Přestupové spekulace II. – 21. 6. 2013

  

Přestupových spekulací i jiných nesmyslů se nám letos urodilo tak požehnaně, že to náš redakční systém neskousnul, museli jsme to rozdělit a tak zde máme druhé pokračování.

A tak neváhejte, vstupte, čtěte, diskutujte, vážně to však neberte. Mějte stále na paměti, že devět z deseti lékařů nedoporučují přestupové spekulace číst, natož o nich přemýšlet. A komu by se zastesko po spekulacích z minulých dnů, stačí jeden KLIK

21.6.2013

Geoff pre nás zisťoval ako je to s Higuainom a odpoved bola, že je to blízko. Rooney bude ďalší.

Le Blanc do PSG, Ancelotti do Realu, Higuain do Arsenalu? Uvidíme…

Perez dal zelenú na prestup Gonzala Higuaina do Arsenalu, aspoň podľa TalkSport.

Johan Djourou zaujal najnovšie aj Hamburger SV, avšak bolo by to len na sezónne hosťovanie.

No a keď už tú najvyššiu prestupovú čiastku v histórii klubu prekonáme raz, prečo nie aj po druhýkrát? Tentoraz na Maroaneho Fellainiho. Aspoň tak sa vyjadril denník Standard.

Máme tu ďalší medical pre Gonzala. Tentoraz podľa TalkSport.

Riaditeľ Juventusu, Beppe Marotta, povedal krásnu vetu: „Podľa toho čo viem, Higuain už niekam prestúpil…

Ďalším menom na zoznam je Tin Jedvaj. 17 ročný obranca Dynama Záhreb je považovaný za najväčší talent od čias Modriča. V minulej sezóne sa mu aj napriek nízkemu veku podarilo vybojovať si 13 štartov za Dynamo.

Podľa Daily Mail je Higuain do Arsenalu done deal! Čaká sa len na nového trénera Realu. Asi aby mu dal nejaký darčekový kôš na rozlúčku? Nechcem reagovať na špekulácie…

Kolujú informácie, že Klub dnes oznámi príchod nového hráča. Ale byť na vašom mieste, dovolenky si neberiem.

Alisher Usmanov včera v interview povedal, že Rooney by pre Arsenal bol posilou. Aká je reakcia denníkov? Arsenal ide získať Higuaina A Rooneyho!

Pokiaľ Sunderland predá Mignoleta, nahradiť by ho mohol Vito Mannone.

20.6.2013

Julio Pleguezuelo Selva potvrdil svoj prestup do Arsenalu.

Berte si to ako chcete. Ale je to od @AFCAcademy, čo nie je len tak hocikto. Potvrdené aj na tomto obrázku.

Je to tu, priatelia! Čakali sme na to pomerne dlhú dobu, ale teraz je to tu. Arsenal je v pohotovosti kvôli možnému prestupu Yanna M’Vilu! Záložník prestúpil v zime do Kazane, ale akosi sa mu tam nepáči a teraz by rád do Anzhi. No a samozrejme podľa TalkSport Arsenal celú situáciu pozorne monitoruje.

The Times prinášajú informáciu, že podľa správ z Argentíny, ktoré sa odvolávajú na správy z Anglicka odvolávajúce sa na správy zo Španielska, Gonzalo Higuain je náš!

Lajonel Mesi má problémy s daňami, ak ste si všimli. Dokonca sa špekuluje o tom, že by kvôli tomu musel opustiť Španielsko. Ťažko povedať, či by v ňom videl Wenger „top, top, top quality“.

ArseneKnowsBest nám objasnil ako je to s Ashley Williamsom: „Je tam malý problém v negociáciách so Swansey. Swansey chce 10m Ł, my sme ponúkli 10 Ł. Rokovania pokračujú.“

Na prestup Gonzala Higuaina si už u SkyBet nestavíte. Inde sú kurzy asi 1/7, takže nič moc. Prestupom by sme mohli zabiť dve muchy jednou ranou. Posilniť sa a pomôcť Realu k nákupu Baleho. Čo sa týka toho, že Gonzalo nemôže prísť predtým, ako príde nový kauč sa s kolegami nezhodnem. Vzhľadom na to, že o prestupoch rozhoduje hlavne Perez, je jedno či tam tréner bude alebo nie. Skôr, ako sa špekuluje, sa snaží Real počkať na iného záujemcu, ktorý by ešte čosi prihodil. Zdá sa, že personálne podmienky s Gonzalom sú dohodnuté. No a tie kluby sú vraj tri. Arsenal, Juve (ponuka odmietnutá) a ešte jeden (Chelsea? Man City?)

Záujem je o našu čiernu perlu Slonoviny Gervinha. Záujem má Marseille a Gervas je veľmi polichotený, zatiaľ však chce ostať v Arsenale. Nepochybuje však, že ak by chcel odísť, záujem o neho bude.

Odcházející Seb Squillaci si dal pauzu v jednání s Bastíí a natočil na svoji počest video – Man of Steel. Až mi ukápla slzička…

Všude se už píše, kolik bude Gonzálo Higuaín u nás brát a kolik že Arsenal zaplatí na odstupném. Podle španělských zdrojů ale věc není až tak jasná. Odchod Higuaína z Realu je podmíněn tím, že do Madridu přijde někdo jiný, třeba Bale, Suaréz, Lewandowski nebo Cavani. O tom všem ale chce rozhodovat Carlo a ten nenastoupí dříve než 4.7.2013, takže máme ještě plných 14 dní času. Důvod je ten, že prezident Realu Peréz strašně miluje svou peněženku a chce ušetřit na daních 1,3 mio euro. O tolik by přišel, kdyby podepsal smlouvu s Ancellotim před 30.červnem. Takže představa Bosse, že bude mít tým pohromadě na začátek přípravy, tedy 4.7., je zřejmě (alespoň co se týká Gonzála) těžko splnitelná. 

Bouře kolem Naniho utichla a tak se Arsenal v hledání křídelníka možná podívá do Levante, zde hraje mladý, nadějný a skoro stejně drahý Ruben Garcia. A pak, na rozdíl od Naniho by si rozuměl s naší španělskou osu týmu. 

Na mladého DM z Real Sociedad, Asier Illarramendi, prasklo, že má ve smlouvě výstupní částku kulatých 30 mio euro. Takže zapomeňme. Fellaini za 26 nebo Asier za 30 (myšleno v euro), asi není co řešit a všichni co znají Arsenal vědí, jak to dopadne.Arteta zamaká na fyzičce a počkáme si, jak to dopadne s Diabym :-))) 

Julio Cesar nám prý nevyšel a tak se náš Boss rozhlíží po kontinentu. A jeho zrak údajně padl na Rene Adlera. Jen ta cena, ta cena, prý 15 mio euro…

Tak jsme se prý dohodli s Higuaínem, paní Müllerová, i tak by se daly parafrázovat informace posledních hodin, týkající se přestupu Gonzála k nám. Novináři už vědí všechno, plat, odstupné, prý ale zatím chybí jen jedna maličkost : souhlas Realu. 

Asier Illarramendi, to bude ještě aféra. Arsenal ho chce, v tom se už shodují španělské i britské deníky. Jen ta cena ….. Arsenal prý nabídl 12 mio euro, Real za hráče však chce rovných 25. Jen plaťte, vy Britové s pevnou librou, u nás ve Španělsku je krize, euro jde někam a tak potřebujeme každý cent!!! Co k tomu dodat, to už raději Angelu Davis za 22 a tři míče odstupného pro prapůvodního zaměstnavatele z Beneluxu. Jistota prověřená několika lety v EPL je podle mě rozhodující. 

A je ve hře další agent. Joaquim Batica. Ten se stará o Joela Campbella, který byl uplynulý ročník na hostování v Sevilla. Zdá se, že o Joela se zajímá více klubů, ale podle agenta má vše v rukách Arsenal. To co by nás mohlo zajímat je, že o Joela má zájem Crystal Palace. Zaha odchází a Joel by ho mohl nahradit. EPL by byla nejlepší škola, takže držme palce, že tento agent hraje férovku. 

Vše nasvědčuje tomu, že si to mezi sebou rozdají Málaga a Frankfurt. V boji o našeho B52

Fabrégas se nechal slyšet, že přestup do Blaugrany byl rozhodujícím momentem v jeho kariéře. Podle jeho slov když hrál za Arsenal, byla jeho role ve španělské repre na úrovni třetích houslí, zatímco nyní je hvězdou reprezentace. Doslova řekl, že teprve v Barceloně má možnost hrát s těmi nejlepšími. Takže vzkaz všem těm, kteří ho chtěli zpět, doporučuji pár kroků dozadu, pěkný rozběh a … však víte co. 

L’Equipe ukončil spekulace kolem příchodu hráče Lyonu Clement Grenie. Hráč prý touží zůstat ve Francii a podepíše brzy novou smlouvu a prodlouží o rok, aby se zvedla jeho cena. No hlavně, že nám týden tloukli do hlavy jak se k nám těší. 

Bacary Sagna se nechal slyšet, že Arsenal má na to, aby vyhrál EPL. Tak Bacu, už jen chybí tvůj podpis na smlouvě do 2016. 

19.6.2013

Gonzalo Higuain priletel na Heathrow! Teda priletí, keďže fotka, ktorá koluje, je z letiska v Chicagu. Trochu divné medzipristátie, ale tak možno to tak vychádza lacnejšie.

Pierre Menes z Canal+ povedal, že Arsene Wenger nemá žiadnu dohodu s PSG o sezóne 14/15.

Olympiacos vraj ponúkol 2 milióny libier za Tomáša Rosického. Hráčovi dal ponuku na lukratívny 3 ročný kontrakt.

Bacary Sagna sa zveril SkySports, že vyjednáva o novom kontrakte s Arsenalom.

Malaga nezľaví ani penny z požadovaných 30 miliónov libier za Isca. Záujem prejavili Man City a Real Madrid. Ale možno nasadíme agenta Santiho…

Naša kontrarozviedka dostala správu od nášho top agenta Poldiho. V správe znie: „Lewandowski by ideálne zapadol do nášho tímu.“ Celú spravodajskú správu si môžete prečítať TUTO (vyžaduje základnú znalosť jezyka polskeho)

AS vraj hovorí o tom, že prestup Gonzala je upečený. 22 miliónov libier odstupné, 115 tisíc libier týždnne. Pridáva sa aj Tuttosport, ktorý hovorí, že Real odmietol ponuku Juventusu a Higuain mieri do Arsenalu. Ale neprepadal by som panike.

Tancredi Palmeri nás informoval, že k príchodu Gonzala Higuaina do Arsenalu chýba už len pár detailov. Myslím, že ide konkrétne o: dohodnutie prestupovej čiastky, dohodnutie zmluvy s hráčom a zdravotné testy.

„Sme v rokovaniach s Nicklasom Bendtnerom,“ povedal Heribert Bruchhagen, prezident Frankfurtu. Ďakujeme!

Už je to tu!!! BBC práve informovala, že Arsenal sa dohodol s Realom na prestupnom za Gonzala Higuaina a hráč priletel do Londýna na zdravotné testy! FOTO Správu vraj hneď na to stiahli. Celkom podarený fotoshop, ale nabudúce treba uviesť správnu cenu a 396 reakcií na článok, ktorý bol na stránke sotva pár minút? Čakáme na niečo lepšie.

Španělská marca už  má jasno, a to ještě Carlo ani nedorazil na Santiago Bernabéu Stadium. Prostě Gonzálo v plánech Bílého baletu už nefiguruje. TADY je důkaz. 

Tito Vilanova by sice chtěl Laurenta Koscielny, ale má to jeden háček, tedy spíš čtyři háčky. Prezident Rosell určil, že nakupovat se bude až se DNA zbaví této „fantastické čtyřky“ : Jonathan dos Santos, Fontás, Afellay a Bojan. Odejít by měl i Isaac Cuenca. A to vše do 30.6..Jinak zůstane pokladna pro plány Tita uzavřená. Že by se začalo konečně u DNA šetřit?

Ti z vás, kteří si zvykli na každodenní dávku spekulativních emocí made in B52 se mohou radovat. Dalším týmem, který se přiznal k zájmu o nejlepšího útočníka světa je Málaga. Arsenal chce jen 5 mio euro a to by Malaga s pespektivou středu tabulky asi zvládla. 

Ak by sa Jose naozaj zbláznil a Juana Matu chcel predať, záujem má vraj Barcelona. Pre Cesca by to bola veľká nenaplnená láska…

Isco, neboli Francisco Román Alarcón Suárez, to jméno už tady dlouho nebylo. Podle španělského tisku se zdá, že Arsenal se rozhodl na základě doporučení svého skauta ve Španělsku, Steve Rowley, získat za každou cenu tohoto mladíka z Málagy. Pelegrini nepelegrini, nehledíc na ropné peníze, Isco musí jít na sever Londýna. Tak uvidíme, jak dlouho tato bublina vydrží. Priložím, že Isco by mal o svojej budúcnosti rozhodnúť už v najbližších dňoch. Aspoň to tak spomínal. Uvidíme, či sa nechá pri oznámení inšpirovať Hazardom.

Aktuální informace z Katalánska pro nás není vůbec příznivá. Carles Puyol musí znovu na operaci a to se stejným problémem s jakým byl operován už v březnu. Podle zpráv z Nou Camp je vyloučeno, že by stihnul začátek ligy, spíše je pravděpodobný návrat až v září. A to jen za předpokladu, že odstranění cysty bude úspěšné. No, Laurente, drž se. Brzy začnou kecy o tvé DNA. Kdo bude první? Iniesta

Nepriamo sa nás dotýka situácia v PSG. Novým trénerom sa má stať Fabio Capello. To by otvorilo cestu Ancelottimu do Realu a Higuainovi do Arsenalu. Zmluva pre Capella bude len na jeden rok, keďže PSG už je dohodnuté s Arsene Wengerom na prevzatí kormidla od roku 2014.

Naše legenda Ian Wright se zasnil a představil svou zálohu snů : Mesut Ozil, Jack Wilshere a Mikel Arteta. A to bylo včera v Anglii na rozdíl od Čech či Moravy docela chladno :-).  

Za Marouaneho Fellainiho boli akceptované dve ponuky. Vyzerá to, že by to mali byť Chelsea a Arsenal, záujem prejavil aj Man City. Potešujúca správa je, že Marouane preferuje prestup do Arsenalu.

Wayne Rooney vraj chodí po svete, opíja sa a rozpráva o prestupe do Chelsea. (berte s rezervou)

Neviem aké informácie majú kolegovia o Yan Dhanda. To čo som počul ja je, že boli akceptované 3 ponuky. Otec hráča preferuje prestup do Liverpoolu.

Upřesnění nedávné informace od nezbednika : Lukas Fabianski se skutečně v sobotu oženil. V rodném městě Szamotuły si vzal svou dlouholetou lásku a snoubenku Annu Grygiel. Tak nezbývá  než popřát dobré polstrování v chomoutu :-). FOTO

Podle Daily Express zahájil Arsenal rozhovory o nové smlouvě s Arséne Wengerem

Arsenal získá zřejmě další letošní posilu. Zvítězil v přetahované s Liverpoolem o mladíka Yan Dhanda z týmu The Baggies. 

18.6.2013

A tiež kolujú správy o prvom zápase vonku proti Tottenhamu.

Podľa REDactionAFC, bude náš prvý zápas v sezóne domáci súboj proti Southamptonu. (vraj mal správne info tri roky po sebe) Ešte raz pripomeniem, že oficiálny program bude známy zajtra o 10.00 SELČ.

Exkanonýr Sebastien Squillaci hned po té, co opustil svůj wigwam v Colney, zahájil jednání s Bastía. Hodně štěstí Sebe!

Jestli někdo byť jen pár hodin věřil tomu, že Asier Illarramendi z Real Sociedad přijde k nám, pak bude asi zklamán. Hráč se líbí i Realu a chtějí ho jako postupnou náhradu za stárnoucího Xabi Alonsa. 

Na Cesca se u DNA nikdo oficiálně neptal a tak asi zůstane v Katalánsku. 

Arsenal má ďalšiu posilu. Tím sa rozrástol o malé Jade, dieťa Oliviera Girouda. Prajeme veľa zdravia a krásy po oteckovi. (Jade je unisex meno, tak neviem či dievča alebo chalan. Ak to niekto zistí, tak napíšte) update: Tak podľa nášho priateľa Gooner Frog je to dievčatko. Arsenal Ladies sa určite potešia.

Podľa Infosport+ je Dimitri Payet bližšie k Arsenalu ako k Marseille! Poďme sa na to pozrieť: Lille – Londýn 200 km; Lille – Marseille 1000 km. Majú pravdu! Geografia nepustí.

Tak a máme tu prvú lekársku prehliadku tohto leta! Vraj Gonzalo Higuain budúci týždeň. Môžete si robiť čiarky na stenu. (odporúčam povolenie od mamky, frajerky či manželky. inak môže nasledovať červená karta a dištanc. V prípade neudelenia pracovného povolenia, môže byť náhradou aj papier. Dbajte však na dostatočné rozmery!)

Arsenal dostane zľavu, ak zaplatí za Gonzala Higuaina v hotovosti. Realu bude stačiť v tom prípade aj 25 miliónov eur. Dúfam, že Ivan už hľadá kufrík a bankomat…

Pripomeniem, že vyžrebovanie nového ročníka bude známe zajtra o 10.00 SELČ. Sezóna začína víkendom 17.-18.8. Takže už „len“ dva mesiace. Zatiaľ nepotvrdené informácie hovoria o tom, že by sme mali hrať dvakrát s každým tímom doma-vonku. Ale zatiaľ len také drby…

Bacary Sagna vraj naznačil, že ostane s Arsenalom ešte minimálne 12 mesicov. Bola by škoda prísť o Ludivine…

Někteří novináři sice ještě píší o Jovetičovi a Arsenalu, ale uznejte, kdo by ho za 25 chtěl, když Higuaín je jen za 22 :-). 

Stephane Courbois, agent našeho Laurenta, se zdá, že rozjíždí svůj životní deal. Koscielny je podle něj na nákupním seznamu dvou velkoklubů Bayernu a DNA a Stephane tak bojuje o možnost postavit si svůj vysněný domek na cote d’azur. Snažme se ho pochopit, kdo o tomto agentíkovi před měsícem věděl, a nyní na něj svítí několik pětikil na rampě evropského fotbalu. Nevím jak Vás, ale mě agenti strašně xxxxx. Řečeno slovy klasika, tento způsob léta, kdy od nás pokaždé někoho kradou, zdá se mi poněkud nešťastným. 

Bublina jménem Nani zdá se (díkybohu) splaskla, novináři se po Arsenalu zaměřili na Juventus. 

S „DM“ se roztrh pytel, a především s těmi ze Španělska. Dalším pánem na holení je Geoffrey Kondogbia ze Sevilla. 

Na Ilkay Gundogan můžeme zapomenout, prodloužil anebo prodlouží podle Kicker v Dortmundu.  

Arsenal nakoupí nakonec ve Španělsku ne za 22 mio, ale rovnou za 32 mio. Takže přijde Higuain a k němu z Realu Sociedad defenzivní záložník Asier Illarramendi

Bernd Schuster si povedal, že by bolo fajn mať v Malage hráča kvalít Nicklasa Bendtnera.

Čo dnešný Mirror? Arsenal je pripravený na ponuku 22 miliónov libier na hráča Realu Gonzala Higuaina. Laurent Koscielny sa vyjadril, že je v Londýne šťastný a nikam neodchádza. Crystal Palace sa bude snažiť o získanie Joela Campbella na ročné hosťovanie. Vcelku pozitívne správy, no nie?

17.6.2013

Marouane Fellaini. Zdržanie prestupu má spôsobiť problém s nárokmi Standardu Liege a klauzula o ďalšom predaji. Standard by mal zinkasovať približne 3 milióny libier z 22 miliónov, ktoré Arsenal zaplatí Evertonu. Všetko by však malo byť čoskoro vyriešené. Ďalší zdroj hovorí o tom, že rokovania sa zdržiavajú na plate hráča. Arsenal ponúka približne 75 tisíc libier za týždeň, hráč (hráčov agent) požaduje skôr niečo okolo 100 tisíc. Fellaini preferuje Arsenal pred ManU.

Podľa denníka Marca, ide už len o gentlemanskú dohodu medzi Realom a PSG, kedy bude Ancelotti oznámený ako nový tréner Realu. Hovorí sa i o tom, že Arsenal hrá na dvoch frontoch – Higuain a Rooney, a Wenger si následne vyberie jedného z nich…

Chcel som vám napísať správu o novom away drese. A potom som si zdriemol. A zjavne som ho nenapísal. Takže ma EVi v diskusii predbehol, hoci ja to mám z iného zdroja. Dres by mal byť predstavený do dvoch týždňov, žltá s menšími prvkami modrej farby. Čiže približne nejak TAKTO. Snáď sa vám bude páčiť, mne teda určite. Pekná rozlúčka Nike s AFC. Keď už nechceli dať poriadne prachy…

Heslo prestupov: Ohľadom prestupov, never ani vlastnej matke. Zdá sa, že záujem o Nicklasa Bendtnera nie je až taký ako tvrdil jeho agent. Oficiálne sa o Nicklasa zaujímala len FC Kodaň. Takže tých 5-6 klubov, ktoré dostali možnosť vyjednávať, je možno len jeho výmysel. Podporilo by to aj to, že Gladbach poprela vyjednávania. Tak to vyzerá, že sa nám ho podarí zbaviť zase na poslednú chvíľu niekedy na konci prestupového na hosťovačku. Nicklas má zmluvu ešte na jednu sezónu.

Zato kolem našeho LK6 se zdá, že to byla jen bouře ve sklenici vody. Ve Španělsku je kolem tohoto hráče absolutní klid, jediný výkřik je stále z mundodeportivo. Seriózní El Pais této zprávě ani nevěnoval řádek. Stejné ticho po pěšině je v bulváru „as“. A to je co říct, protože ten kdo není aspoň jednou za týden v „as“, jako by ve světě fotbalu ani nebyl.  

Správy okolo Gonzala Higuaina narastajú na obrátkach. Hovorí sa, že kluby sa dohodli na odstupnom presahujúcom 20 miliónov libier (vraj 23 + 2). Čaká sa len na príchod Ancellotiho do Realu. Vyzerá to nádejne, ale dresy s jeho menom si zatiaľ neobjednávajte.

Park Chu-Young. Zaujímavý chalan. Po tom ako utiekol z hotela pred prestupom z Lille, aby išiel k nám, tentoraz sa dozvedáme, že odmietol nastúpiť na posledný zápas Celty Vigo. Chalan by asi potreboval tú vojenskú službu v Kórei…

Po 16 dňoch prvý zostrih pre trávnik na Emirates Stadium. FOTO Mal by byť pripravený na predstavenie nových mnohomiliónových posíl, ako napísal náš správca trávniku. Pozrite si tie fotky, zelená upokojuje.

Barcelona podle serveru givemesport v nejbližší době nabídne 15 milionů eur za Laurenta Koscielného.

Cesc Fabregas prezradil, že Vicente Del Bosce od neho chcel, aby vo včerajšom zápase Konfederačného poháru hral ako v Arsenale: „Boss chcel, aby som hral s voľnosťou. Vie, že keď som hral v Arsenale na tejto pozícii, hral som najlepšie a dnes to fungovalo opäť.“ A takto sa v Barcelone ničia najlepší hráči sveta… #FreeCesc

Juve prý vycouvalo ze závodů o Higuaína a zaměřili se raději na Téveze. Údajně se čeká už jen na Ancelottiho, ten by měl být oznámen dnes jako novým trenérem Realu.

Pokud se Gonzálo Higuaín rozhodne spíše pro slunnou Itálii než pro deštivý Albion, má náš Boss v rukávu náhradu ve formě Dimitri Payet z Lille. Tento AM umí zahrát i na křídle. 

Tak prý ne Marouane Fellaini, ale Gilbert Imbula. Proč? Je mu 20 let a jeho cena je jen £ 8 mio. Tento rodák z Konga s franouzským pasem hraje nyní za čerstvě prvoligový francouzský Guingamp. 

Na Ashburton Grove už údajně dorazilo 5 obálek k rukám Bosse s nadpisem : Výběrové řízení B52„. Otevírat by se mělo hned v pondělí ráno. 

Galatasaray hodila flintu do žita, že prý účka odmítly jejich £6 miliónů za hvězdu Premier League Naniho a tak je prý řada na nás. Cena? Pouhých 8 miliónů £. 

Mathieu Valbuena by měl být naším dalším nákupem, a aby nás to stálo co nejméně, vezme si Marseille na oplátku Gervinha a spokojí se s malým doplatkem. 

Liga ještě nezačala, ale podle novinářů se už teď schyluje k bitvě mezi námi a týmem Stratford Spuds o služby záložníka z Wiganu jménem James McCarthy. Cenovka na tomto horkém zboží je 20 miliónů liber.  

Arsenal startuje do nové sezóny 4.7.2013 a podle mnoha zdrojů bude Jack Wilshere v plné síle při tom. 

Už i italský Tuttosport píše, že Maxime Gonalons půjde do Neapole. Takže DM musí hledat novináři jinde. 

Wayne Rooney. Niekto ho vraj stretol v Portugalsku v reštike a pýtal sa, či je niečo pravdy na jeho prestupe do AFC. Wayne odpovedal, že je všetko dohodnuté a bude to oznámené do dvoch týždňov. Mám rád spojenie „do dvoch týždňov“. Ale to len také twitterovské drby…

Španělské munodeportivo píše o tom, že Laurent Koscielny je na seznamu trenéra Barcy a opěvuje jeho přednosti. Zmínku o DNA jsem tam sice nenašel, ale i tak se asi máme na co těšit. 

16.6.2013

Na stôl Celticu Glasgow vraj priletela veľmi pekná ponuka za Victora Wanyamu. Nevie sa od koho, ale vraj by mohla byť od Arsenalu, keďže rokovania s M. Fellainim nejdú podľa plánov.

Crystal Palace a Cardiff sú ďalšími tímami, ktoré sa zapojili do boja o služby Nicklasa Bendtnera. Favoritom sa stal Eintracht Franfurkt po tom, ako Gladbach vycúval.

Najprv sme nechceli zaplatiť požadovanú sumu, teraz vraj zase nechceme zaplatiť požadovaný plat. Wenger je zase Wengerom? Aspoň teda čo sa týka Marouaneho Fellainiho. Ten by mohol utiecť do Manchestru. Vzhľadom na to, že tam býva, tak je to aj logické, nebude predsa chodiť po hoteloch…

David Ornstein nám priniesol opäť zaujímavé info. Gonzalo Higuain je náš cieľ číslo 1. Taktiež chceme doviesť jedného defenzívneho a jedného ofenzívneho stredopoliara. Obranca nepríde, pokiaľ nejaký iný (asi Djourou, poz. nez.) neodíde. A taktiež nemáme záujem o Rooneyho. Čo to znamená? Gonzalo by mohol byť len „smokescreen“ pre Rooneyho. (to tvrdia zase iné zdroje) Pripomeniem, že Ornstein vraj vie len veci, ktoré mu povie klub. A vieme ako klub oznamuje svoje prestupové ciele. Môže to teda byť všelijako…

Nicklas Bendtner chce urýchliť zdravotnú prehliadku v novom klube a tak posiela svoje fotografie.

Laurent Koscielny naopak prestúpiť nechce. Teda nie do Barcelony. Dôvodom je obava, že by prišiel o miesto vo francúzskej repre.

Theo Walcott prestúpil! Stalo sa tak včera, svedkami toho všetkého bolo aj niekoľko hráčov Arsenalu. Thea získala na doživotný kontrakt Melanie Slade, bývalá snúbenica, teraz manželka. Theo signed da ting! Nasledovať by ho mal aj Big Foot German. No ak je pravda, čo píšu, tak včera sa to podarilo aj Lukaszovi Fabianskemu. Predpokladám, že všetci traja prestúpili inam samozrejme. Chalani sa zbláznili… Chlapci, nežeňte sa do nešťastia! Alebo stačí – Chlapci, nežeňte sa!

Bacarymu Sagnovi končí zmluva o rok, ako všetci dobre vieme. Arsenal sa vraj s hráčovymi predstaviteľmi dohodol, všetko by malo byť uzavrené po príchode Bacaryho späť do Londýna z dovolenky. Arsenal na neho obdržal jednu ponuku.


Hannover dal ponuku za Johanna Djouroua, ale Arsenal je tak zaneprázdnený ďalšími prestupmi, že nebol čas otvoriť rokovania a povoliť diskusie s hráčom. Príchod ďalšieho stopéra závisí od toho, či Johann odíde alebo nie.

André Ayew: „Ak by som musel opustiť Marseille, tak jedine do Premier League. Hovorím anglicky a myslím, že liga by mi sedela.“ Tak môžete začať špekulovať.

Steven Taylor se vyjádřil, že se nechce z Newcastle stěhovat, protože mu tam je fajn. Další spekulace se vytrácí neznámo kam….

Massimo Ambrosini je volný hráč, že by právě on mohl být ten náš x-factor? 

Simon Mignolet je zdá se horké zboží, Liverpool mu již nabídl čtyřletou smlouvu, 45 tisíc týdně, co na to Arsenal? A co na to Pepe Reina?   

Pokud někdo pod tíhou stávajících spekulací trpí depresemi, měl by se podívat SEM. To je budoucnost Arsenalu

Podľa denníkov Marca a AS prestal Arsene otáčať každú penny a dal Realu toľko, koľko za Higuaina požaduje – čiže 25 miliónov libier. Čaká sa už len na Ancellotiho, aby podpísal prestupové lístky.

Máme-li uvažovat o nějakých nákupech, musíme se dívat k sousedům, jestli si už shánějí náhradu za naše případné adepty. A tak při pohledu do španělského království se dá zjistt, že prezident Realu Peréz věří tomu, že přivede hodně brzy významnou posilu – jménem Cavani. Což by mohlo znamenat, že Gonzalo Higuain by mohl být volný. 

Pokud si někdo myslel, že k nám přestoupí Julio Cesar a ještě k tomu bez komplikací, pletl se. Do hry se zapojilo AC a to i přes fakt, že Julio je původem z týmu jejich úhlavního rivala. 

Novináři a jim podobní jdou tak daleko, že předkládají již hotové seznamy, stačí si jen vybrat. Poslední seznam se týká brankářů, je jich jenom pět, což je podle mě na Arsenal, který má 70 mio v kešeni, hodně málo. Ale přesto, tady jsou : Asmir Begovic ze Stoke, Simon Mignolet ze Sunderland, Michel Vorm ze Swansea City, Julio Cesar od QPR a poslední je Rui Patricio ze Sportingu. A koho přidáte do seznamu Vy? 

15.6.2013

Čo sa týka Rooneyho, tak ten by vraj veľmi rád prestúpil k nám. Posúva ten prestup viac ako samotný Arsenal.

Aby ste nepovedali, že nikoho nepodpisujeme, mám pre vás ďalšie meno – Jamaal Raage. 16 ročný švédsky útočník posilnil našu akadémiu. Sám Jamaal sa prirovnal k švédskemu Robbenovi, keďže to rád ľavou nohou do stredu. Niečo z jeho umenia v tomto videu. (od cca. 1:00 strieľa góly)

Gonzalo Higuain vraj pošepkal Arsenalu, že bude veľmi rád, ak AFC začne vyjednávať o jeho prestupe s Realom. AFC by to rád stihol ešte pred začiatkom Asia Tour.

Podle CaughtOffside Arsenal konečně aktivoval klauzoli Fellainiho (jehož plat prý bude 120 tisíc liber měsíčně) a také podal 24 milionovou nabídku na Higuaina, která byla údajně přijata

No a naša ponuka za Rooneyho? Vraj 20 miliónov libier. Ťažko povedať, či suma zahrňuje aj jeho kaderníčku.

Reálnejšie kontúry naberá prestup Clementa Greniera. Arsenal mu ponúka kontrakt na 50 tisíc libier týždenne, no dohoda s Lyonom ešte stále nepadla. Chlapec vyzerá, že to má v nohe. Hoci zostrihy sa dajú robiť rôzne.

Ak sú správne najnovšie dohady, Wayne Rooney sa uspokojí aj so 175 tisíc librami týždenne. A mám pre vás to exkluzívne foto Rooneyho pred Emirates.

Arsenal sa bude snažiť doviesť aspoň jednu veľkú posilu ešte pred Asia Tour. Tou posilou by mal byť Gonzalo Higuain. Ten by stál 25 miliónov libier, hráč chce z Realu odísť a proti Arsenalu by asi nenamietal, no so všetkým sa musí čakať na nového trénera Realu, ktorým pravdepodobne bude Ancelotti.

Dnes je den, kdy výrazně stoupla naděje podpisu nějakého hráče. Arsenal totiž přesně před 78 lety podepsal z Blackburnu křídlo Jackie Milne, za 5.000 liber.

DNA prý podala formální dotaz na Laurenta Koscielny, prý je ochotna zaplatit 20 mio liber. Tak nám ten víkend pěkně začíná. 

Santos je prý nešťastný, že ho doma nikdo nechce a on se bude muset vrátit do Arsenalu. Chápu, v Londýně často prší. Řešení už tady několikrát jemu podobným nabízel nezbednik : stačí požádat o uvolnění ze smlouvy.

Ove Flindt-Bjerg, jedna z osob, zodpovědných za skauting v Borussii, se nechal slyšet, že jeho tým nemá zájem o nejlepšího útočníka světa, Nicka Bendtnera. Světe div se, to fakt nikdo nečekal.  

Novináři začínají být nervózní, za 4 týdny Arsenal vyráží do Asie a zatím ještě nikdo ze seznamu Wayne Rooney, Cesc Fabregas, Robert Lewandowski, Gonzalo Higuain, Stevan Jovetic nebyl podepsán. Prý to znamená, že Arsenal nemá ambice, no potěš. 

Zdá se, že bonus, který před lety DNA slíbíla Davidu Villovi na poslední rok smlouvy ve výši bratru 10 mio euro, je tím zakopaným psem v hráčově odchodu jinam. Barca by musela  tuto odměnu za to, že si Villa vyvztekal odchod do DNA hráčovi zaplatit, i kdyby se rozhodl odejít. A tak asi David dostane hadřík a bude leštit rok lávku. Tím bych řekl, že kauza Villa končí. 

Jestli si někdo z nás myslel na posilu jménem Claudio Marchisio z Juve, tak ať rychle zapomene. Na svém nákupním seznamu ho má David Moyes a když nevyjde Whoo, tak se  hráč prý spokojí i s Monakem. 

Denilson se definitivně upsal v Sao Paolo, takže hodně štěstí Deni! 

Seriózní justarsenal přináši info, že Paul Pogba asi zůstane v Juventusu, i když se loni stal často terčem rasistických výlevů. Chceme-li tedy vyztužit zálohu, musíme se porozhlédnout jinde. 

Marseille se již skoro 3 dny zajímá o Gervinha, tak počkáme přes víkend a uvidíme, jaký jiný tým novináři vyšťourají. 

Jestli si někdo myslel, že s Maxime Gonalons je „noha v nohávě“, pletl se. Rafa se rozhodl, že v nové funkci managera Neapole nám bude stát skoro ve všem v cestě. 

PHW opustil vedení klubu po 31 letech a Arsenal včera oznámil jméno nového prezidenta Sir Chips Keswick. Ten v nejbližších hodinách zahájí jednání s Bossem o nové smlouvě. Zdá se, že nejdéle sloužící manager v Premier League tak bude naší první posilou. Logicky po jeho podpisu se dají očekávat posily. Jen aby ještě někdo zbyl. 

Valencia si příští rok nekopne Ligu Mistrů a tak se první hráči rozhlížejí po nových angažmá. Jedním z nich je Roberto Soldado, který nevyloučil Anglii. A Anglie pro novináře znamená Arsenal, takže o Robertovi teď pár dní uslyšíme. 

14.6.2013

Zdroj TalkSport prisahá na svoje tri pokolenia dopredu, že zhliadol Wayna Rooneyho dnes ráno pri Emirates. Momentálne sa snažíme zistiť, či sa v blízkosti štadióna nenachádza klinika na nastreľovanie vlasov. Budeme vás informovať.

Už vím, proč nemám rád DNA. Kam se podíváme, jsou i oni. Nejinak je tomu v honbě za brankářem Interu Samir Handanovicem. DNA nás přebila, když nabídla skoro 20 (všiml si někdo nějaké naší nabídky??), ale prezident Interu Massimo Morratti to pro jistotu hned usměrnil, požaduje kulatých €30m [£25.5m]. Inu, kdo by odolal. 

Každým dnem si můžeme odškrtávat z listiny našich posil, i když, kdyby měli přijít všichni, které nám novináři přejí, asi by musel mít Arsenal alespoň v Championship další tým. A tak zapomeňme na stopera Swansea, Ashley Williamse, pofrčí asi do Evertonu nebo do Neapole. 

Již 4 dny uplynuly z dvoutýdení lhůty, kterou si dal sám sobě nejlepší útočník světa Nick Bendtner, co oznámil, že Arsenal svolil s přestupem za 3 mio a on si vybírá z pěti nejvážnějších uchazečů. Prostě Nickovi finalisti, tak jen aby neměli hluboko do kapsy. Tři ku jedné, že B52  bude licitovat do konce srpna a zůstane nám i s jeho platem na krku další (poslední) rok. 

Olympique de Marseille se začal zajímat o našeho křídelníka Gervinha. Kolikátý že je to prvoligový francouzský tým? Třetí? Tak už jich chybí jen 17, to snad do konce léta stihneme…

Přiznám se, že jsem ani v tom víru nepostřehl, že se zajímáme o Maxime Gonalons z Lyonu. Ale nic se nestalo, Rafa Benítez se rozhodl že nám tohoto středopolaře vyfoukne za bratru 15 mio euro. 

Novosamozvaný „Happy One“ není v jádru zlý, ale dovede také ukázat zuby, jak by řekl Jára (da) Cimrman ústy Honzy Kašpara (Honzíku, dovol mi, abych se zde s Tebou aspoň touto formou rozloučil, rozšiřuj dál svůj nádherný humor v Českém nebi, Praotče Čechu! P.). A tak asi můžeme zapomenout na Gonzála Higuaina, protože si na něj „one“ ukázal. Romanovi už asi došly listy v šekové knížce a nemá „pajcku“ na Cavaniho, no prostě zřejmě ostrouháme. 

13.6.2013

Torresem to začalo ale rozhodně nekončí, a i když je v Londýně zataženo, občas prší a je max 20, tak novinářům se přehřívají mozkovny. Naším novým cílem za pouhopouhých 32 mio je prý El Shaarawy

Svět se zbláznil, objevily se informace, že prý chceme Nanda Torrese.

V Itálii již mají jasno. Tým Série A, Cagliari Calcio, vykoupí od nás brankáře Vito Mannone. Ten za 8 let na Emirátech nastoupil za první tým jen 15x.

Arsenal je veľmi blízko podpisu hráča! Chelsea kúpila Schürleho a to je menej ako 12 kilometrov ďaleko.

Některá jména přibývají, jiná si můžeme úspěšně škrtnout. Brankář Mignolet přestoupí prý ze Sunderlandu do Liverpoolu. Zdá se, že polská stopa v Colney je hodně hluboká a jen tak nezmizí.  

A znovu Marouane, a opět Fellaini. Mirror píše, že Felda by k nám moc chtěl, jen náš Boss se zatím zdráhá utratit oněch 23 miliónů liber. Jdu psát Artetovi sms, aby Arséna přemluvil. 

Ode dne, kdy Ivan Gazidis vypustil z úst slova, že Arsenal má peníze i na (pře)drahé hráče, není dne, aby novináři nevypotili nějakou kachničku. Ta poslední se týká Lorenzo Melgarejo z Benfiky. Opět si musíme pospíšit, o tohoto nadějného full-backa se zajímá i Fenerbahce.  

Arsenal je spojován… tak tuto frázi tady uvidíte asi ještě mnohokrát. Tentokrát se jedná o mladíka z Francie, jehož jméno je Gilbert Imbula. Od roku 2009 hraje za druholigový celek z Francie Guingamp a odčutal v jeho dresu skoro sto zápasů. Gilbertovi je 20 let, hraje defenzivního záložníka a jeho cena je odpovídající tomu, že Arsenal někoho podobného shání : 8 miliónů liber. Ale pozor! Musíme si prý pospíšit, zájem má i Chelsea a brzy se klasicky přidá Tot.enham. Ten ale nyní spíš drží za sako dezertéra Boase, kterému se tak nějak nelíbí, že na něj nebudou svítit světla Champions League. Prostě : Mais do que um clube.   

Marouane Fellaini přestupuje do Londýna, až sem se novináři shodnou. Jestli ale jeho působištěm bude Fulham Road nebo Ashburton Grove, o tom se ještě spekuluje. Tímto tempem by měli mít novináři snad do konce srpna jasno, držme jim tedy palce. 

Časy se mění, nyní už nehledají kluby hráče, kteří se jim hodí do konceptu, ale naopak. Proto hráč z Anži, Odil Ahmedov, se vyjádřil, že přestoupí toto léto k nám, protože naši skauti ho sledovali po celý rok, dokonce prý i doma. Sice je relativně mladý a údajně nadějný, ale trocha skromnosti by mu přesto neškodilo. 

Odstupné za B52 je již jasné, Arsenal chce 3 mio liber, což je částka zřejmě stravitelná pro řadu týmů. Nick nás tak letos určitě opustí. Jen není stále jasné kam. 

Cesc Fábregas dementoval odchod z Barcy, dokonce použil slovo absurdní. Jen škoda, že takto upřímný nebyl před 2 lety.

12.6.2013

Na prestup Julia Cesara do Arsenalu si už vraj nestavíte…

Nicklas Bendtner by mohol odísť z Arsenalu za 3 milióny libier. Ponuku podalo 5 klubov, najbližšie k získaniu je ‚Gladbach. Problémom môžu byť platové požiadavky hráča.

O Stephana El Shaarawyho je zájem a AC Milán se nebrání prodeji. Hráč je spojován s Manchesterem City a Arsenalem.

Nani může údajně z Manchesteru odejít za 8,5 milionů liber, zájem má prý Arsenal.

Médiami prešli informácie, že novosamozvaný „Happy One“ nemá záujem v tíme ďalej držať trojicu Mata, Oscar a Ramirez, aby tak získal peniaze na prestupy. Wenger túto situáciu sleduje.

Julio Pleguezuelo Selva sa nachádza v Londýne. 16 ročný španielsky stopér, označovaný ako „nový Puyol“, sa mal upísať Arsenalu pod profesionálny kontrakt. Oznámenie prestupu bývalého hráča Barcelony sa dočkáme asi až so zverejenením súpisiek juniorských tímov.

V sobotu sa začína FIFA Confederations Cup. Skončí až koncom mesiaca. Je možné, že tento turnaj by mohol zbrzdiť prípadné prestupy, alebo ich ohlásenie. Taktiež momentálne prebiehajú šampionáty mládežníkov.

Pokiaľ ste si chceli staviť na príchod Julia Cesara do Arsenalu, asi ste to trochu premeškali. SkyBet zrušil stávky už pred týždňom a v ostatných spoločnostiach sa kurz dostal na 1/33 (1.03). Takže nič moc výhra.

Presne o týždeň bude zverejnený nový rozpis zápasov Premier League.

O nášho Gervinha je naozaj záujem. Najnovšie by mohol byť použitý ako závažie do výmeny za krídelníka Andre Ayewu z Marseille.

Vito Mannone je tiež hráčom, v prípade ktorého sa uvažuje o odchode z Klubu. Záujem je hlavne v Taliansku, konkrétne v Parme a Genove.

11.6.2013

Gabriele Marcotti sa obáva o Wengera, ten vraj nikomu nedvíha telefón, čo vraj môže znamenať, že pracuje na niečom veľkom. A možno to len znamená, že nemá rád Gabrieleho…

No a Bild hovorí taktiež o záujme Bayernu Mníchov o nášho kapitána Thomasa Vermaelena.

Nemecký Bild hovorí o záujme Mönchengladbachu o Nicklasa Bendtnera. Ďalšie média hovoria taktiež o záujme Eintrachtu. Žeby teda Nemecko, Nicklas?

Vždy sa pristihnem, že až príliš často checkujem Twitter. Uvedomím si, že by som s tým mal prestať a potom… Potom si pozriem tých 5 nových správ, čo sa zase na Twitteri objavili. To prestupové okno ma zabije… (nez)

Na Twitteri je opäť v kurze Ashley Williams. A tiež sme už vraj získali brankára, malo by ísť do Julia Cesara. Ale to berte ešte s väčšou rezervou ako denníky.

Arbitrážny súd potvrdil jednoročný zákaz štartu Malagy v európskych pohárových súťažiach. Uvidíme ako sa bude vyvíjať situácia okolo Isca.

Jedna info aj trochu mimo prestupov, hoci tak trochu to súvisí. Arsenal, ako sme už informovali, očakáva podpísanie 30 miliónovej zmluve s Pumou (s účinnosťou od sezóny 14/15), ale tiež niekoľko nových komerčných kontraktov.

Clément Grenier odmietol ďalšiu ponuku kontraktu od Lyonu. Čo to bude znamenať, ťažko povedať…

Niekto chce predať hráča? Lorenzo Melgarejo je vraj v kurze. Aspoň tak sa vyjadruje jeho agent. Vraj sa na neho pýtali Arsenal a Fenerbahce. Jediný problém by som videl, že je to LB a keďže Tony Adams ešte Arsenal netrénuje, pochybujem, žeby sa na túto pozíciu upriamovala naša pozornosť.

Vyzerá to, že láska Barcelona a Cesc Fabregas asi nebude obojstranná. (nebuďte na Cesca zlý, mnohí z nás to zažili) Viceprezident Barcelony pán Bartomeu sa vyjadril: „Fabregas odíde, ak bude chcieť.“ Žeby koniec projektu BarcaDNA? Je na čase obnoviť projekt ArsenalDNA. Navlečte na neho niekto dres!

Protichodné info ohľadom Gonzala Higuaina. Jedni vravia, že Real za neho bude chcieť 50 miliónov libier (dúfam, že ste si neopŕskali monitor, alebo vám mobil nepadol do polievky), ďalší zase, že prestup je na spadnutie, Arsenal zaplatí 21 miliónov libier. Tak môžete vybrať, ponuka lepšia ako v ktorejkoľvek menze. (už som asi fakt hladný) Vyjadril sa aj prezident Realu, ktoý odkázal, že ak záujemca nie je ochotný položiť na stôl 25 miliónov libier, nech sa radšej ani nesnaží vyťukať číslo do Realu.

Ale no, že Wigan… Veď ani taká Malaga nemá manažéra alebo Neapol len krátko. Isco bol chalan, o ktorého sme mali záujem, resp. veľmi pozorne sme ho sledovali.

Gazidis prozradil, že nákupy se dělají těžko s týmy, kde nemají managera. Zdá se, že budeme nakupovat ve Wigan :-). 

Všimli jste si, že ke všem těm mimořádným (na Arsenal) spekulacím zatím mlčí Usmanov a jeho Red & White Holdings? Co má ale říct, když Arsenal zdá se má peníze, dobré sponzorské smlouvy, slušné hospodaření, propustil vyžírky a byť „papírově“, ale chce nakupovat? Myslím, že toto léto se konečně dozvíme, jak to ruský bratr s námi opravdu myslí.  

Dalším z desítek hráčů, hrajících fotbal v Evropě, o kterého má zájem Arsenal, je playmaker z Benfiky, Nicolas Gaitan. Cena? Hubička na druhou, jen 40 miliónů. 

Ach, Nicklas. Čím skôr budeš preč, tým lepšie… Ďalšie problémy, tentoraz vraj hádzanie skla v bare. Ak by doň urobil aj potrebu, v Chelsea by ho brali hneď.

Cesc Fabregas vyrukoval s tým, že správy o jeho prestupe z Barcelony sú nezmysel. Barcelona je jeho domov a chce tam vyhrávať a byť úspešný. Bola to pravdepodobne reakcia na mediálne správy, že pre ManU sa stal prestupovým cieľom číslo 1. Ťažko povedať, či rovnakú lásku prechováva aj klub k nemu. Dozvie sa to po rozhovore s trénerom tento týždeň.