Arteta – byli jsme trpěliví a vítězství jsme si zasloužili.

Po úterním vítězství nad Nottinghamem Forest byl Mikel Arteta ‚obzvláště šťastný‘. Trefy Gabriela Jesuse a Bukayo Saky z druhé půle nám poskytly potřebný klid na kopačkách. Pozdní branka Taiwo Awoniyho nám však připravila velmi nervózní závěr utkání.

„Jsem opravdu šťastný za náš výkon a výsledek zápasu. Pořád jsme měli v hlavách to, co se nám tady stalo loni a chtěli jsme to teď napravit. Chtěli jsme se dostat v rámci ligy na vítěznou vlnu. Myslím, že se nám to teď daří a výkon byl také velmi dobrý.

Myslím, že jsme hře celkově dominovali. Museli jsme být trpěliví, nepustili jsme je do žádného náběhu a byli jsme schopní si vytvořit šance různými způsoby, což je opravdu potěšující pohled.

Ukázali jsme velkou vyspělost v tom, jak jsme si dokázali poradit s průběhem zápasu, bohužel jsem ale v posledních minutách dostali gól což znamená, že v téhle lize poté budete trpět.

V držení míče jsme naprosto dominovali, přesto jsme do šaten šli o poločase za bezbrankového stavu. Co tedy manažer řekl o přestávce svému týmu?

„Aby pokračovali v tom, co doposud předváděli, aby byli disciplinovaní v tom, co chtějí dělat, aby byli vytrvalí a více konzistentní, byli pozitivní a šli za vítězstvím. Když je kolem vápna tolik hráčů, mezery jsou pak opravdu minimální a je těžké překonat soupeřův intenzivní výkon, který umí na obou stranách předvést. Nakonec jsme ale cestu našli.“

/arsenal.com/