Preview: ARSENAL FC – BESIKTAS JK

Arsenal od zápasu o Community Shield zatím  nepředvádí výkony, které by fanoušky zvedaly ze sedadel a na které nás povedeným výkonem proti Citizens tak trochu navnadil. Na druhou stranu – tři body ze zápasu proti Crystal Palace, bod z Goodison Parku i remíza v Istanbulu, to vše jsou, odhlédneme-li od průběhu zápasů, docela dobré výsledky. Nyní ale musí Kanonýři doma potvrdit, že do Ligy mistrů patří, postupem přes tureckého vicemistra.

Domácí na Ataturkově stadionu ukázali, že jsou nebezpečným soupeřem. Technicky jsou na tom hůře než Arsenal, ale naplno využívají své přednosti – rychlá křídla a fyzický fond Dembu Ba. Dá se čekat, že na Emirates Stadium přijedou hrát ze zabezpečené obrany s rychlým přechodem do útoku přes křídla a následným centrem na Dembu Ba,  případně s dlouhými nákopy na téhož. Pro Arsenal výhoda domácího prostředí znamená hlavně to, že si zahraje na travníku podstatně vyšší kvality než před týdnem a bude moci plně využít svou technickou převahu. Citelně nám ale bude chybět v prvním zápase vyloučený Aaron Ramsey a jeho přímočarost, kterou opět osvědčil v zápase s Toffees. Do týmu se vrátili němečtí reprezentanti a dá se čekat, že v obraně nastoupí dvojice Mertesacker-Koscielny, pokud to zdravotní Koscielnyho dovolí. Mestu Özil se pro tento zápas pravděpodobně přesune do středu zálohy a na levé straně bude hrát opět Cazorla.

26.8.2014 11:20 Zápas budou řídit portugalští sudí ve složení Pedro Proença – Bertino Miranda, Paulo Soares – Hugo Miguel, João Capela – Antonio Godinho

26.8.2014 16:05 Injury news naleznete ZDE.

(Článek bude průběžně aktualizován)