Paper Talk 19.3.14

Možná je ještě do léta daleko, ale zdá se že novináři už svou okurkovou sezonu naplno odstartovali.

Nákupní seznam Arsenalu se tak zdá být dost široký.

Je libo „nového Messiho“? Proč ne, Arsenal se zajímá o Juana Iturbeho, 20 letého argentince, kterého novináři už stihli překřtít. Momentálně hostuje v Italské Veroně (z Porta), kde má 5 gólů a 2 asistence ve 22 zápasech. Verona má možnost jej v létě koupit, pokud by se tak nestalo, monitoruje situaci nejen Arsenal, ale i Chelsea nebo Liverpool.

Neoslnil vás „nový Messi“ co takhle „nový Özil“? Co na tom že máme opravdového Özila. Arsenal a Liverpool sledují Hamburský 20letý talent, Hakan Calhanoglu. Ten má v plánu z německa odejít, pokud jeho tým sestoupí. A cena? Pouhých 18 milionů.

Pořád nic? Co takhle „nový Hazard“? Tak se teď prý jmenuje Zakaria Bakkali, 18letý talent z PSV Eidhoven. Je to údajně nejmladší hráč, který skoroval v Erdevise hattrick a vysloužil si tak povolání do seniorské reprezentace. Arsene Wenger ho hodnotí velice vysoko, ale není sám, zájem má především (kdo jiný) Liverpool, ale i Manchester United a Real Madrid.

Média už si pohrávají i s odchodem Vermaelena a už mají i náhradu, je to němec Matthias Ginter, 20let. Tento  hráč hraje především jako stoper, ale dokáže (podobně jako náš Thomas) zahrát na více pozicích, včetně DM. Zájem má ale i David „I have no idea what I’m doing“ Moyes z Manchesteru United. A cena? 8 milionů.

Sagna pořád nepodepsal smlouvu, tak si najdeme nového Fullbacka, co takhle Martin Montoya z Barcelony? 22let, v létě mu končí smlouva a její prodloužení před dvěma týdny ztrostkotalo a je momentálně odloženo. Rád by v Barceloně zůstal, ale jen pokud bude mít garantován čas v prvním týmu. Hráč už se na Arsenal údajně ptal Cesca Fabregase a Alexe Songa, co mu asi řekli?  

Manchester City nikdy neměl moc pochopení a času na hřišti pro mladé hráče. S Micah Richardsem, dnes už 25letým pravým obráncem, je Arsenal spojován takřka každé přestupové okno, ale zdá se, že po sezoně bude moct odejít i 23letý záložník Jack Rodwell, zájem však o něj má i Everon, nebo Newcastle.

Je libo útočníka? Michy Batshuayi, že ho neznáte? 20letý Beličan ze Standardu Liege, letos 18 gólů v 29 ligových zápasech. Hráč má sice smlouvu do roku 2018, ale chce se posunout v kariéře dál a přestoupit tak jinam. Nicméně je ochotný zůstat v týmu, pokud si zajistí účast v Lize mistrů. Zájemci Everton a Arsenal. Nicméně hráč sám tvrdí, že je od malička fanouškem Arsenalu a je tak jasné kam by přestoupil raději.

Michy Batshuayi se vám nelíbí? Co takhle Mandžukič? Samozřejmě podle novinářů máme zájem, nicméně Mandžukič má smlouvu do roku 2016. CEO Bayernu věří, že zůstane. Takže kdo ví, každopádně zájem má nejen Arsenal, ale například i Chelsea.

André Schürrle, 23letý němec, v Chelsea moc nehraje (jen 9 z 30 odehraných zápasů), tak co takhle s ním do Arsenalu. Podle novinářů Mourinho ukázal prodejem Sturridge a Maty, že mu nevadí prodávat hráče konkurentům v Premier league. Prodal by ho ale nám, když nám nechtěl pustit na hostování ani Dembu Ba? Toť otázka.

Další náhrada za Sagnu, tentokrát už prověřený hráč. Lukasz Piszczek, 28letý polák z Dortmundu. Který zdá se je otevřený přestupu jinam a ani by nestál moc, jen 7 milionů. Zájem má ale i Real Madrid, nebo PSG.

Alváro Morata nebo Jesé Rodriguez, oba útočníci, oba 21let, oba z Realu Madrid a konkurenti. Jednoho z nich by mohl Arsenal získat, ale kterého, to neví ani novináři. Cena obou je poněkud vyšší 15-25 milionů.

Co takhle Loic Remy? 27letý francouz, letos na hostování v Newcastlu (z QPR) a statistika 13 branek v 25 zápasech. V létě by měl být k dispozici za 8 milionů.

Nabízí se i další útočník, brazilec Fred, 30let. Plno zkušeností, 62 gólů v 96 zápasech za brazilské Fluminese. V roce 2011 zlomil rekord za nejvíc vstřelených golů za sezonu v Brazílii, konkrétně 44. Hráč je taky první volbou na post útočníka v Brazilské reprezentaci, kde má 16 gólů v 31 zápasech. A jeho cena není vysoká, 7 milionů, takže je libo?

Že Arsenalu bude chybět v létě brankář je jasné, většina z nás by ráda viděla někoho staršího jako dvojku k Wojciechovi Szczesnymu, ale Arsene Wenger sleduje i jiné varianty. Uvažuje prý o povýšení Damiana Martinéze (21let, na hostování v Sheffieldu Wednesday), ale také by rád získal 24letého brankáře Readingu, Alexe McCarthyho. Zájem je však i o 27letého Kaspera Schmeichela z Leicesteru City, aspoň se to tak snaží zahrát jeho agent.

A dnes poslední, Mateo Kovacic. 19letý chorvat z Interu Milán. Jeden z celkých talentů světového fotbalu, hrající převážně jako zatažený playmaker. Nízká cena (9 milionů) to zní jako lákadlo pro hodně klubů, a tak přilákal zájem nejen Arsenalu ale i třeba Chelsea a Manchesteru United.

Tak koho z těchto hráčů byste rádi videli v novém Puma dresu? Někoho z těchto hráčů, někoho jiného?

Zdroj: /různé/