Hodnocení hráčů

Arsenal 2:0 Watford –

V dalším domácím zápase jsme přivítali, na začaátku sezony dobře hrající, Watford. Utkání bylo od začátku vyrovnané, ale opět jsme prokázali vůli a charakter a v posledních 10 minutách strhli vítězství na naši stranu.

Brankář

  • 6,0

    Petr musel řešit problémy nejen s útočniky soupeře, ale také s nepříjemným sluníčkem, které mu svítilo přímo do obličeje a několikrát mu ztížilo práci. Jinak si vedl dobře i při centrovaných míčích. Žádná přímá střela jeho branku neohrozila. V nastavení první půle si však nešťastně při odkopu od brány přivodil zranění a do druhé půle tak musel naskočit Leno. Věřme, že zranění nebude vážné a Petr bude zanedlouho fit.

Obrana

  • 6,5

    Hector byl dnes velmi aktivní. Hrál na nebezpečného Perreyru, který mu několikrát zle zatápěl, ale Hector si sním celkově poradil velmi dobře. Pokoušel se často o centry, ty mu však vycházely velmi nepravidelně. Celkově však dobrý výkon.

  • 5,5

    Shkodran byl dnes nejhorší z našich obránců. Udělal 2 naprosto zbytečné fauly, kterými daroval soupeři nebezpečnou standardku. Také za něj několikrát musel hasit požár Holding. Ani v soubojích proti Deeneymu nebyl často úspěšný ( méně než 50%).

  • 7,5

    MAN OF THE MATCH

    Rob zahrál opravdu skvěle. Výborně četl hru a uhlídal rychlého Graye. Jistý byl i v rozehrávce. V 72. minutě skvěle zablokoval střelu Successe. Výborný výkon.

  • 6,5

    Nacho si odehrál svůj standard. Dozadu spolehlivý a dopředu nebezpečný. Ve 21. minutě vyslal do pokutového území nebezpečný centr, ze kterého resultoval pouze rohový kop. Hughes si přes něj téměř neškrtl.

Záloha

  • Lucas Torreira

    6,0

    Lucasovi se dnes nedařilo tolik, jako v předešlých zápasech, ale nebylo to špatné. Připsal si 60 přihrávek a měl spolu s Granitem zásadní podíl ve výstavbě hry. Ve 45. minutě opět vyfasoval žlutou kartu. V soubojích se silově vybavenými hráči Hornets občas prohrával souboje. Jinak osvšdčil svoji skvělou poziční hru.

  • 7,0

    Granit odehrál velmi dobrý zápas. Byl naším nejpilnějším distributorem balonu. Připsal si 80 přihrávek. Ve 39. minutě vyslal jedovatou střelu, kterou ale Foster zneěkodnil. Neudělal téměř žádnou chybu směrem dozadu.

  • 7,0

    Mesut nebyl v prvním poločase příliš ve hře. Pozice na křídle opravdu není pro něj, po odchodu Ramseyho a přesunu směrem doprostřed to bylo něco ůplně jiného. Najednou jakoby měl na naší hru větší vliv a posléze byl odměněn gólem na 2:0.

  • 5,0

    Aaron se v posledních zápasech trápí. Snaží se, bojuje, ale fotbalově pomáhá málo. Jestli to je tím, že je na odchodu a neustále se mluví o jeho situaci ví asi jen on. Nicméně by teď dle mého názoru měl dostat šanci Iwobi, který vypadá ve skvělé formě a Mesutovi by jistě také prospělo, kdyby mohl hrát od začátku zápasu ve středu hřiště.

  • 5,0

    Aubovi se na křídle moc nedařilo. Byl hodně utopený a nezapojovalm se moc do kombinací. V 54. minutě ovšem skvěle našel ve vápně Lacazetta, jehož hlavička prostor mezi třemi tyčemi nenašla. To, že nebyl ve hře dokumentuje fakt, že si připsal pouze 12 přihrávek.

Útok

  • 7,0

    Laca se velmi snažil, neúnavně presoval, ale gólu se nedočkal. I když na obou má svůj podíl. Při prvním si jeho strážce Cathcart srazil míč do vlastní brány, a na druhý Mesutovi přímo nahrál. Laca měl ovšem v zápase příležitostí několik. Tu první již v 5. minutě, kdy byl dle mého názorui faulován, ale chtěl sympaticky pokračovat ve hře a viditelně rozhozen pálil pouze do boční sítě. Druhou a největší šanci si vypracoval v 15. minutě kdy odebral míč stoperovi a řítil se sám na bránu, jeho lob však gólem neskončil.

Střídající

  • 7,0

    Bernd zažil hodně ostrý vstup do Premier League. Hned jeho první rozehrávka se mu nepovedla a míč skončil v autu. To byla však jeho jhediná chyba. V 52. minutě vytasil fantastický zákrok a Deeneyho hlavičku vytěsnil na roh. Připsal si ješte 2 dobré zákroky.

  • 7,0

    Iwobiho přínos byl opět zásadní. Přihrál na vítězný gól a byl velmi aktivní.

  • 0,0

Velmi těžký zápas a ne úplně přesvědčivý výkon, ale tři důležité body jsou doma. Nastartovali jsme teď dobrou šňůru a byla by škoda ji v domácím prostředí přerušit. V nadcházejícím týdnu nás čekají tripy do dalekého Ázerdbajžánu a blízkého Fulhamu. Věřím v 6 bodů.

COYG

podzim4

Komentáře

  1. kucka (karma: 1329) #1

    Mustafimu bych bod ještě klidně ubral a vypíchl bych jeho amatérismus při ŽK, kterou obdržel, když se se sudím hádal o útočný roh… Naopak Holding podal skvělý výkon, klidný na balonu, který několikrát hezky vyvezl.
    .
    Laca se naštěstí v závěru vykoupil za svoji šílenou minelu z 15. minuty, co víc může útočník chtít, než jít z půlky sám na kasu.
    .
    A Welbz nám svým důrazem založil akci před druhým gólem, to by se slušelo zmínit. 🙂

  2. Feri (karma: 6441) #1

    – V tomhle zapase byl zasadni problem Mustafi, kde je opravdu zazrak (a nasazeni Holdinga) ze to neskoncilo golem ci nekolika. Fakt nevim co se s nim deje, nez aby se s casem zlepsoval, dela porad jednu chybu za druhou…. Bud se musi rychle probudit nebo to je hodne nestabilni clanek obrany a musime ho nahradit, dobra zprava je ze Holding se dobre ukazal, pristi zapas ho chci videt se Sokratisem.
    – Druhy problem jsou kridla, jak Ramsey tak Auba byli uplne mimo. Auba je klasicky hrot a problem je v tom ze nema moc odhad kdy jit opravdu do nabehu a kdy si pockat na mic takze v mezihre moc platny neni… kazdopadne kvality ma obrovske a bud se do toho dostane nebo se da zkusit hra na 2 utocniky, kazdopadne by byla skoda ho posadit. Ramsey mi prijde bez chuti, ty zpravy o odchodu vypadaji pravdive, navic se vztekal pri stridani… no a pak Iwobi rozhodl zapas a mnohem lepsi vykon jako kridlo nez Ramsey. Priste snad dostane sanci Iwobi, Welbz ci Miky na ukor Ramseyho

  3. Martin (karma: 0) #1

    Vykon opet za 3 body, coz je nejdulezitejsi. Petr nas prvni polocas opet zachranoval a Leno na nej skvele navazal. Vykon tymu se mi zdal zase o malinko kompaktnejsi. Holding skvele zastoupil Sokratise, Mustafi uz mi zacina lezt krkem. Snad by mohl hrat Holding se Sokratisem. Bellerin tentokrat zahral velmi dobre. Nacho takovy standart. To same i Lucas. Granit tez predvedl svoji lepsi stranku. Auba ma porad na vic a Laca jr neuveritelny j kdyz bych si pral, aby se jeho uspesnost sanci trochu zvedla. Ramsey je bidnej a osobne bych ho uz nestavel do vyreseni jeho situace. Ozil nevim…porad by se mel jeste dooost zlepsit. Emery a jeho stridani opet za jednicku. Iwobi nam svym vykonem pomohl ke trem bodum stejne jako Welbeck. Kdo by to do zrovna techto hracu rekl?:)

  4. Feri (karma: 6441) #1

    Takova myslenka do diskuze… prijde mi ze Emery ma mnohem vetsi naroky na taktiku a tempo: 1) vysoky pressing – narocnost na rychlost, vydrz a tvrdost
    2) rozehravka ze zadu a ne nakopavani – lepsi technika brankare a obrancu, vetsi pozadavky na zalozniky vyvest mic v tezke situaci
    3) rychle primocare akce misto oblehani brany – rychlost hracu, individualni kvality v obejity hrace ale zaroven utoceni ve vice hracich a nutnost rychlejsiho se vraceni nebo jistejsich obrannych hracu
    .
    Toto vsechno jsou znaky TOP tymu jako Real, PSG, Liverpool ci (bohuzel) City a myslim ze pokud se opravdu nekam mame posunout je treba nastavit vetsi metr kde se fakt pozna kdo na to ma a kdo nema, ti co nemaji nahradit novyma hracema. Za Wengera mi prislo (a sam to on i hraci rikali) ze daval hracum volnost, nesvazoval je takticky a nechal je hrat pomalu co chteli, hral dost na jistotu. Podobnou cestu mel i Klop ci Guardiola v prebudovani tymu, nastavili latku a pomalu hledali hrace… zatim i s touto latkou mame nad ocekavani dobre vysledky, jestli dostane Emery financi prostredky v zime a pote v lete a zbavi se nepotrebnych hracu (coz by mohl byt ted za slusne penize Ramsey ci v lete Mustafi), tak se velice tesim 🙂

Napište komentář

Musíte být pro přidání komentáře.