Hodnocení hráčů

Arsenal 3:0 Manchester United –

Zdravím všechny příznivce Arsenalu,

dnes byl na programu těžký zápas s dosavadně solidně hrajícím Manchesterem United. Díky famóznímu začátku jsme nedali soupeři žádnou šanci a zaslouženě si ponecháváme na Emirates Stadium všechny tři body. Pojďme se podívat na jednotlivé výkony.

Brankář

  • 7,5

    Prožil velice klidný první poločas, kde jeho největší starostí bylo kvalitně vykopávat míče a rozehrávat. Až na jeho konci vytáhl zákrok zápasu, kdy vychytal z bezprostřední blízkosti osamoceného Martiala. Ve druhém poločase už měl trošku více práce, ale všechny střely soupeře s naprostou jistotou pokryl. Petr si tak dnes připsal další nulu a pokračuje v kvalitních výkonech.

Obrana

  • 6,5

    Totálně vygumoval Depaye, který byl při pobytu na hřišti absolutně neviditelný. Má podíl na prvním gólu, kdy velice dobře zapracoval. Jinak útok dnes nějak extrémně nepodporoval. Podle mě měli naši ofenzivní hráči tolik místa, že Héctora a Nacha jako výpomoc snad ani nepotřebovali. V prvním poločase si připsal v útočné fázi ještě jeden nepovedený centr. Ve druhém poločase zvládal ataky, jak Younga, tak i Rooneyho a společně s obránci ulehčili Petrovi práci.

  • 7,0

    Velice dobrý, nekompromisní výkon. Měl dvě menší zaváhání, chybnou rozehrávku a jednou se zapomněl při držení offsidové linie. Jinak podal velice kvalitní výkon, byl výborný ve hře hlavou, kdy hlavně v závěru uskákal obrovské množství centrů.

  • 6,0

    Stejně jako Gabriel měl i Per dvě zaváhání v zápase. Jeho chyby byly však mnohem výraznější a neměli by se stávat. Na konci prvního poločasu se nechal lehounce odstavit Martialem a jen díky skvělému Čechovi jsme nedostali gól do šatny. V druhém případě se kolem něj stejný hráč prohnal jako na horské dráze a nebezpečně postupoval do vápna, kde mu vystavil stopku Gabriel. Kromě těchto dvou situací na mě Per působil dosti soustředěně a i on si připsal velké množství výborných obranných zákroků. Zejména několikrát kvalitně vystoupil. Až na jeden nepovedený odkop i tuto činnost velmi dobře zvládal. Jako třetího stopera Pera určitě rád uvidím, i přes jeho dobrý výkon jsem ale s duem Koss, Gab klidnější.

  • 6,5

    Prakticky bez práce, pokud Héctor vymazal Depaye, tak Mata vlastně na druhé straně vůbec neexistoval. Za celý zápas jsem ho nezaregistroval v souboji jeden na jednoho právě s Nachem. Svoji defenzivní činnost zvládl tedy bezproblémově, ve hře směrem vpřed se držel stejně zkrátka jako jeho kolega na druhé straně. Ve druhém poločase ovšem předvedl hezkou spolupráci s Mesutem, kdy mu krásně nabíjel na druhý gól – škoda, že Mesut trefil přímo De Geu. Ke konci zápasu se nám ještě předvedl v parádním vyvezením míče. Další povedený výkon Nacha.

Záloha

  • 7,0

    Dnes neviditelný bojovník, který si odehrál svoje. Téměř nic nepokazil, nic extrémně úchvatného nevymyslel. Jednou se zachoval poněkud laxně a lehce nám zatopil pod kotlem. Ve druhém poločase za žlutou zastavil unikajícího Rooneyho, poté zblokoval jednu střelu. Dnes nepodstoupil tolik osobních soubojů jako obvykle, přesto splnil svoje úkoly, což je patrné i na celkovém skóre.

  • 8,5

    Oooo, Santi Cazorla. V prvním poločase naprosto fenomenální výkon, byl zralý na bodové ohodnocení minimálně 15 z 10. Byl absolutně všude, stíhal skvěle bránit, vypomáhal krajním obráncům, zakládal útoky, zásoboval svoje spoluhráče super přihrávkami. Svojí skvělou přihrávkou založil akci, která vedla k druhému gólu. Poté si vychutnal Schweinsteigera, kdy si ho přehodil hlavou a pohotově zakončil. Ve druhém poločase už nebyl tolik vidět, přesto stále létal nahoru dolů a my jsme se mohli rozplývat nad jeho obrovskou chutí do hry.

  • 8,5

    Galapředstavení číslo 2. Mesut hlavně v úvodu byl nezastavitelný, kdy po hezké kombinaci připravil gól Alexisovi, vzápětí si vyměnil míč s Theem a nechytatelně, pohotově zvýšil skóre. Celý zápas působil nebezpečným dojmem a kdykoliv měl míč na kopačkách, těšil jsem se, co dalšího vymyslí. Ve druhém poločase jsme se přeci jen věnovali více defenzivě, přesto nám Mesut ukázal další krásné fotbalové akce. Škoda, že jeho zakončení po Nachově přihrávce neskončilo v síti. Měl jsem lehké pochyby o jeho formě po úterním zápase. Zdá se ale, že jsem se mýlil a Mesut měl jen zápasový výpadek, stejně jako celý tým.

Útok

  • 6,5

    Náš bojovník tělem i duší zápas opět odedřel na maximum. Ano, nebylo to takové galapředstavení jako u ostatních ofenzivních hráčů, přesto Aaronův výkon hodnotím velmi pozitivně. Byl v neustálém pohybu, nabízel se, nahrával, pomáhal Santimu s rozehrávkou. Škoda, že ve 34. minutě pohrdl obrovské šanci, kterou mu připravil Alexis. Ve druhém poločase si připsal několik ztrát, které dostali naše obránce pod tlak. Jinak to odmakal až do konce a za svůj výkon si zaslouží i on uznání.

  • 9,0

    MAN OF THE MATCH

    Všechno je to v hlavě, stačilo, aby to Alexis prolomil a je z něho opět nezastavitelná mašina. To, co mu nevycházelo celý úvod sezóny (potažení na střed a střela) najednou projde a Alexis málem urve síť. Při prvním gólu se výborně dostal před bránícího hráče a krásně, chytře zakončil. Po celý zápas představoval nebezpečí pro soupeře, skvěle kombinoval s Mesutem, nádherně vyzval Ramseyho. Vše doplňoval svojí pílí při bránění. Myslím, že v dalších zápasech se můžeme těšit na další jeho kousky. Dnes pro mě mužem utkání, kdy mu na paty šlapali Santi a Mesut.

  • 7,5

    Dnes Theo sice gól nedal, ale i dvě gólové přihrávky jsou důkazem dnešního přínosu. V prvních dvaceti minutách často na míči, sklepával, nahrával, paráda. Později, kdy jsme se zatáhli, zůstal na hrotu osamocený, přesto se pral o každý míč. Předvedl nám skvělý skluz, spoustu bojovnosti a celkově přidal další povedený výkon.

Střídající

  • 5,0

    Moc se do hry nedostal. Měl jednu větší šanci, kdy pěknou přihrávku od Oxe poslal přímo do náruče De Gey podobně jako Mesut. Hodnotím ho průměrnou pětkou.

  • 5,5

    Při Olieho akci míč pěkně popotáhl a adresoval mu hezkou přihrávku. V nastavení lobem orazítkoval břevno. Neudělal žádnou chybu při bránění a poctivě vypomáhal Héctorovi.

  • 5,0

    Pomohl vyztužit levou stranu hřiště. Jednou se ocitl v útoku, ale nic z toho nebylo.

Arsenal je trošku jako den a noc, pár dní zpátky jsem házel flintu do žita. Teď se rozplývám nad jednotlivými výkony. Snad chlapci budou předvádět v dalších zápasech podobné výkony těm dnešním.

Brbci

Napište komentář

Musíte být pro přidání komentáře.