30.06.07 – Hans Diary No. 2

Většina asi vyluštila, že datum v názvu článku je dnem 3. srazu našeho supporters clubu. Protože se v minulosti na těchto stránkách objevilo pár dezinformací i poněkud pomýlených názorů na fungovaní SC i organizaci srazu, dovolil bych si přidat pár osobních zkušeností, bohužel pouze z jednoho srazu.

Úplně na prvním místě je potřeba uvést, že založení Czech & Slovak Supporters Clubu nebylo vedeno snahou "starých arogantních goonerů" o to vytahat od těch mladších nějakou tu korunu. Stejně jako tyhle stránky založil a dodnes nese na bedrech Matygol za enormní pomoci několika aktivních nadšenců (díky jim), tak SC jsme založili proto, abychom naši sounáležitost s klubem vyjádřili také jiným způsobem než pokřikováním u televize. Samozřejmě, že šlo také o možnost získat relativně snadno lístky na zápasy, případně slevu ve FanShopu. Myslím, že každý, kdo se alespoň trochu cítí goonerem, musí být nadšený z toho, že je alespoň nějakým zlomkem členem klubu. Navíc 200 CZK mi přijde velmi směšná suma (zeptejte se fans ManU) za výhody, které členství poskytuje.

A jednou z výhod je možnost účasti na srazu. Chápu, že pro většinu z nás to znamená nějakou korunu navíc, z Košic jistě hodně korun, ale zeptejte se kohokoliv, kdo se alespoň jednou zúčastnil a dozvíte se, že se ty prachy sakra vyplatí. Já sám ještě dodneska po večerech pláču, že jsem na tom druhém srazu nebyl, i když vím, že to prostě nešlo. Potkat se s lidma, kteří jsou stejně postižení, možnost pokecat si o věcech, o kterých kolegové v práci nebo spolužáci vědí hovno je jenom jedna stránka věci. To se dá koneckonců zvládnout i přes MSN, Skype nebo ICQ. Druhá stránka věci je fakt, že v naprosto drtivé věšině jsou gooneři, které jsem poznal výborní lidi, což se přiznám mne tenkrát trochu překvapilo, ale spíše to dnes přisuzuju předsudkům vůči vypatlancům, kteří fandí fotbalu všeobecně a tomu českému zvláště. BTW – já osobně seru na to, že mi nadávají, že nejsem patriot a repre mne zajímá tak z 10% co Arsenal. A je to samozřejměi o příjemně stráveném dnu s fotbálkem, pivkem a pokecem o všem možné (Kanonýři překvapivě převládají) a když budete mít štěstí tak se seznámíte i s taoistou nebo pěkně vypečenou rodinkou ožralců a jejich Romanem (zasvěcení vědí a ostatním zájemcům vysvětlím na srazu ;-).

Předchozí dva srazy nám pomohly vybudovat komunitu v níž být členem znamená mít kámoše po celé republice, takže když pak vyrazíte kamkoliv, narazíte na goonera se kterým můžete jít sledovat třeba fotbal. Pro výlet do Londýna pravděpodobně taky nebudete mít problém sehnat stejně postiženého parťáka.

Rozhodnutí je na každém z nás, ale garantuju všem, že ti co už na srazu byli jsou dávno rozhodnuti. Pokud nevyrazíte nebudete litovat, protože se nikdy nedovíte o co jste přišli, ale pokud se rozhodnete pro ano, pak počítejte s tím, že v roce 2008 a těch dalších máte na konci června obsazený víkend.

CU Hans