchodu kolumbijského reprezentačního gólmana. David Ospina strávil v Nice šest sezón, zaujal i v poslední jihoamerické kvalifikaci. Dvacetipětiletý brankář má možnost zazářit na nadcházejícím šampionátu a přesvědčit tak vedení našeho klubu, že je tou správnou konkurencí pro Wojciecha Szczesnyho. K mání by měl být za sympatickou cenu  £3,5 milionu. (krtek.olc)

Trochu iný typ posily – objavujú sa špekulatívne správy, že Arsenal podpísal sponzorskú zmluvu na 20 miliónov libier s American Airlines. Meno nového sponzora sa bude objavovať na tréningových dresoch.

3. 6. 2014

Serge Aurier bude prvým prestupom Arsenalu toto leto, aspoň tak si myslí goal.com. Cena 7 miliónov za fullbacka z francúzskeho Toulouse.

Mirror dnes naši pozornost obrací k Swansea. Velšský klub koupil z FC Twente útočníka Luca Castaignose a údajně oznámil Newcastlu, West Hamu a Arsenalu, nechť si připraví £19 milionů. Za tuto částku mohou obratem získat Bony Wilfrieda, který ve své premiérové sezóně v dresu Swansea nastřílel 25 branek. (krtek.olc)

Daily Mail se nenudí – Arsenal se prý chystá nabídnout 15 milionů liber za Svena Bendera.

2. 6. 2014

Mundo Deportivo informuje o tom, že Fabregas je už jednou noho v Chelsea. /yxcvbnm256/

Romelu Lukaku začíná přitahovat novinářské supy. Prohlásil, že chce dostat šanci v Chelsea, ale už je spojován s nejedním větším klubem. Veřejný zájem vyjádřil Wolfsburg se slovy „Uvidíme, jestli je přestup realizovatelný. Máme v hlavě i jiná jména„. /yxcvbnm256/

Mirror posílá do Arsenalu Samiho Khediru. /yxcvbnm256/

Na footballdirectnews.com píší, že Arsenal si vybere jednoho z dvojice Draxler nebo Fabregas. Oba ovšem prý nepřijdou. /yxcvbnm256/

Serge Aurier potvrdil fanouškům Arsenalu, že do Londýna přijde. Jestli vůbec věděl, na co se ho ptají, to ovšem jasné není (něco jako tento frajer). Důležité, že přikývnul! Update: Sám Aurier na svém Twitteru toto video retweetnul, tak asi věděl, na co kývá. /yxcvbnbm256/