CZ&SK GOONERS ON TOUR – AFC vs. WHU

Na londýnském derby, se „slavným“vyloučením Thomase, nemohli 20.3.2010 chybět zástupci našeho Supporters Clubu…

 

 Tak si sedím jeden den v práci a jako obvykle, dělám, že pracuji. Prohlížím a čtu si internetové stránky a diskuse o Arsenalu a Premier League, když v tom se na www.gunners.cz objeví… ,,Leží mi na stole dva lístky na Arsenal vs. West Ham Utd.“ Bylo nutné okamžitě jednat a tak jsem volal kamarádovi Jardovi, zdali by nejel, že je možnost za 14 dní jet na Arsenal. Po chvíli ticha slyším : ,,Super, ale bohužel, ten víkend dělám. Zkusím si to přehodit a do pěti minut zavolám.‘‘  Celý zpocený jsem očekával, až zazvoní mobil a už si představoval plný Emirates a ,,naše kluky‘‘ na hřišti, když v tom telefon za 3 minuty doopravdy zvoní… Říkám si prosím, prosím …:-) a držel jsem pěst na druhé ruce, když se ozvalo ,,jasné ano‘‘, věděl jsem, že se mi splní další sen, vidět živě na vlastní oči zápas Arsenalu v Premier League !!!

 

 

Do Londýna jsme letěli už v pátek na celý víkend. Cestu do hotelu a na Emirates Stadium už jsem znal od léta kdy, jsem s kamarádem navštívil Emirates Cup. V den zápasu, tedy v sobotu, jsme se chtěli podívat na Emirates, jenže Stadium Tour je v den zápasu uzavřen. Tak jsme zvolili možnost zhlédnutí stadiónu našeho nepřítele Chelsea, ale o tom se tady rozepisovat nebudu. Následně jsme se přesunuli na Emirates Stadium, které jsme celé obešli, vyfotili snad každý metr stadionu a sháněli se okolo v obchodech po pivu, které jsme ale bohužel nesehnali 🙁 . Navštívili jsme Armoury, kde jsem se vybavil novou mikinou a obrázky snad všech hráčů AFC, které si, doufám, nechám podepsat v létě na soustředění v Bad Waltersdorfu. Jarda si koupil dres, který si nechal upravit svou přezdívkou a číslem 7 dle Tomáše Rosického.

 

 

Do útrob Emirates Stadium jsme se dostali hodinku a půl před zápasem, našli jsme svá místa a občerstvili jsme se konečně pivem. Nervozita stoupala a zápas se blížil. Prázdný Emirates se postupně se stmíváním oblohy zaplňoval. Seznámili jsme se i s našimi spolusedícími, kteří s námi letěli už z Brna. Přišla na řadu rozcvička před zápasem, když první z útrob stadiónu vyběhli hráči hostujícího celku, podpora jejich fanoušků byla ohromná. Po Manuelovi a brankářích vybíhají i další naši hráči a my diskutujeme, kdo bude hrát v základu. Když jsou na hřišti všichni, jde už podle šortek a tepláků odečíst základní sestavu. Přišla minuta zápasu, rozhodčí pískl a já si připadal jako v transu. Zažíval jsem zvláštní pocit, když jsem tam seděl, připadalo mě, jako bych tomu všemu mohl nějak pomoct. Doma jsem u televize mnohem nervóznější a podléhám nervům a beznaději. Zápas se odvíjel až na výjimky stejně jako všechny domácí zápasy. Neuvěřitelný tlak na bránu, mnohdy připomínající házenou. Čekání na první ,,uklidňující‘‘ gól netrvalo dlouho a už v páté minutě nás po skvělé nahrávce Niklase zvedá ze sedaček na delší dobu Denilson, který skvěle proměnil svou střelu. S blížícím se poločasem se spousta diváků zvedá a odchází se občerstvit, či na WC, když Thomas Vermaelen ,,fauluje‘‘ v pokutovém území Franca a dostává červenou kartu. Následnou penaltu skvěle vystihuje a vyráží Almunia a tak ,,spokojeni‘‘ mizíme do útrob stadionu, kde spolu s Angličany trávíme poločas sledováním rugby, myslím  že Wales vs. Itálie :-).

 

 

Druhý poločas zápasu je až na výjimky spíše obranný, až ke konci zápasu jsme se myslím dostali do souvislého tlaku. V 82. minutě po Upsonově ruce rozhodčí píská pro Arsenal pokutový kop a po následném Cescově proměnění propuká výbuch radosti. Po odpískání konce zápasu zůstáváme ještě asi dvacet minut na místě a různě se fotíme a rozebíráme zápas. Následně stojíme frontu na metro, kterou mají místní už skvěle vymyšlenou. Prohodíme pár slov o možném zvětšení stanice Arsenal, diskuzi přerušuje příjezd metra, které nás odvezlo zpět do hotelu.

 

 

Zážitek to byl skvělý a každý fanoušek Gunners by jej měl zažít. Osobně bych se na Emirates chtěl určitě podívat ještě mnohokrát. Chtěl bych poděkovat gunners.cz a Matygolovi za tuto možnost.

 

 

 /M4RT1NEK/


cesta na Emirates začíná pro každého stejně 



Emirates je pro fans skutečná oáza


a už to začalo…


a po přestávce pokračujeme…


dobojováno, takže já a ztichlý Emirates


Emirates je v noci nádherný