Emery o Suarezovi: Krůček po krůčku bude nabírat na sebevědomí, tvrdí kouč

Unai Emery v úterý pro novináře poskytl odpovědi na řadu témat, včetně skutečnosti, proč Denis Suarez nedostal tolik příležitosti. Emery reagoval:

na dostupnost Denise Suareze…
Velmi po sobě vyžaduji, abych u hráčů viděl nejlepší možné výkony. Denis Suarez se den ode dne lépe adaptuje, svoji kvalitou nám může hodně pomoci. V dnešní situaci si nemyslím, že by mohl hrát devadesát minut, jelikož potřebuje rytmus. Jednou z takových možností je, že nastoupí proti Bournemouthu. Nebo také tím, že začne na lavičce a poté nám může vypomoci. S dalšími hráči je to stejné.

na to, proč Suarez nemůže odehrát celý zápas…
Pracuje každý den a zlepšuje se. Má filozofie je taková, že adaptace potřebuje čas a poté krůček po krůčku bude nabírat na sebevědomí. Během toho v tréninku pozná spoluhráče a následně si zahraje utkání. Každá minuta, kterou může dostat, aby nám pomohl, je pro něj velmi nezbytná. V neděli jsem ho například chtěl nechat hrát určitý čas, ale po nedávných zraněních mu takový prostor poskytnout nemůžu. Během středy je však další příležitost.

na to, zda Suarez do Arsenalu přestoupí natrvalo…
Pro mě je to příliš dlouhá doba. Ve fotbale se vše může změnit během jediného zápasu a jediného týdne. Každý zápas je pro každého z nás testem. Pro mě jako trenéra je tím dnem středa a to stejné pro hráče. Naše požadavky jsou velmi velké. Pracovat tvrdě, soustředit se na každý zápas, abychom se ukázali a rovněž ukázat všem, že hráči, trenéři se můžeme zlepšovat každým dnem. Léto je ještě příliš daleko. (Podle deníku Marca Barcelona doufá, že Arsenal v létě využije předkupní právo za 20 milionů liber – pozn. překl.)

na to, že hráči v jiných klubech po lednovém příchodu již nastupují…
O situaci v dalších klubech toho moc nevím. V našem týmu je to však pro mě takhle.

/arsenal.com/