15:00 – Zápas legend bez Henryho

Na jedné straně Seaman, Petit, Pires, na té druhé Cafu, Maldini, nebo Davids. Legendy Arsenalu a AC Milán se dnes od 15:00 SEČ střetnou v exhibičním zápase, jehož výtěžek půjde na konto The Arsenal Foundation. Tento zápas začne půl hodiny před samotným výkopem přenášet Arsenal Player.

Tým Arsenalu bude v zajímavém střetnutí koučovat Arséne Wenger, bude mu asistovat Pat Rice.

Jako ambasador Gunners byl zvolený Robert Pirés, který na svých zádech ponese slavnou sedmičku. I francouzského záložníka tenhle nápad ohromil: Všichni jsme velice natěšeni, že se můžeme zúčastnit tohoto duelu. Představit se znovu před fanoušky Arsenalu bude ohromující. Skutečnost, že si zahraji vedle svých bývalých spoluhráčů a rovnou proti týmu legend AC Milán bude velmi emotivní. Peníze ze zápasu poputují na skvělou věc(pro  The Arsenal Foundation) a na to jsem náležitě pyšný.“

Výjimečného utkání se nezúčastní dvě ohromné ikony – Thierry Henry, který se nedávno stal asistentem u belgické reprezentace a Dennis Bergkamp, současný asistent Ajaxu.

,,Kvůli mým novým povinnostem u belgického národního týmu se bohužel nemůžu zúčastnit tohoto klání“ omluvil se fanouškům Henry. ,,Těšil jsem se na to, až se znovu potkám s fanoušky Arsenalu, starými přáteli a že také pomůžu vybrat peníze na dobrou věc. Chlapcům přeji úspěšný duel a doufám, že tým i bez mé účasti zvítězí!“

Soupiska Arsenalu:

Jens Lehmann, David Seaman, Martin Keown, Marc Overmars, Ray Parlour, Emmanuel Petit, Pascal Cygan, Gilberto, Nigel Winterburn, Kolo Toure, Robert Pires, Freddie Ljungberg, Sylvain Wiltord, Anders Limpar, Gilles Grimandi a Kanu.

Legendy italského celku povede Fabio Capello.

Soupiska AC Milán

Christian Abbiati, Dida, Cafu, Paolo Maldini, Demetrio Albertini, Alessandro Costacurta, Paolo Di Canio, Edgar Davids, Marcel Desailly, Daniele Massaro, Marco Simone, Angelo Carbone, Dario Simic, Giuseppe Favalli, Kakhaber Kaladze, Zvonimir Boban, Massimo Ambrosini, Stefano Eranio, Giuseppe Pancaro, Ibrahim Ba, Serginho a Christian Vieri.

/arsenal.com/