С днём рождения, Андрей!


 

 

Andrei Arshavin dnes slaví 29. narozeniny.

 

 

Andrei  se narodil 29. května 1981 v Petrohradu (tehdy Leningradu). K fotbalu ho přivedl jeho otec, amatérský fotbalista. Andrei neprožil šťastné dětství, zažil rozvod rodičů i předčasné úmrtí otce.

 

Fotbalově vyrůstal v Zenitu Petrohrad  a zůstal mu věrný až do roku února 2009, kdy přestoupil na sever Londýna. Svůj debut si odbyl za londýnský velkoklub až 21.2. v zápase proti Sunderlandu (0:0), neboť po zimní přestávce v ruské lize se musel dostat zpět do tempa. Do hry Arsenalu však téměř okamžitě zapadl a miláčkem kanonýrů se stal po památném zápase na Anfield Road dne 21.4.2009, kdy Pepe Reinovi vsítil 4 branky po pouhých 4 střelách.

 

Pro Arsenal se stal velice platným hráčem, i když se mu podle mnohých letošní sezóna příliš nevydařila, možná kvůli zraněním, možná i z důvodu neúspěchu ruské reprezentace v kvalifikaci na Mistrovství světa v JAR. Celkově za rok a půl odehrál za The Gunners 54 zápasy a vstřelil 18 gólů.

 

 

Tak přesnou mušku a hodně spokojených let na Ashburton Grove, Ti Andrei jménem redakce přejí všichni slovenští a čeští kanonýři !

 

 

{youtube}wLeVyg1PNcM {/youtube}

 

 

 

 

/vlastní, youtube/