FT : ARSENAL FC 7 : 1 BLACKBURN + hlasování

ARSENAL 7 : 1 BLACKBURN

Arsenal deklasoval Blackburn a bojuje dále o důvěru fanoušků. Využijte hlasování o MotM. 

V těžkých dobách se obracejí lidé do historie, aby získali víru a sílu pro další boj. Stejně tak to musíme udělat nyní i my, fanoušci Arsenalu.  

Od roku 1995 snad nebyl Arsenal v takové krizi jako je nyní, a tehdy si ta situace vynutila změnu managera. Krizi myslím nejen herní, ale především psychickou. Jaký bude vývoj dál nyní? V šesti zápasech pět bodů. Kdo by to před rokem řekl, že v utkání DOMA a s Rovers může hrát Arsenal o vše. Bohužel je to tak, buď dnes zvítězíme, nebo můžeme na vše v této sezóně zapomenout, až tak hluboko jsme klesli.  

Zase ale, kdy jindy, když ne teď? To je otázka, která se točí v hlavách všech fanoušků. Zdá se, že svěřenci  AW nemají lepší podmínky a příležitost dokázat, že je nutné jim ještě jednou věřit. Hrají doma, soupeřem je jim tým, který se loni zachránil v posledním utkání ligy a dnes je aktuálně přikován v sestupovém pásmu. Pokud dnes náš tým nezvítězí a neotočí kola „letošních dějin“, bude nutné se ptát, kde je zakopaný pes. 

Není nutné být génius, aby člověk pochopil, že v týmu není vše v pořádku. Vlastně delikátně řečeno, něco je špatně. Nemalá část a nikoliv bezvýznamných fanoušků se rozhodla dát svůj nesouhlas s aktuální situací najevo již dnes během zápasu. Můžeme se jen naivně domnívat, že to zůstane bez povšimnutí kamer, a zítra to nebude vědět „celý“ svět. A myslím, že Stan rychle přijede a bude muset začít konat, protože Arsenal není prostě za tou „louží“ a nehraje „soccer“, tak to prostě, Stane, je. Psal jsem to v blogu už před půl rokem (shodou okolnotí po porážce na Blackburnu) a trvám na tom stále, alespoň jednou za měsíc bys měl sedět v diamondu Stane, i když nelítá Concord, ale BA to s přestupem v Dallasu zvládají už za 700 liber, a to snad jde. 

Rovers nejsou žádná away ořezávátka, o tom se mohli přesvědčit třeba účka. To prostě nebude jednoduchý zápas. Z našich utkání určitě vynechají  Wilshere, Santos, Jenkinson, Diaby a Gibbs. Snad nebude zranění AOC vážné a nastoupí. Je nutné nastoupit v nejsilnější sestavě a prostě a jednoduše Rovers smést z povrchu zemského, třeba až na dno tabulky. Nebo smetou oni do propadliště nás. Dnes je to prostě kdo s koho, oběma týmům jde o strašně moc. Trochu nám nahrává, že Samba zápas bojkotuje, Yakubu stojí kvůli červené a David Goodwillie vyšel na mráz a je mimo. 

Když se podíváme do historie, tak se musíme dmout pýchou, z osmi utkání doma Gunners vyhráli sedmkrát a vstřelili hostům 25 branek, ale kdeže ty loňské sněhy jsou. I když, nechme se překvapit. Premier League je plná nečekaných výsledků. 

Rozežeňme na Ashburton Grove dnes po poledni mraky, buďme zase kanonýry, tak jako tomu bylo na Highbury. Památném stánku klubu. A věřme, že na Emirates zazní minimálně In with the Clock at Highbury, a klidně ať se přeřvávají s North Bank. Na místo chantů o ceně vstupenek, to hráčům moc při řešení jejich problémů nepomůže. A věřme, že tyto písně z Highbury povedou kanonýry k vítězství. Já osobně jsem si ji spolu s dalšími sto kanonýry zazpíval v červenci 2010 a Arsenal tehdy vyhrál, tak proč by se historie nemohla opakovat :-).  

 

Injury si tradičně můžete přečíst ZDE a preview osvěžit po pátečním flámu TADY

Sestavy nabídnu po té, co mi je napráská někdo ze stadionu nebo mě někdo předběhne v diskuzi :-).. 

Znovu opakuji můj TIP : 4-1. Branky Arshavin, Mertesacker, van Damme-Persie 2, Koscielny a nebo Song vlastní 🙂 Come on Arsenal! 

Web Arsenalu hlásí SOLD OUT, tak uvidíme, kolik prázdných sedaček nám tam překupníci dnes pro ty černé igelity nechají :-). 

 

Arsenal : Szczesny, Coquelin, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen, Song, Arteta, Rosicky, Oxlade-Chamberlain, Walcott, Van Persie.

Lávka : Fabianski, Sagna, Ramsey, Benayoun, Arshavin, Henry, Park.

Blackburn: Robinson, Lowe, Dann, Givet, Martin Olsson, Hoilett, Petrovic, Nzonzi, Dunn, Pedersen, Modeste.

Lávka : Bunn, Orr, Hanley, Rochina, Vukcevic, Goodwillie, Formica 

 

Patrick

{jvotesystem poll==3}