AW před NLD

Je nyní ideální čas čelit T*ttenhamu? Jak moc velký vliv bude mít Hary Kane v neděli? Tyto a další otázky kladli zástupci tisku. Odpovědi poskytl na dnešní tiskovce boss Arsenalu, Arséne Wenger.

o tom, jak hodnotí současný tým Spurs…
Je to zajímavá bitva. Pro nás to bude důležitý zápas, protože máme v lize silnou pozici, kterou chceme ještě posílit. Celkově jsou na tom také velmi dobře, na špici tabulky je to opravdu těsné. Spíše se soustředíme na to, že hrajeme doma a jestli je to proti Slepicím nebo někomu jinému, na tom nezáleží. Chceme prostě jen vyhrávat naše domácí zápasy. Vstupujeme do období, ve kterém nás čekají velké zápasy a my tyto zápasy chceme vyhrát.

o tom, že Spurs hraje své domácí zápasy ve Wembley…
Nevím. Nepřisuzuji naše problémy právě Wembley. Když jsem tam hráli, prohráli jsme s Barcelonou. Barcelona je Barcelona. Prohráli jsme jeden zápas s Fiorentinou a také proti Lens, ale ten zápas nebyl důležitý. Nejsem si jistý, že jsme prohráli kvůli Wembley. Prohráli jsme proto, že jsme hráli proti dobrým týmům.

o tom, co je problémem Spurs…
Nevím, nejsem specialista, takže vám nemůžu poskytnout můj pohled na věc. Není to moje práce.

zda má Arsenal psychicky navrch…
Nevím, měli byste se zeptat jich. Snažíme se dělat jen to nejlepší. V tuto chvíli se soustředím více na to, že to je víc než derby. Je to pro nás důležitý zápas, protože nás čeká velká domácí bitva a máme příležitost ukázat, že můžeme hrát v Premier League zajímavou roli a že umíme vyhrávat zápasy jako je tento.

zda bude hrát roli, že Spurs ještě neprohráli…
Ne, sezóna je ještě teprve na začátku. Nyní je důležité, že se soustředíme na sebe, na kvalitu našich výkonů. Víme, že se nám velmi dařilo venku, stejně tak můžeme dobře můžeme hrát i doma. Taky víme, že úspěch naší sezóny závisí na tom, jak se nám povede v domácích zápasech.

zda je dobrý čas na to, hrát s T*ttenhamem…
Cítím, zase, že je obtížné spekulovat o nějakých slabinách Spurs. Radši se soustředím na nás, abychom byli silní a předvedli na hřišti top výkon.

zda bude rád, když Kane nenastoupí…
Znovu, musíme očekávat, že ukáží to nejlepší a musíme odpovědět výkonem, který bude efektivní. Nebude záležet, koho proti nám postaví, jak dobře budou hrát. Musíme předvést dostatečně dobrý výkon, abychom zvítězili, silní jsme na to dostatečně.

/arsenal.com/